Sinds enige tijd publiceert onze redactie de Ruhrgolder van de Week. Dat is iemand van een regionale voetbalclub die in het zonnetje wordt gezet en voorzien van een overheerlijk pilsje, gesponsord door een van onze sponsoren: Ruhrgold. Het kan gaan om een pechvogel, een supervrijwilliger, een prijswinnaar of anderzijds. Deze week is de keuze gevallen op Monique Pieterse.

 

Het kostte nogal wat overredingskracht om Monique voor de camera te krijgen. ,,Nee, nee, laat maar, ik doe mijn dingen liever op de achtergrond.” Uiteindelijk zwichtte ze en ten tijde van het gesprek werd ze gelukkig bijgestaan door de trouwe vrijwilligers die sinds jaar en dag SJZ helpen waar ze maar kunnen. ,,Dit clubje mensen tekent de club eigenlijk”, zo vertelt Monique. ,,Er is een grote groep vrijwilligers die ieder op hun eigen manier bezig is. Iedereen wordt gevraagd voor dingen die ze leuk vinden. We gaan niet iemand in de keuken zetten die al een hekel heeft aan een ei koken en het ook helemaal niet kan. Daniëlle van de clubhuiscommissie deelt de bardiensten van de vrijwilligers in en ik deel de spelers in voor hun verplichte kantinediensten. Ik heb er maar een soort vacaturebank van gemaakt, die ook op onze site te zien is, waardoor iedereen kan zien waar nog mensen nodig zijn. Ik spreek ook mensen aan ja.”

Er is echter meer, veel meer dat Monique voor SJZ doet. ,,Ik ging vroeger kijken bij voetballende vriendinnen en later altijd mee toen Michel voetbalde. Toen na de twee jongens ook mijn dochter ging voetballen ben ik wat voor dat meisjesteam gaan doen en er zo verder ingerold.” Langzamerhand werd ze gegrepen door het vrijwilligerswerk. ,,Het organiseren van toernooien doet de toernooicommissie zelf  en ik coördineer alle andere evenementen, hou in de gaten of alles op elkaar is afgestemd en regel daarvoor de barmedewerkers.  Ik ben tevens tweede secretaris geweest, zit in de lief-en-leed commissie, help bij het organiseren van feestavonden en help Nel Vink met gasten ontvangen. Zij is dé gastvrouw bij thuiswedstrijden. Daarbij zit dan altijd een bestuurslid en dit jaar doe ik samen met Hans van Oosten de uitwedstrijden omdat zijn vaste maatjes waren gestopt. Zo onderhouden we de contacten met de andere clubs en dat is gezellig en handig. Nel doet dat al dertig jaar trouwens. Die zou je eens moeten interviewen.” Met de doos Ruhrgold is ze heel blij. ,,Ik drink zelf geen bier, maar ik zet ‘m neer bij de vrijwilligersavond eind van het seizoen.” Het typeert niet alleen Monique, maar ook SJZ: een warme club met mensen met hart voor elkaar en voor SJZ.