LAV Cup, poule E- Bepaald geen optimale omstandigheden voor een potje voetbal in Leiden-Noord dinsdagavond. Niet alleen was het koud en winderig met ook nog eens een pittige hagelbui, maar er was ook nog een lichtmast kaduuk waardoor een hoek van het veld erg duister was. Toch speelden de zaterdagtak van Roodenburg en de zondagtak van Voorschoten ’97 één goede helft en uiteindelijk gingen de bezoekers met een ruime 1-4 winst aan de haal.

Roodenburg-trainer Nino Poulina was terecht tevreden over de eerste helft: ,,We speelden weer met een andere samenstelling, maar het viel me niet tegen. We speelden redelijk compact en Voorschoten kreeg eigenlijk maar een enkele kans. Die vrije trap waar Mike Nikic overigens schitterend uit scoorde was een weggevertje. In de tweede helft kregen we gelijk twee doelpunten tegen en viel de organisatie weg. Onze twee B-junioren, Nourdin el Hamami en Ashraf Axerfane, hielden zich uitstekend staande en ik wil ze misschien overhevelen naar de selectie. Toch een nuttige en leerzame wedstrijd.”

Zijn collega Huib van Oostrom Soede was juist bijzonder ontevreden over het optreden van zijn mannen in de eerste helft: ,,Héél ontevreden! Zoveel onrust en zoveel balverlies en dat totaal onnodig maakte me wel boos. Loopacties op het verkeerde moment en de bal niet vasthouden waren nog eens twee fouten. In de tweede helft ging dat juist wel goed. Je ziet dat de goals dan wel vallen en dat er gewoon goed gevoetbald wordt door Voorschoten. Die lijn kunnen en zullen we voortzetten in de competitie. Ik voorspel dat we dan ook nog mee kunnen gaan doen voor een periodetitel.”

Door de winst stelde Voorschoten’97 een plaats in de volgende ronde zeker. Roodenburg blijft op nul punten staan.

Roodenburg (zaterdag) – Voorschoten’97: 1-4. 35. Nikic 0-1, 50. Ton 0-2, 53. Van den Heuvel 0-3, 65. Van den Berg 0-4, 90. Mahesh 1-4.

Basisopstelling Roodenburg: Mantel, Fleuren, Serray, Leonora, Oulmoudem, Maatoug, Pompe, Van Hooidonk, Monfils, Ozyuzan, Mahesh.

Basisopstelling Voorschoten’97: Lambarette, Witsmeer, Mulder, Van Veen, Adriaanse, Hogewoning, Nikic, Hilders, Van den Heuvel, Van den Berg, Van der Veldt.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).