Het elfde ‘Lopend Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak plaatst onze redactie een deel van het bericht. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 6 november.

 • Nadat Thomas Loos van LSVV’70 vriend en vijand verraste met een weergaloze acteerprestatie in aflevering vier van het Leids Voetbalkwartiertje (nog steeds op YouTube te zien) werd er vanaf Hollywood danig aan hem getrokken. Achteloos wimpelde hij de meest lucratieve aanbiedingen af, ‘geen geld ter wereld kan op tegen het voetballen bij LSVV’. Opnieuw haalde de jongeman het nieuws. Na op een schier onnavolgbare manier achter zijn standbeen gescoord te hebben trof hij voor de tweede maal het net. De scheids keurde het doelpunt goed. Klaar voor de aftrap meldde deze ideale schoonzoon dat hij de bal met de hand in het doel had gewerkt. De wedstrijd werd voortgezet met een vrije trap voor tegenstander SJC  wegens hands. Driewerf hulde voor de sportieve geste.
 • In de nieuwsbrief van Sporting Leiden opnieuw een oproep aan de seniorenteams om bardiensten te draaien. Net als bij veel verenigingen hoort dit er nu eenmaal bij. Aanmelden heren!
 • Voetbal Vitaal leek een vroegtijdige en stille dood te sterven. Maar zie, de gemeente pakte door….Op de website van Lugdunum staat te lezen: ,,Vorige week zijn wij bij de afsluitende bijeenkomst van het zogenaamde “Leids Voetbal Vitaal” traject onverwacht geconfronteerd met een “niet vitaal” verklaring door de Gemeente op grond van een (vereist) te kort aan spelende leden. Dit zou betekenen dat wij op korte termijn samenwerking zouden moeten zoeken met een of meerdere andere voetbalverenigingen. Omdat enerzijds de telling van het aantal spelende leden naar onze mening niet juist is en anderzijds omdat bij de “niet vitaal” verklaring volledig voorbij wordt gegaan aan het feit dat wij het gebruik van het complex al sedert vele jaren samen met nog twee vereniging uitvoeren, gaan wij bezwaar aantekenen tegen het door de Gemeente genomen besluit.”
 • Bij Sporting juist blijdschap: ,,Bij een bijeenkomst van de gemeente Leiden over het project Vitaal kreeg de club niet alleen lof van wethouder Paul Dirkse, maar ook het predicaat ‘Vitale club’. Vanzelfsprekend is Sporting danig in haar nopjes. Er is hard voor gewerkt, maar dan heb je ook wat.”
 •  Meer heftig nieuws: het ‘Laatste Nieuws’ van Roodenburg begint aldus: ,,Hij is voorzitter van DIOK en deze zomer zette hij samen met Roodenburg een project op om kinderen een vakantie aan te bieden, waarbij kinderen konden rugbyen en voetballen. Een nobele daad, twee clubs, die gaan samenwerken, maar Cees Ashmann blijkt meer op zijn kerfstok te hebben. Hij wil nu sportpark Noord overnemen en afgelopen dinsdag was hij al aan het meten. Met drie man sterk werden de velden opgemeten , met het doel om er een rugby arena van te maken en Cees stelt dat  Roodenburg met al zijn voetballers maar moet wijken voor zijn ambities . 350 man hebben ineens niets meer in de melk te brokkelen?” Dat de schrijver, wie anders dan Jan Lovink, een hele eigen en heldere kijk heeft op deze gebeurtenis laat zich raden. Zéér lezenswaardig!
 • Het einde van de lange en succesvolle carrière van Martijn van Leeuwen (Lugdunum) leek aanstaande. De middenvelder voetbalde met pijn in zijn enkel en niet zo’n beetje ook. Het ontbreken van kraakbeen leek de oorzaak, maar zie, nader onderzoek wees toch op een andere richting en wellicht is behandeling mogelijk. De volgers van deze fijnbesnaarde technicus duimen volop.
 • Oud-profvoetballer Vincent Gouttebarge is nu universitair docent en heeft onderzoek gedaan naar de fysieke en mentale problemen van voetballers tijdens en na hun carrière. De resultaten zijn zorgwekkend. Het roze beeld dat wordt geschetst van de ‘heren voetballers’ is bij nadere beschouwing lang niet altijd terecht. Het volledige artikel was te lezen in het Leidsch Dagblad van 31 oktober.
 • Op zaterdag 17 november is er een pubquiz bij RCL. De enige echte quizmasters pubquiz nog wel zo meldt de site van RCL. Komst dat zien!
 • Benefietdiner in Ter Aar. Helpt u de Ter Aarse voetbalmeiden naar Spanje? Zij bieden u een heerlijk 4 gangen-diner aan voor …… Meer op de website van TAVV
 • Meerburg maakt bezoekers erop attent dat: ,,De N11 tussen Leiden en Bodegraven gaat begin november twee keer in beide richtingen dicht. Beide keren is de rijksweg ‘s avonds laat tot de volgende middag afgesloten in verband met onderhoudswerkzaamheden De weg is van vrijdag 2 november 21.00 uur tot en met zaterdag 3 november 12.00 uur afgesloten tussen Zoeterwoude (kruispunt Burgemeester Smeetsweg) en de N207 bij Alphen aan den Rijn. Een week later vindt de tweede afsluiting plaats, namelijk van vrijdag 9 november 21.00 uur tot en met zaterdag 10 november 12.00 uur. Dan is de weg tussen Bodegraven en Alphen dicht.
 • Wekelijks schrijft voormalig huisarts Har Meijer een column in het Leidsch Dagblad. Zijn voorlopig laatste boek bevat een aantal van zijn Leidsch Dagblad columns. Tijdens de presentatie vorig jaar november ontving Marijn Kramp, toen nog redactiechef van het Leidsch Dagblad, het eerste exemplaar. In het boek staan ook een aantal verhalen over G voetballers. Tijdens de presentatie beloofde Har de opbrengst van het boekje te schenken aan de G voetballers van UVS. Zaterdagmiddag kwam de oud-arts langs bij de club met, naar eigen zeggen, zijn eerste gift. Har kwam niet met lege handen maar kon de G voetballertjes van UVS 1000 euro aanbieden. Begeleider Fred Beerenfenger legde uit dat van dit geld onder andere een eredivisiewedstrijd kan worden bezocht en gebruikt gaat worden voor de organisatie van het 28e Mixtoernooi volgend jaar.
 • UVS: ,,Wij vernamen het droevige bericht dat het afgelopen weekend voormalig eerste-elftalspeler Ed van Duijl op 73-jarige leeftijd is overleden. Ed was al geruime tijd ernstig ziek.
  Hij maakte o.a. deel uit van de gouden lichting die eind jaren 60 zoveel successen boekte. Meer lezen: zie de website van de blauw-witten.
 • Nog meer UVS: ,,Wij namen kennis van het overlijden van Sjors de Wit. Sjors was gedurende vele jaren bondsscheidsrechter, waarbij zeker het G-voetbal een  belangrijke plek innam. Hij floot ook vaak tijdens ons traditionele G mixtoernooi. Verder fungeerde Sjors een aantal jaren als grensrechter van UVS 1 en als consul van onze vereniging. Wij wensen zijn vrouw en verdere familie veel sterkte in deze moeilijke periode.”