In deze rubriek zetten wij de op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer is Brian van Noort, speler van Warmunda aan de beurt. Wanneer jij als speler, trainer of bestuurslid ook eens aan de beurt wilt komen stuur dan een beknopt bericht naar [email protected]

VraagAntwoord
Ik ben Brian van Noort. Geboren en getogen Warmonder, ik ben 15 februari van dit jaar 21 geworden. Momenteel werk ik bij LJ Sport in Wassenaar. In september 2017 heb ik mijn CIOS diploma gehaald. Mijn vader is Rob van Noort, hij coördineert de scheidsrechters bij Warmunda en heeft zijn hele leven bij Warmunda gevoetbald. Mijn moeder is Josie van Noort, ze draait vaak bardienst op de club en is bijna altijd aanwezig om mijn broertje en mij te supporten op de zondagmiddag. Mijn broertje van 19 is Menno van Noort, we spelen sinds dit jaar samen in het eerste van Warmunda. Mijn neef Jeroen van Noort speelde dit seizoen ook in het eerste van Warmunda, maar door een kruisbandblessure is daar een einde aan gekomen. Dit was flink balen omdat we al vanaf jongs af aan hier van droomde om met zijn drieën in het eerste van Warmunda te voetballen.
Mijn voetballoopbaanMijn voetballoopbaan begon al vanaf de ukken bij Warmunda. Ik heb alle jeugdteams doorlopen en altijd met plezier bij Warmunda gevoetbald. Ik heb in de jeugd training gekregen van spelers met wie ik nu in het eerste speel en dat is super gaaf. Ik geef zelf training aan de Jo17-1 van Warmunda, een super talentvolle lichting. Ik hoop ook over een paar jaar samen met deze jongens te voetballen in het eerste.
Wat zijn je passies/hobby’s naast het voetbal Mijn hobby's naast het voetballen is sporten. Ik zit vaak op de racefiets en ga ook graag naar de sportschool. Ik geef zoals ik al eerder vertelde training aan de B1 van Warmunda. Training geven doe ik al vanaf mijn 15e.
Toekomst van het Nederlandse voetbalHet toekomst van het Nederlands voetbal ziet er volgens mij positief uit. Ik verwacht dat Nederland over een paar jaar gebruik kan gaan maken van de talentvolle lichting die er aan zit te komen met spelers als Kluivert, Malacia, Frenkie de Jong, De Ligt. Dan moet het geen probleem zijn om ons te kwalificeren denk ik. Ik denk wel dat door het geld wat er nu omgaat in het voetbal heel lastig, eigenlijk, onmogelijk is om op het hoogtste Europeese niveau mee te doen. Positef is wel dat de jeugdtrainers op amateurverenigingen steeds beter worden. Trainers (vaak vaders) worden steeds vaker goed begeleid door de club, krijgen vaker een cursus aangeboden en worden daarin goed ondersteund door de club. Dit is goed voor het algemene niveau in Nederland dat volgens mij steeds beter wordt.
Mooiste buitenlandse ploegDat is voor mij FC Liverpool, een schitterende historie en geweldige sfeer in het stadion.
Favoriete spelerIk kan er niet specifiek 1 noemen. Momenteel geniet ik van spelers als Asensio, Isco, Messi, Modric, Ramos.
Winnaar EredivisieAjax, ik verwacht dat PSV nog punten gaat laten liggen met het spel wat ze nu laten zien. Al weet je het nooit in de Eredivisie, iedereen kan van elkaar winnen en verliezen haha.
Beste vijf spelers in de Eredivisie van dit momentDe beste 5 van dit moment zijn: Van Ginkel, Berghuis, Donny van de Beek, Assaidi, De Ligt.
Mooiste drie sportmomenten uit je leven. Van jezelf of anderzijds 1. Wat ik niet snel zal vergeten is het promoveren van Warmunda naar de 3e klasse. Die thuiswedstrijd was erg gaaf met veel plubliek. Jammer genoeg zat ik nog bij de A-tjes en zat ik niet bij de selectie. Maar ik geloof erin dat we nog zo'n pot gaan spelen in de toekomst voor promotie. 2. Tom Dumoulin die als eerste Nederlander de Giro d'Italia won. 3. Het debuut samen met mijn broertje Menno in het eerste.
Wat zijn je eigen toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten Mijn toekomst ziet er voor alsnog uit dat ik volgend jaar bij Warmunda voetbal. Je weet natuurlijk nooit wat er op je pad komt. Ik ben nog jong en ambitieus dus wie weet. Als trainer weet ik nog niet wat ik ga doen volgend jaar.
Deze clubs in het amateurvoetbal volg ik meestal welIk volg de tweede divisie op de voet. Vooral FC Lisse, een collega (Lars Rauws) voetbalt in het eerste. Eigenlijk volg ik via Leidenamateurvoetbal bijna alles wat er in de regio gebeurt.
Zo ziet mijn weekend er doorgaans uitOp zaterdag werk ik. Op zaterdagavond doe ik rustig aan omdat ik op zondag moet voetballen. Vaak doen we na de voetbal gezellig een drankje op de club. Eigenlijk is zaterdag hele dag werk en zondag bijna de hele dag op de voetbal haha.
Dat vind ik nou humorVoetbal Inside kan ik erg om lachen, lekker die flauwe en droge kleedkamerhumor, heerlijk.
Dat zou ik nou nooit doenOpgeven
Onbedaarlijk lekker eten en mijn favoriete drankje Sushi, kip, Desperados, Cristal Clear
Mijn favoriete plekje in de regio LeidenZit graag op het terras bij Annies en de Waag
RokenNooit
Laatste film die ik zagThe Hurth Locker
Mooiste moment tijdens de Olympische Winterspelen Kjeld Nuis goud op de 1500 en 1000m.
LevensmottoGeniet nooit met mate
Lekker dingMaan
Ik geloof inHet waar maken van dromen
Jouw all-time top 3 favoriete muzieknummers1. DJ Norman-Crazy on the Dancefloor 2. Koshens-Pull up to mi Bumper 3. Claptone-Liquid Spirit. Dit zijn vaak de nummers die ik vaak voor of na een wedstrijd aanzet haha!
Wat ik over zou willen doenDe thuiswedstrijd tegen ASC
Zou ik graag beter beheersenChocoladebeen
Warmunda eindigt dit seizoen op plaats7
Verschrikkelijk overgewaardeerdJosé Mourinho
Mijn plannen en wensen voor 2018Een goed seizoen draaien met Warmunda! En lekker op vakantie gaan naar Mallorca met vrienden en vooral genieten van alles!
Dat wil ik graag nog even kwijtIk wil LeidenAmateurVoetbal bedanken voor alle aandacht voor de clubs in de regio Leiden. Hopelijk kunnen jullie nog lang zo doorgaan!