Het zeventiende ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 16 januari 2018.

 • Met ingang van maandag 15 januari is het bij UVS in de kantine alleen nog mogelijk cashless met de Clubcard of PINpas te betalen zoals eerder op deze website en die van UVS aangegeven.
 • De uitslag van de grote Clubactie is bekend. Veel clubs hebben op deze wijze wat extra inkomsten gegenereerd. Zijn er ook gelukkige winnaars? Kopers van loten kunnen kijken op  https://lotchecker.clubactie.nl/
 • UVS vindt in Pascal van Es de vervanger voor Jos van Alphen voor de functie van secretaris. Pascal wordt door het bestuur bij de aankomende halfjaarlijkse ledenvergadering voorgedragen in de functie van secretaris.
 • Roodenburg heeft een aantal zéér trouwe leden gehuldigd! Rinus de Bruin, John Soudan en Wim van Es waren maar liefst 60 jaar lid. Het kan nog beter: Isaac van Weerlee, wie kent hem niet, is al 70 jaar lid. Hij was destijds trainer van derde elftal en berucht om zijn fanatisme, maar alles met een glimlach.
 • Mister Lugdunum Gerrit Du Prie mailde ons het volgende: ,,Om een mogelijk vuurtje te ontlopen is de selectie van Lugdunum genoodzaakt zijn heil te zoeken in veiligere streken. Het complex van Lugdunum kampt al sinds medio december met problemen toevoer van het gas,  veroorzaakt door lekkages van oude gasleidingen in de grond. De selectie en begeleiding vertrekken komende zaterdag 13 januari richting zuid Spanje en komen 17 januari afgetraind weer terug in Leiden. Nu maar hopen dat het euvel in de Kikkerpolder is hersteld!”
 • Door het besluit om Kocatepe 1 uit de competitie te nemen is de strijd om de periodekampioenschappen in de 1e klasse B zondag gewijzigd. Op dit moment heeft het nog geen consequenties voor FC Boshuizen, maar wat niet is kan nog komen.
 • Van de website van DoCoS: ,,DoCoS heeft een extra kunstgrasveld hard nodig, maar het is nog verre van zeker of de gemeente Leiden het toegezegde nieuwe, extra kunstgrasveld ook dit jaar realiseert. De gemeenteraad van Leiden besliste eind vorig jaar dat er zo’n extra kunstgrasveld bij DoCoS deze zomer moet komen. Maar of de gemeente zich aan zijn woord houdt, is onzeker. Het kan zo maar gebeuren dat het extra kunstgrasveld er toch niet komt, zo vertelde voorzitter Jasper van Marwijk.” Beloofd is beloofd zou je zeggen of weet Van Marwijk meer?
 • Op zaterdag 31 maart en maandag 2 april organiseert RCL de vierde editie van het Hoofdklasse/1ste klasse toernooi voor O8-O9-O10 en O11 teams op Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp. Wat in 2014 begon als een toernooi met 16 F1 teams, is inmiddels uitgegroeid tot een Top Toernooi van Klasse!! Op de website van de club uit Leiderdorp al enige informatie, maar t.z.t. volgt natuurlijk veel meer.
 • Januari is dé maand voor de trainingskampen, al dan niet in het buitenland. Verslagen en foto’s op de websites van de verschillende clubs. Dat wordt knallen bij de start van de tweede helft van het seizoen!
 • VV Katwijk en FC Rijnvogels gaan deelnemen aan een pilot met een chip in een hesje voor voetballers. In samenwerking met Johan Sports is het straks mogelijk om de geleverde arbeid van de spelers te laten zien. De twee verenigingen zijn daarmee de eerste clubs in het amateurvoetbal die met deze apparatuur gaan werken. In het profvoetbal heeft het bij clubs in het binnen- en buitenland al z’n intrede gedaan.
 • ASC organiseert een interne trainerscursus: ,,Deze trainingscursus is voor alle trainers van de jeugd zonder  (ook voor gediplomeerde trainers). In 3 avonden komen alle training aspecten aanbod. Opzet per bijeenkomst is ongeveer een uur theorie daarna praktijk. Er wordt 1 wedstrijd van zondag 1 bekeken. Hiervan wordt een wedstrijdanalyse van gemaakt waarna er een training naar aanleiding van een probleemstelling in de wedstrijd gemaakt moet worden.”
 • Op de nieuwjaarsreceptie van Gemeente Zoeterwoude ontving voetbaltrainer Jeffrey van de Ven het #JAR Jongerencompliment voor jeugdvrijwilliger van het jaar 2017. Ook oud Meerburg penningmeester en Limonademan Freek Verstegen en zijn vrouw José vielen in de prijzen. Zij werden samen vrijwilliger van het jaar.
 • Zeven O15-junioren van DoCoS en één eerstejaars senior hebben dinsdagavond het scheidsrechterscertificaat ontvangen in het kader van jeugdscheidsrechtersprogramma Jeugd fluit Jeugd. De acht jeugdscheidsrechters hebben met goed gevolgd de interne DoCoS-scheidsrechtersopleiding gevolgd onder leiding van Stefan van der Weijden. Het bijbehorende certificaat is uitgereikt door DoCoS-voorzitter Jasper van Marwijk.
 • De zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer bij zowel DoCoS als TAVV is nog niet ten einde.
 • 2018 is ook het jaar van de regionale fusies: VV Leiden en FC Rijnland treden in het huwelijk en hetzelfde geldt voor UDO en Oegstgeest. Er zijn vanzelfsprekend nog bergen te verzetten en wij wensen de clubs daar veel sterkte mee. Ook zo nieuwsgierig naar de nieuwe naam en de clubkleuren van de nieuwe club in de Mors?
 • Enkele uitslagen van oefenwedstrijden bij ons bekend: VVSB-ARC 1-1, Teylingen-ASC 4-1.
 • Niet enkel de trainerscarrousel draait op volle toeren. Ook die van de spelers begint in gang te komen. Ook daaraan zal onze redactie de nodige aandacht schenken de komende maanden. Dus zijn er blijvende of vertrekkende spelers bekend bij uw club…kom maar op. Enige zekerheden bij eersteklasser ARC inmiddels, de trotse koploper in 1A: Melvin Huiskamp, Daan van Leeuwen, Derek Prins, Youri Duisterhof, Robin de Heij en Stefan den Horder blijven de club trouw.
 • De 24-jarige zaalvoetbalster Anja Bakker heeft zich afgelopen weekend met het Nederlands Doventeam geplaatst voor het EK. Tijdens het kwalificatietoernooi in Aalsmeer werd het team tweede. Het EK wordt 4 tot en met 13 december 2018 gehouden in Finland. Bakker komt naast het Nederlands Doventeam ook uit voor het Leidse Lugdunum. Mediapartner Sleutelstad FM interviewde de speelster (zie de website van http://Sleutelstad.nl