Het twaalfde ‘Lopend Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak plaatst onze redactie niet het gehele bericht. Raadpleeg daarom, indien nodig, altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 13 november

  • Citaat uit het ‘Laatste Nieuws’ van Roodenburg: ,,Afgelopen woensdag was er een verslaggever en cameraman van TV West op sportpark Noord om de jeugdige voorzitter aan de tand te voelen over het besluit dat clubs 450 spelende  leden moeten hebben om te blijven bestaan.  Let op de nuancering 450 SPELENDE LEDEN. Anders heb je geen bestaansrecht meer en kan de gemeente Leiden de huur opzeggen. Momenteel heeft Roodenburg 248 spelende leden en is er dus werk aan de winkel. De kaderleden, niet spelende leden,  40 recreanten, 80 klaverjassers en  15 wandelvoetballers,  blijven buiten de telling.  Leon heeft afspraken gemaakt met de wethouder dat Roodenburg de kans krijgt tot 2022 om aan de doelstellingen te voldoen. U kunt het interview terugvinden via ‘uitzending gemist’.”
  • UVS nodigt al de leden uit voor een algemene ledenvergadering  op woensdag 21 november 2018 in de businessruimte van de vereniging om 20:00 uur.
  • Sponsornieuws: ,,UVS heeft met de Rabobank en de voetbalshop.nl voor de komende 3 jaar een sponsorcontract afgesloten. De 158 jeugdspelers van UVS lopen de komende drie jaar met de naam van de Rabobank op de borst, terwijl op de achterzijde van het shirt de naam Voetbalshop.nl is te zien. Aangezien de hoogste jeugdelftallen van UVS in landelijke competities spelen en daarin ook onder andere teams van betaald voetbalclubs ontmoeten, beschikken wij op dat vlak over een groot en interessant netwerk. Het ledenbestand groeide daarnaast de afgelopen jaren van 600 naar een kleine 1000 en het bestuur voorziet de komende jaren een doorgroei naar 1200 leden.”
  • Steven Schippers, directeur van Loodgietersbedrijf Schippers, ondertekende een nieuw sponsorcontract met Valken’68. Zijn partner Marlize is eigenaar van Brownies & downieS. Vandaar dat men vanaf nu het reclamebord Brownies & downieS Katwijk op ons sportpark zal zien prijken.
  • Bij een familieclub als Valken’68 zorgt het familiebedrijf Glazenwasserij en Schoonmaakbedrijf Nederpel voor de “finishing touch”. De laatste jaren maken zij naar grote tevredenheid van Valken’68 de accommodatie professioneel schoon. En ze doen meer, zo valt te lezen op de website van de club.
  • Het was bij diverse wedstrijden voor de Rabobank LAV Cup weer smullen geblazen. Juist omdat er vaak frank en vrij wordt gevoetbald én omdat de doelpunten, toch vaak de kers op de taart, rijkelijk vallen komt de liefhebber van het regionale amateurvoetbal volop aan zijn trekken. Komende dinsdag staan er maar liefst tien wedstrijden op de rol. Zie komende maandag de voorbeschouwing op de betreffende duels.
  • Voor de kids is er ieder jaar weer spanning, opwinding en plezier met de komst van de goedheiligman. Op de websites van clubs vonden we de volgende feesten aangekondigd.  Vroeg misschien om nu al aan te kondigen, maar Lopend Vuurtje doet dit omwille van de inschrijftermijn die soms op 14 november al eindigt! DoCoS: Woensdag 28 november vanaf 14.00 uur. Opgeven kan tot 14 november. Op 1 december om 16.00 uur komt Sinterklaas bij Warmunda. Koudekerk: Sinterklaasfeest op vrijdagavond 30 november van 18.15 tot 20.15 uur voor alle teams van JO9, JO8 en de Hummels, en natuurlijk zijn de jongere broertjes en/of zusjes ook van harte welkom (minimum leeftijd 4 jaar). Aanmelden kan tot 15 november. Op woensdagmiddag 28 november van 16.30 tot 18.00 uur komt de Sint naar FC Rijnvogels.
  • Blessureleed bij SJZ. Middenvelder Mitchell Hensing heeft tegen FC Aalsmeer meerdere banden volledig afgescheurd en tevens heeft de onfortuinlijke speler een aantal middenvoetsbeentjes gebroken. Onze redactie wenst Mitchell alle sterkte en een spoedig herstel toe.
  • Bij LVV Football Factory: zaterdag 10 november vanaf 20 uur FIFA Toernooi plus Oktoberfest 2.0. En ‘s middags speelt de Leidse vierdeklasser ook nog eens voor de districtsbeker tegen hoofdklasser Xerxes/DZB.
  • Al genoteerd in de agenda? Zaterdag 15 juni staat de finaledag gepland van Leidenamateurvoetbal.nl, dit in samenwerking met de Rabobank Leiden-Katwijk. Spoedig meer informatie, maar nu alvast blokkeren in de agenda!