Sinds enige tijd publiceert onze redactie de Ruhrgolder van de Week. Dat is iemand van een regionale voetbalclub die in het zonnetje wordt gezet en voorzien van een overheerlijk pilsje, gesponsord door een van onze sponsoren: Ruhrgold. Het kan gaan om een pechvogel, een supervrijwilliger, een prijswinnaar of anderzijds. Deze week is de keuze gevallen op Michiel Ebbing, een pechvogel..

Freestyle snowboarden, American football en BMX staan bekend als gevaarlijk en met een groot risico wat betreft (ernstige) blessures. Ruhrgolder van de week Michiel Ebbing zou daar graag midgetgolf aan toevoegen. ,,Velen onderschatten de risico’s van deze extreme sport en de gevolgen van een opgelopen kwetsuur. Ik scheurde mijn enkelbanden tijdens dit nobele spel, verloor vervolgens de wedstrijd én daardoor de nota bene de door mij zelf voorgestelde weddenschap: de verliezer moest het huisje waar wij met een groep LSVV-ers verbleven schoonmaken. Op mededogen rekende ik niet en kreeg ik ook niet.”

Het was al de tweede keer in korte tijd dat hij getroffen werd door een dergelijke blessure. Sterker nog: de afgelopen acht maanden heeft hij drie keer zijn banden gescheurd. De orthopeed greep uiteindelijk rigoureus in: zijn banden werden ingekort, het bot schoongemaakt en met schroeven wordt de boel nu bij elkaar gehouden. ,,Het ziet eruit als hij er een nieuw onderbeen aan heeft gezet, maar dat is schijn”, zo stelt Ebbing zijn fans gerust. ,,In het nieuwe seizoen start ik als herboren.”

Een lange periode van afwezigheid is hem niet onbekend: ,,Vanwege een groeispurt heb ik tussen mijn 16e en 18e niet kunnen sporten. Dat viel niet mee. Ook nu was het zwaar en kon ik het soms niet opbrengen het frivool en sprankelend voetballende LSVV wekelijks te volgen. Een paar weken terug was ik er weer voor het eerst in twee a drie maanden. Wat het nog eens extra pijnlijk maakt is dat iedereen pijnvrij kan voetballen. De ziekenboeg is vrijwel leeg, in feite bén ik de ziekenboeg.”

Een treurige periode lijkt nu afgesloten en een zonnige toekomst, ondanks de onvermijdelijke revalidatie, lacht de voormalige speler van Chongqing CQIFC (China) toe. ,,Het streelt mijn ego om Ruhrgolder van de week te zijn, maar ik heb het volste recht op deze titel natuurlijk. Ik heb voor het eerst in twee weken weer een paar slokken bier gedronken en ik moet zeggen: Ruhrgold smaakte me als een godendrank.” Leidenamateurvoetbal en Ruhrgold wensen de pechvogel een snelle terugkomst op de velden toe!