Het zeventiende ‘Lopend Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak kunnen we door ruimtegebrek niet het hele bericht overnemen. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 18 december. Dat is tevens de laatste bijdrage in 2018. Vanaf medio januari herpakt onze redactie deze rubriek.

  • De zondag 1, de recreatie voetballers op zondag van Roodenburg , gaan in februari een internationaal benefiet toernooi spelen in Marokko. De opbrengst van het toernooi is ter ondersteuning van weeskinderen en gehandicapten. Het team vertrekt op dinsdag 12 februari naar de toeristische badplaats Agadir. Hier rust het team uit en worden krachten verzameld. Er wordt niet alleen uitgerust, er worden weeshuizen en huizen voor gehandicapten bezocht. Vrijdag gaat het team dan richting Taroudant om een toernooi te spelen.
  • Van de Meerburg site: ,,Door een verslaggever van LeidenAmateurVoetbal werd ons laatst gevraagd: Is Meerburg een Cultclub? Goede vraag: Wat is Meerburg eigenlijk voor vereniging?” Een leuk artikel op de website van de club van Hajo Laman, technisch jeugd coördinator.
  • Steeds meer clubs willen af van contante betaling. Voor de jeugdleden is dat soms lastig. FC Oegstgeest bedacht het volgende: ,,Zoals jullie weten willen we afstappen van contante betalingen bij FC Oegstgeest. Nu kan natuurlijk iedereen met zijn pinpas betalen, maar vooral voor onze jeugd is dit niet altijd mogelijk. Hiervoor hebben we een oplossing. Het is vanaf nu mogelijk met een clubkaart te betalen. Deze clubkaarten kunnen thuis via een app worden opgeladen of via pinnen aan de kassa. Voor de clubkaarten vragen we 3 euro borg. Deze krijg je weer terug als je de clubkaart inlevert. De kaarten zijn te verkrijgen aan de bar in ons clubhuis. Oude clubkaarten van VV Oegstgeest kunnen kosteloos worden omgeruild voor een clubkaart van FC Oegstgeest.”
  • Zaterdag 5 januari staat weer het traditionele Snerttoernooi voor onze oudste jeugd en senioren op het programma bij TAVV. Inschrijven hiervoor kan vanaf 11:30 bij TAVV. Na het Snerttoernooi staat er een grote veiling gepland waarvan de opbrengsten geheel ten goede komen aan onze vereniging. Na afloop van de veiling staat de Nieuwjaarsreceptie gepland waarna er, na een kort woordje van onze voorzitter Ruud Zonderop, met elkaar geproost kan worden op het nieuwe jaar. Iedereen is van harte welkom uiteraard! Tot 5 januari en namens iedereen bij TAVV alvast fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2019 gewenst!
  • Het nieuwe jaar van DoCoS begint met de nieuwjaarsreceptie. Op zaterdag 5 januari 2019 is er gelegenheid voor alle DoCoS-leden om elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar te wensen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie worden de jubilarissen gehuldigd die 25, 40 of 50 jaar lid zijn.
  • Op vrijdag 30 november vond tijdens het Leiderdorps Sportgala de uitreiking plaats van een groot aantal prijzen. Eén van de genomineerden was RCL-er Johan van Velzen. Hij won de prijs in de verkiezing van de Vrijwilliger van het Jaar.
  • Behalve thuiszitten of familie bezoeken, koffie drinken met een roomboter kerstkransje, glaasje bowl wat later, schaaltje bitterballen en Home Alone kijken kan men rond de kerstdagen bij diverse clubs terecht om te voetballen, klaverjassen en het rad van avontuur mee doen. Surf naar de website van uw favoriete club om op de hoogte te raken van al het gebodene.
  • Stompwijk’92 is nog op zoek naar een trainer voor het komende seizoen. Belangstellenden kunnen hun sollicitatie, voorzien van CV en motivatie mailen aan: secretarisvoetbal@stompwijk92.nl
  • Volgende week de laatste aflevering van Lopend Vuurtje van 2018. Daarin een overzicht van alle festiviteiten rond het oudejaar, inclusief de nieuwjaarsborrels.
  • De inschrijvingen voor de UVS talentendag zijn geopend. Op woensdag 6 maart vindt het jaarlijkse evenement bij de Leidse voetbalvereniging in samenwerking met ADO Den Haag weer plaats. Onder andere profvoetballer Mats van Kins maakt die dag zijn opwachting. De dag is bedoeld voor jeugdspelers die nog geen lid zijn van UVS. Voor meer informatie zie de website van de blauw-witten.