Het tiende ‘Lopend Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak kunnen we door ruimtegebrek niet het hele bericht overnemen. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club*). Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 30 oktober.

 • In het voorwoord van het clubblad van Stompwijk’92 wordt gesuggereerd dat de positie van trainer Erik van Manen door een deel van de selectie wordt ondermijnd. Het bestuur stelt zich in het stukje vierkant achter de trainer op en dat zou juist het meest dreigende zijn voor de functie van Van Manen. Wie goed leest ziet hier een vette knipoog en een gezonde dosis zelfspot. Zo moet voetbal benaderd worden lijkt ons.
 • In verdere afwachting van de toekomstplannen van de gemeente m.b.t. het trainingscomplex van UVS is reeds gestart met het opknappen van enkele bestaande gebouwen van UVS. Zo is er inmiddels -met dank aan de mooie opbrengst van de Grote Clubactie- een nieuw ballenhok gemaakt met daarin opslag voor ballenkarren van de teams en ander (nieuw aangeschaft) voetbalmateriaal. Daarnaast is er een volledig uitgerust trainershome gecreëerd waar alle trainers bijeenkomsten en vergaderingen kunnen houden. En nu wordt de commissiekamer opgeknapt om ook de bezoekende clubs en scheidsrechters op een meer gepaste wijze te ontvangen. Daarnaast is het bestuur in vergevorderd stadium met betrekking tot een renovatie van de entrée en bijbehorende toiletten. Ook vindt overleg met de gemeente plaats over een grondige verbouwing van de kleedkamers/douches.
 • De sponsorcommissie van UVS is verheugd u te kunnen mededelen dat Mobiscreen uit Utrecht zich als nieuwe sponsor/ lid van de Club van 100 aan UVS heeft verbonden. Als u uw buitenevenement een extra dimensie wilt geven door het huren van een groot buitenscherm dan bent u bij Mobiscreen aan het juiste adres.
 • Afgelopen woensdag tijdens de ALV van TAVV heeft het bestuur Kon van der Zwaan voorgedragen als erelid van TAVV. Deze voordracht werd uiteraard unaniem geaccepteerd door de aanwezige leden. Kon is al vele jaren een meer dan gewaardeerde vrijwilliger van de vereniging. Afgelopen maandagmorgen werd Kon nogmaals verrast door zijn familie en de “maandagmorgenploeg” .Kon, van harte gefeliciteerd!
 • Voorschoten’97: Op maandag 29 oktober is er voor jeugdtrainers en leiders een interessante avond bij V’97.  Een en ander zal aanvangen om 19:30 uur in de kantine. Onze fysiotherapiepartner Paulides geeft een presentatie over blessurepreventie en een verantwoorde warming-up. Daarnaast is er een presentatie pedagogiek door Marije den Dulk. Beide sessies worden aaneengesloten aangeboden zodat het u maar één vrije avond kost.
 • SJZ meldt op de site: ,,Het voetbalseizoen draait op volle toeren. Dat is mogelijk door de inzet van vrijwilligers. Misschien bent u wel één van die vrijwilligers. Dat is mooi want zonder
  uw inzet zou het niet mogelijk zijn de club te laten draaien. Wij willen graag met u een aantal zaken bespreken, verduidelijken en kijken wie zich wil inzetten voor de club. Nee, dit is geen klaagzang. Wel willen we meer mensen bij de club betrekken. Dat is ook nodig omdat nu te veel taken op te weinig schouders drukken. Daar willen we met u over praten, open en eerlijk. Wellicht hebt u verrassende ideeën of suggesties die de club een impuls en nieuw elan kunnen geven. Het is dan extra mooi als u bij het uitwerken en uitvoeren van die ideeën zelf betrokken wilt zijn. We zijn erg benieuwd.”
 • ASC is op zoek: ,,Wie zoeken we? We zijn op zoek naar enthousiaste spelers die de toekomst van ons veteranenteam moeten waarborgen. Bij voorkeur spelers in de categorie van 35-45 jaar. Er zijn 3 criteria: je hebt op een behoorlijk selectieniveau gespeeld, je houdt van gezelligheid en je bent beschikbaar op de zaterdagmiddagen.” Bewezen is dat sport en beweging verouderingsverschijnselen vertraagt of tegen gaat. Ons advies is in dit soort gevallen ook: doen!
 • Na het succes van de vorige twee avonden kon een derde editie van het ASC Pop-uprestaurant natuurlijk niet lang uitblijven. Op zaterdag 17 november gaat de ASC-selectie weer alles in het werk stellen om de gasten een heerlijke avond te laten beleven. Leden kunnen zich opgeven via de site van de club.
 • ,,Afgelopen vrijdag is een groot aantal van onze (jongste) jeugdtrainers gestart met de Jeugd Voetbal Trainer Coach (JVTC) cursus. Deze cursus biedt de KNVB sinds 2017 aan bij verenigingen om vooral startende trainers te helpen bij het beter leren training geven. Het betreft een cursus van vier avonden waarbij praktijk en theorie wordt afgewisseld.” Koudekerk denkt aan de toekomst.
 • Lugdunum: ,, FM- Events presenteert op vrijdag 02 november een gezellige PATSERS avond (leeftijd 18+) en op zondag 04 november een PATSERTJES middag voor de kids.” Een nogal geheimzinnige mededeling voor de wat oudere schrijvers van Lopend Vuurtje. Bij de club van groenwit weten ze meer. Lees ook de website!
 • RCL wint: ,,In het weekend van 20 en 21 oktober heeft RCL J09-1 meegedaan aan een internationaal getint toernooi in Rotterdam. Dit sterk bezette toernooi werd gespeeld op een half veld 7×7. Dat was voor het eerst en daardoor even wennen voor de kleine beentjes. Toen ze eenmaal wisten hoe ze moesten omgaan met de grotere ruimtes was er geen houden meer aan.”
 • FC Rijnvogels doet ieder jaar veel om de stichting JUUL te steunen. ,,Schrijf je in voor het Oudejaarstoernooi ten behoeve van de Stichting Juul: Kinderkanker No Way! Op zaterdag 29 december organiseren wij de eerste editie van het Oudejaarstoernooi en het wordt een geweldige happening.”
 • Kagia gaat met de tijd mee: ,,Uitslagen, standen?? Het is je wel bekend dat die informatie allemaal in de app is terug te vinden. Maar hoe zit het nou met de doelpuntenmakers? Het is voor ouders, fans én voor spelers toch hartstikke leuk om te zien wie er gescoord heeft? Dat kan vanaf nu in de app!”
 • FC Boshuizen heeft voor volgend seizoen al drie spelers vastgelegd. De tot nu toe succesvolle Leidse ploeg ziet Frank van Gils, Ismael Adsalmis en Gerson Pisas aanblijven.
 • Levi Marengo, ex-speler van FC Boshuizen, is per direct vertrokken bij Jodan Boys uit Gouda. ‘Verdere samenwerking’ zou niet meer mogelijk zijn.
 • Floris Hupkes van ROAC ontving vorige week een rode kaart. Mede op basis van tv-beelden van RTV Lokaal KB werd de kaart geseponeerd. Het volgen van amateurwedstrijden met de camera is zo slecht nog niet voor onze regionale clubs.