Sinds enige tijd publiceert onze redactie de Ruhrgolder van de Week. Dat is iemand van een ‘LAV-voetbalclub’ , die in het zonnetje wordt gezet en voorzien wordt van een overheerlijk pilsje, gesponsord door een van onze sponsoren: Ruhrgold.  Het kan gaan om een pechvogel, een super vrijwilliger, een prijswinnaar of anderzijds. Deze week is de keuze op Ron van Welzen, al 36 jaar vrijwilliger bij vv Koudekerk.

Na de verhuizing van het gezin Van Welzen van Leiden naar Koudekerk werd de toen 7-jarige Ron door zijn vader, oud-voetballer van Lugdunum, aangemeld als lid van de plaatselijke voetbalclub. Sindsdien is Ron daar niet meer vertrokken en is inmiddels een meer dan vertrouwd gezicht bij vv Koudekerk. De titel ‘allesdoener’ is misschien wel het meest van toepassing op de 52-jarige vrijgezel. Jeugdtrainer, bestuurslid, barman, scheidsrechter, fotograaf, pr-functionaris en interim-webmaster; zomaar een greep uit de functies die Ron bij zijn club heeft vervuld.

,,Koudekerk is een echte dorpsclub waar iedereen elkaar kent. Het lukt de club nog steeds om vrijwilligers bij de club te betrekken, alhoewel we merken dat het ook hier steeds lastiger wordt. Doordat er in Koudekerk de laatste jaren niet meer is gebouwd, is de aanwas van nieuwe leden stukken minder dan vroeger het geval was. Je merkt het vooral bij de aanmeldingen van jeugdleden, dat begint toch wat terug te lopen”, aldus de kwaliteitsmedewerker van groothandel Levarht.

 

Het 1e team van Koudekerk degradeerde vorig seizoen uit de 3e klasse, maar vaste volger Ron kijkt al uit naar de nieuwe competitie. ,,Het is jammer dat we zijn gedegradeerd, alhoewel onze penningmeester daar niet zo rouwig om is denk ik. De clubs uit de 4e klasse komen bijna allemaal uit de buurt en nemen ook aardig wat supporters mee. Goed voor de baromzet, toch? Mooi dat we ook weer de derby tegen Hazerswoudse Boys gaan spelen. Ik verheug me vooral op het weerzien met een hoop oude bekenden. Bij tegenstanders als Meerburg (trainer Alex Redel), FC Oegstgeest (Joep van Tulder), Alphense Boys (Sander Weijman en Angelo Roosberg) en Woubrugge (Kevin Veltman en Michael Kneulman, jarenlang vaste doelman van Koudekerk) zijn een hoop Koudekerk-oudgedienden actief. Leuk om die jongens na afloop weer even te spreken.”

De formatie van trainer Rosdorff kan bij de competitiestart gelijk zijn borst natmaken, het door velen als kampioenskandidaat getipte Alphense Boys komt op 22 augustus een bezoek brengen aan de  Gruttolaan. Uiteraard zal Ron bij deze wedstrijd ook aanwezig zijn. Vrijwilligers als Ron zijn goud waard voor een club, Ruhrgold Pils en LeidenAmateurVoetbal wensen dat Ron in de toekomst nog heel wat jaartjes voor vv Koudekerk actief mag blijven!