Sinds enige tijd publiceert onze redactie de Ruhrgolder van de Week. Dat is iemand van een ‘LAV-voetbalclub’ , die in het zonnetje wordt gezet en voorzien wordt van een overheerlijk pilsje, gesponsord door een van onze sponsoren: Ruhrgold.  Het kan gaan om een pechvogel, een super vrijwilliger, een prijswinnaar of anderzijds. Deze week is de keuze gevallen op een bijzonder elftal en wel dat van SJZ 3 (zondag)!

SJZ 3 (zo) is een team dat dit seizoen voor het eerst in deze samenstelling met elkaar voetbalt. Rick van der Salm formeerde met zijn vrienden een elftal, bestaande uit spelers afkomstig van andere teams van de club uit Zoeterwoude-Dorp maar ook jongens met nauwelijks enige voetbalervaring sloten zich bij het gezelschap aan. Dat de spelers in het begin nog even aan elkaar (en het spelletje) moesten wennen, bleek in de openingswedstrijd van dit seizoen. Bij sommige spelers was in die wedstrijd de conditie nog niet helemaal op niveau, getuige het uitvallen van Yuri Tegel in de vierde minuut van de wedstrijd wegens ‘vermeende hartkloppingen’. Yuri had als excuus dat hij ‘ook geen 18 meer is’ , waar feitelijk geen speld tussen is te krijgen omdat Yuri eerder dit jaar zijn 19e verjaardag vierde.

De openingswedstrijd  werd overigens nipt met 21-1 verloren, maar dit ging bepaald niet ten koste van de sfeer in het team. Na afloop van de wedstrijden blijven de jongens tot sluitingstijd de barkrukken in de SJZ-kantine warm houden, om daarna gezamenlijk met gezwinde spoed naar Café Landzicht te vertrekken waar elke zondagavond het weekend wordt afgesloten met Karaoke-gezang.  Het plan is om het seizoen te beëindigen met een gezamenlijk weekendje weg, dat grotendeels bekostigd wordt vanuit de ‘boetepot’.  SJZ 3 komt trouwens sinds kort uit in een lagere klasse en de eerste twee winstpartijen zijn inmiddels geboekt. Afgelopen zondag kwamen de groen-witten thuis in actie tegen Nieuwerkerk 8 en de wedstrijd werd afgesloten met een alleszins acceptabele 2-5 nederlaag.  Om de conditie nog wat verder op te vijzelen, trainen de jongens 1x per week met een groep van 16 man. Als liefhebbers van een goed potje bier, viel de na afloop van de wedstrijd uitgereikte doos Ruhrgold in bijzonder goede aarde bij de Zoeterwoudse vrienden. Binnen no time waren dan ook de flesjes Ruhrgold soldaat gemaakt.

Wil je ook dat jouw elftal na afloop van jullie wedstrijd door de redactie van LeidenAmateurVoetbal wordt verrast met een doos Ruhrgold Pils ? Stuur een mail met je motivatie naar [email protected] en wie weet komen we snel bij je langs!