Rabobank LAV Cup- Stompwijk’ 92 en LSVV’70 gaven dinsdagavond kleur aan een regenachtige avond in Stompwijk. Beide clubs waren zeer aan elkaar gewaagd en maakten er een doelpuntrijke wedstrijd van, waarbij het ene doelpunt nog fraaier was dan de andere.  Na afloop van dit voetbalfeestje was de stand 4-4 en waren pingels nodig om een beslissing te forceren. Enrico Geus faalde niet als laatste strafschopnemer en schoot de Stompwijkers naar de halve finale (in groepsverband, halve competitie) van de Rabobank LAV Cup. In deze ronde treffen zij Foreholte en Ter Leede 2.

Ondanks veel mooie doelpunten in deze wedstrijd, werd de fraaiste actie van de wedstrijd, al vroeg in de ontmoeting, niét met een goal bekroond. Stompwijk-spits Rick Luiten wipte met zijn linkervoet de bal over zijn tegenstander heen, om vervolgens met zijn rechtervoet een verwoestend schot los te laten die eindigde op de kruising boven LSVV ’70-keeper Dammes Waasdorp. Niet veel later was het aan de andere kant Jiddo Doornenbal die wél succesvol was (0-1). Nick Ammerlaan zorgde daarna met een boogbal voor de 1-1 ruststand. In de 2e helft volgden de doelpunten elkaar in rap tempo op. Tim van Veen en Ammerlaan (2x) waren voor de Stompwijkers doeltreffend, terwijl aan de andere kant ‘Paco’ (2x) en Jos van Beuningen het net vonden. Het bleef heel lang spannend in Stompwijk en uiteindelijk vonden de Leidenaren pas na de elf meterserie hun Waterloo.

Guido Leugering (LSVV ’70):,, We hadden vandaag de nodige moeite om voldoende spelers bijeen te krijgen, dat is uiteindelijk net aan gelukt. Het was verder een mooie pot tegen een leuke tegenstander, voor mij persoonlijk was het extra leuk om weer tegen mijn oude UVS-maatje Rick Luiten te spelen’’

Trainer Erik Van Manen (Stompwijk ’92) kon ook waardering opbrengen voor het spel van de opponent. ,,Je weet dat er bij LSVV’70 altijd een paar spelers bij lopen, die van een zeer behoorlijk niveau zijn en dat was vandaag ook het geval. Het was een open wedstrijd, waarbij ik wel dacht dat we de wedstrijd eerder zouden gaan beslissen omdat zij zonder wissels speelden. Ze hielden het echter heel lang vol, dat vind ik toch knap. In de volgende ronde treffen we Foreholte en Ter Leede 2. Ik heb Ter Leede 2 recent in actie gezien en dat is gewoon een hele goede ploeg. Voor ons in ieder geval leuke tegenstanders om in de halve finale tegen te spelen’’.

De speeldata van de halve finales zijn 10 april, 17 april en 24 april.

Hoofdsponsor:

Subsponsor: