LAV Cup, poule B- Tekenend voor Lugdunum was het invallen van Henk de Cler een kwartiertje voor tijd. De ploeg was al gestart zonder de basisspelers Adam Atif, Tim de Cler, Houssin Bezzai en Soufiane Boukhidous en kreeg in de loop van de wedstrijd ook nog eens te kampen met nog meer uitvallers. Kevin Wassenaar, Martijn van Leeuwen en Arash Latifi moesten de tweede helft noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Geen wonder dat Lugdunum zich op geen enkele manier kon meten met het gretige Ter Leede. De 1-10 eindstand vatte de wedstrijd goed in cijfers samen.

Al in de tweede minuut moest keeper Kevin Wassenaar de bal voor het eerst uit het eigen doel halen toen Steven Wajer van dichtbij makkelijk kon scoren. Na een tiental minuten leek de thuisploeg van de schrik bekomen en zo op het oog zich aardig te kunnen meten met de reserves van Ter Leede. Optisch bedrog, want met een paar flitsen aanvallen lieten de  bezoekers de ware krachtsverhoudingen zien. Mede door de talrijke, noodgedwongen aanpassingen van de ploeg uit de Kikkerpolder was de tweede helft een lijdensweg voor groen-wit.

Mo Berdai: ,,Ze waren in alle opzichten beter. Dit konden we niet belopen. Dramatisch eigenlijk. Laten we dit resultaat niet al te serieus nemen, mede omdat we zoveel spelers misten.” Bij Ter Leede was het oud UVS-er Ronnie Verplancke die er met kop en schouders bovenuit stak. Als een vorst heerste hij op het middenveld en strooide met heerlijke passes. ,,Dit was mijn eerste volledige wedstrijd na drie maanden blessureleed. Het ging wel lekker ja. Na de 0-3 was het gespeeld en kwamen we alleen een enkele keer in de problemen als we te nonchalant werden. Compliment voor het team en ook de jonge jongens die bij ons mee speelden. We bleven tot het eind als team voetballen en gingen niet voor onszelf spelen. Ter Leede staat voor voetbal en dat hebben we vandaag ook laten zien.” Verplancke wil zich laten zien om een plaats in het eerste te heroveren. Vandaag liet hij in ieder geval zijn onmiskenbare kwaliteiten zien.

Voor Lugdunum was er na het uitstekende trainingskamp een dubbele ijskoude douche: de 1-10 in figuurlijke zin en omdat het gas nog niet door de gemeente hersteld was ook in de meest letterlijk zin omdat er geen warm water beschikbaar was. Voor de groenwitten is een spontaan snel herstel van een aantal basisspelers een must om UVS volgende week volwaardig partij te kunnen bieden.

Lugdunum – Ter Leede (reserves) 1-10. 2. Wajer 0-1, 30. Van Veen 0-2, 35. Verplancke 0-3, 40. Verplancke 0-4, 50. Beijersbergen 0-5, 60. Dam 0-6, 70. Van Veen 0-7, 75. Van Veen 0-8, 80. Dam 0-9, 85. Gajadien 1-9, 88. Dam 1-10.

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, Berdai, Schaafstra, Brandt, Atif, Cem Isitir, Gajadien, Latifi, Van Leeuwen, Koreman, Ozan Isitir.

Basisopstelling Ter Leede: Vis, Sonha, Duitshof, Van Egmond, Driessen, Verplancke, Hoogkamer, Schoof, Wajer, Van Veen, Dam.