HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 4VVSB (za) naar volgende ronde na 0-4 zege bij Koudekerk

VVSB (za) naar volgende ronde na 0-4 zege bij Koudekerk

-

Rabobank LAV Cup, Poule D, poulefase: In Koudekerk troffen dinsdagavond derdeklasser Koudekerk en vierdeeklasser VVSB (za) elkaar in de laatste groepswedstrijd van poule D. Koudekerk was al eerder uitgeschakeld voor de volgende ronde en speelde voor de ‘eer’, maar vierdeklasser VVSB kon zich bij een overwinning op Koudekerk plaatsen  voor de knock-out fase ten koste van FC Rijnland. De Noordwijkerhouters grepen hun kans en zetten met een 0-4 zege de rood-witte brigade van trainer Ronald Rosdorff vrij eenvoudig opzij.

Rosdorff: ,,Die dinsdagavondwedstrijden zijn blijkbaar niet ons ding. Het was vanavond  weer bepaald niet sprankelend van onze kant. Net zoals eerdere doordeweekse wedstrijden voor de Rabobank LAV Cup lijkt het wel of we niet met de juiste instelling zo’n wedstrijd ingaan. VVSB komt vlak voor rust op 0-1. Na rust worden we regelmatig weg gecounterd en kunnen zij nog een paar keer scoren.  Noodgedwongen moest ik in de tweede helft veel wisselen en dat kwam ons spel ook niet ten goede. Het was overigens een sportieve wedstrijd, de scheidsrechter had een heel rustige avond.”

Trainer Rob Jonkman (VVSB) was een stuk contenter over de prestaties van zijn equipe. ,, De eerste 20 minuten gingen nog gelijk op, maar daarna hebben wij de wedstrijd  gedomineerd. Vlak voor rust opende Mike Taskin de score. Na rust zijn we niet meer in de problemen geweest. Na de 0-2 van Jelle Homan was het eigenlijk beslist, daarna kon Abe van der Slot nog 2x scoren.”

Door dit resultaat kunnen de Noordwijkerhouters, koploper in 4A inmiddels, zich opmaken voor de volgende ronde. Daarin  treffen zij de reserves van Ter Leede. De Sassenheimers maakten indruk  in de poulefase, met goed voetbal wisten zij al hun duels te winnen. Op grond daarvan lijken zij favoriet tegen VVSB, maar Jonkman ziet mogelijkheden voor zijn ploeg.

,,We hebben dit seizoen  voor de districtsbeker al eerder tegen de reserves van Ter Leede gespeeld en we hebben toen met 1-0 gewonnen. Ik zie dan ook zeker perspectief voor ons, alhoewel het natuurlijk niet zeker is of ze volgende week met dezelfde spelers zullen aantreden.”

Op papier wordt het dus een interessant treffen tussen VVSB (za) en de reserves van Ter Leede. De wedstrijd wordt dinsdag 20 maart (aanvang 20.00 uur) gespeeld op Sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout.