Tweede klasse C (zondag)- Het hing al enkele weken in de lucht, maar op de zevende speeldag was het zover. Stompwijk’92, de nieuwkomer in de tweede klasse, won voor het eerst en verliet en passant de veertiende stek. Op eigen bodem werd GDA met 3-1 verslagen en aan die uitslag was niets gelogen. GDA had wat meer de bal, maar de thuisploeg was de enige ploeg die gevaarlijk kon worden. De uitslag viel uiteindelijk nog mild uit.

De thuisploeg moest het stellen zonder de geblesseerde Rick Luiten en de in Spanje vertoevende Enrico Geus. Coach Erik van Manen schoof John Onderwater een linie door richting het front en Dennis van der Linden werd rechts op de vleugel geposteerd. De omzettingen pakten uitstekend uit voor de nummer laatst. Nog niet in de eerste vijf minuten overigens. GDA had veelvuldig het balbezit en de gastheer was de bal direct weer kwijt, nadat het eenmaal de bal had veroverd. Gökhan Sensoy had een gevaarlijke voorzet in huis, waarbij Jordi Bennis aan de bak moest. Dat was na een minuut of zeven en later zou blijken dat de doelman een bijna werkeloze middag tegemoet zou gaan.

 

 

Geleidelijk aan kwam Stompwijk’92 beter uit de verf en twee minuten na het enige gevaar van GDA kwam plotsklaps Nick Ammerlaan vrij te staan. De linksbuiten zocht het doel echter te hoog. De tweede kans voor de brigade van Van Manen diende zich echter kort daarna al aan. Nick van den Bosch zette Ammerlaan aan het werk op de linkervleugel. De blonde aanvaller hield het overzicht en van dichtbij kon Onderwater intikken voor de openingstreffer.

Daarna was het veel van hetzelfde. GDA probeerde het wel, maar enig raffinement ontbrak. Achterin had Stompwijk’92 het goed voor elkaar en Sem en Bart van der Salm, Van den Bosch en Donny van Marwijk hadden geen enkele moeite om de ploeg uit Loosduinen van het doel te houden. Stompwijk’92 kwam er meer dan eens gevaarlijk uit en dat leverde nogal wat kansen op. Ammerlaan speelde niet zijn meest gelukkige wedstrijd, maar hield het hoofd omhoog. Zijn moment van glorie zou vast nog komen.

Onderwater vond zijn maatje voorin makkelijk en had zomaar wat assists op zijn naam kunnen krijgen, maar de linksbuiten schoof de bal een keer voorlangs en in het zijnet. Een andere steekpass van Onderwater kwam net niet aan bij Bo van Viegen, waardoor er geen vrije doortocht ontstond voor de middenvelder. Al met al had de thuis spelende ploeg al afstand kunnen nemen, maar met de 1-0 was er nog van alles mogelijk voor de tweede helft.

 

De tweede rondgang was welhaast een kopie van het eerste bedrijf. GDA speelde nog steeds zonder schittering en hooguit kwamen de bezoekers tot de zestien. Stompwijk’92 bleef wel gevaarlijk en begon ook stilaan makkelijker te voetballen met goede combinaties tot gevolg. Dat het kort na rust geen 2-0 werd, mocht een wonder worden genoemd. Ammerlaan vond nu Onderwater, wiens inzet via een carambole de lijn niet kon passeren.

Zeven minuten later was het evenwel wel raak. Een hoekschop van Ammerlaan werd door Van der Linden met een subtiele voetbeweging in het doel gedeponeerd en daarmee leek de tweestrijd beslist gezien de verhoudingen op het veld. Stompwijk’92 kreeg nog wat mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar de in de gehele wedstrijd druk coachende doelman Ozgün Arslan kon zijn doel verder schoon houden. Volkomen vanuit het niets werd het 2-1 via een dwarrelschot. Een kans mocht het niet eens worden genoemd. Het slotakkoord was echter voor de thuisploeg. Ammerlaan werd er op uit gestuurd en dit keer toonde de normaliter veelvuldige doelpuntenmaker zijn klasse wel. Zo kreeg de in Stompwijk zeer geliefde speler toch nog zijn moment en kreeg bovenal zijn ploeg datgene waar het recht op had: drie punten. Op de ranglijst werden GDA en RVC’33 gepasseerd. De weg is nog lang voor de ploeg van Van Manen, maar van een lelijk eendje is al geen sprake meer.

Basisopstelling Stompwijk’92: Bennis, S. van der Salm, Van den Bosch, B.van der Salm, Van Marwijk, Van Viegen, Van der Arend, Knijff, Van der Linden, Onderwater, Ammerlaan.

Beluister hier de interviews met Onderwater en Van Manen.

[soundcloud id=’524673258′ height=’false’]

[soundcloud id=’524673798′ height=’false’]