Rabobank LAV Cup, poule G-Dinsdagavond traden in Stompwijk de teams van Stompwijk ’92 en ARC O-23 tegen elkaar aan. De jonge Alphenaren hadden een duidelijk veldoverwicht en ook de meeste kansen, maar wisten toch niet langs de thuisploeg te geraken (3-3).

Door dit resultaat blijft het uitgespeelde ARC O-23  na drie wedstrijden steken op twee punten en is  nu uitgeschakeld voor een plaats in de 2e ronde. ARC O-23 trainer Rob van den Wijngaard na afloop:,, Erg jammer dat we eruit liggen. We hadden 85% balbezit en zeker 8/9 opgelegde kansen, maar uiteindelijk is de bedoeling van het spelletje om de bal in het netje te schieten. Door het scoreverloop lopen we de hele wedstrijd achter de feiten aan. De eerste 2 doelpunten van Stompwijk ’92 komen ook nog eens door opbouwfouten van ons, dat is zuur. Het is niet anders, we hadden graag nog in ieder geval een rondje verder willen komen in de Rabobank LAV Cup. We spelen met dit team (hoofdzakelijk bestaande uit spelers van ARC 2 en A-junioren, SN) nog wel in de Future Rules Football League in Zeist , een toernooi die bedoeld is om mogelijke spelregelwijzigingen te testen’’, aldus de Zoeterwoudse oefenmeester.

De thuisploeg nam via A-junior Lorenzo Korte de leiding, maar niet veel later zorgde Niels Valk voor de gelijkmaker. Door een doelpunt van Nick Ammerlaan kwamen de gastheren nog voor rust weer op voorsprong. Neal Arnoldus tekende de 2-2 aan, maar opnieuw Ammerlaan zorgde voor een nieuwe Stompwijkse voorsprong. Davy Grimmelius drukte de 3-3 af, waarna de bezoekers op zoek gingen naar meer goals. Ondanks diverse kansen lukte dit niet en zo eindigde deze open wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. Stompwijk ’92-trainer Erik van Manen na afloop: ,,ARC had misschien recht op meer, maar ik ben niet ontevreden over ons spel. Goed om te zien dat onze A-junioren ook aanhaken op dit niveau. Doorstroming vanuit de eigen jeugd is erg belangrijk voor de toekomst van Stompwijk ’92. We speelden vanavond weer met Nick (Ammerlaan) en Encrico (Geus) voorin, dit seizoen heb ik ze nog nauwelijks gelijktijdig kunnen opstellen. Wel jammer dat de blessure van Rick Luiten wat langer duurt dan gehoopt. Door een hamstringblessure komt hij dit kalenderjaar niet meer in actie’’, aldus Van Manen. Door dit gelijke spel houdt Stompwijk ’92 nog kans op plaatsing in de volgende ronde. De Stompwijkers strijden in deze poule samen met FC Boshuizen en Valken ’68 om twee plekjes (mogelijk drie) bij de laatste zestien.