Terugblik seizoen TAVV (tweede klasse C, zaterdag)

Op de valreep speelde TAVV zich veilig door op de laatste wedstrijddag in een schitterende pot voetbal degradant Nieuwkoop met 5-0 te verslaan waar concurrent Lugdunum met 5-0 van Honselersdijk verloor en de nacompetitie in kon gaan. De bevlogen aanvoerder Lars van der Pijl blikt in deze beschouwing terug op een vreemd verlopen seizoen voor het team uit Ter Aar: ,,Het is best een moeizaam seizoen voor ons geworden, waar we redelijk zijn gestart. Maar door blessures van diverse spelers varieerden de opstellingen toch teveel en gingen we in de tweede helft van het seizoen teveel punten inleveren. Want met vier uit elf doe je toch echt niet mee om de nacompetitie voor een niveau hoger. Ja om die van onderen, maar dat is juist wat we niet wilden. Het positieve van dit seizoen was dat we in onszelf zijn blijven geloven. En dat zag je heel sterk toen jonge spelers uit het tweede moesten worden ingepast die het echt perfect oppakten.”

Bij aanvang van het seizoen mikte TAVV op een plek bij de beste vijf en er waren zeker vier à vijf kandidaten voor het kampioenschap. Van der Pijl: ,,Het was dit seizoen bij ons best wisselvallig, kijk maar naar de eerste wedstijd dit seizoen uit bij Lugdunum, de kampioen van de derde klasse. Daar gingen we direct al redelijk kansloos met 4-1 de kuikenbak in. Toen bleek direct dat we er toch te makkelijk over dachten en er in deze tweede klasse C geen cadeautjes werden weggegeven. Dat was echt een zeperd in een wedstrijd waar we veel van hebben geleerd. Want thuis pakten we ze kort na de winterstop met 3-1 in een heerlijke pot waar we een week eerder RCL ook met 0-2 knap op de knietjes hadden gekregen. Begrijp jij het dan dat deze potjes werden gevolgd door een elf mindere wedstrijden qua resultaat?”

,,Maar het beste spel lieten we uitgerekend in de eerste helft van onze laatste wedstrijd zien thuis tegen Nieuwkoop waar we uit nog een slechte 1-1 behaalden. Alles lukte in de eerste helft en het spel zag er ook prachtig uit. En voor volgend seizoen, weer in de tweede klasse heb ik er daarom ook vertrouwen in wetende dat die jonge knapen dit seizoen zijn opgestaan en hun voetbalmeters hebben kunnen maken en er ook echt stonden toen het nodig was. Zij moeten het verlies van de basisspelers Dieter Vreeken (gestopt), Stefan Rijsdam (Be Fair), Yanick Otto (ARC) en Mike Slottje (RCL) kunnen opvangen waar ik las dat Donny van der Neut van Zwammerdam ons komt versterken”, aldus de TAVV-aanvoerder.

Van der Pijl: ,,Voor mij persoonlijk was dit geen topseizoen. Als aanvoerder was ik met de vele inpassingen in het elftal ook veel bezig met de coaching, zeker van de jonge nieuwkomers. En ik weet hoe dat voelt, want ik stond tien jaar geleden ook als zeventienjarige al in de basis van TAVV. Maar ik wil toch ook van de gelegenheid gebruik om onze trainer Niels Slottje te complimenteren, want ondanks vele tegenslagen bleef hij altijd rustig en dat straalde hij uit naar zijn jongens. En dat heeft zich zeker uitbetaald met dit terechte lijfsbehoud hoewel we natuurlijk vooraf zeker op meer hadden gehoopt.”

Natuurlijk kom je in zo’n voetbalseizoen nog wel eens moment tegen waarover je je als speler verbaast en Van der Pijl had dat met UVS: ,,In de eerste seizoenshelft, toen we nog in een flow zaten, wonnen we op 3 november uit met een stevige 0-3 van ze. Maar op 31 maart waren we thuis echt kansloos met een 1-5 nederlaag en opvallend was dat UVS toen best met wat jonge jongens speelde die naadloos in het team pasten en heerlijk voetbal op de mat legde.”

Trainer Slottje wordt opgevolgd door Frenk van der Kleij. ,,Ik ken hem niet persoonlijk, ik weet dat hij betaald voetbal heeft gespeeld en dat hij TAVV als een mooie uitdaging ziet, ook qua clubcultuur. En dat laatste klopt want de meeste jongens komen hier ook van het dorp. Zo waren er ongeveer tien van deze spelers van TAVV die in hun jeugd wel ervaring hebben opgedaan bij andere clubs als bij o.a. ARC, Argon en Alphense Boys en die ervaring nemen ze nu wel mee. Maar ook komend seizoen is een voldoende brede selectie van belang, zeker als we voor een periodetitel willen gaan om mogelijk promotie naar de eerste klasse te realiseren. Maar eerst eens genieten van deze zomervakantie en dan gaan we weer aan de bak bij deze mooie vereniging.”

Statistieken TAVV:

Gespeeld: 26-29-44-55 (11e)

Thuis: 13-17-28-28 (10e)

Uit: 13-12-16-27 (9e)

Periode 1: 8-9-13-17 (11e)

Periode 2: 9-13-16-14 (8e)

Periode 3: 9-7-15-24 (11e)

Grootste zege thuis: 5-0 (Nieuwkoop)

Grootste nederlaag thuis: 1-5 (UVS)

Grootste zege uit: 0-4 (CVC Reeuwijk)

Grootste nederlaag uit: 7-3 (HVC’10), 4-0 (Valken’68), 4-0 (DSO)

Thuis nul gehouden: 2 keer

Thuis niet gescoord: 2 keer

Uit nul gehouden: 4 keer

Uit niet gescoord: 5 keer