Het achttiende ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected] De deadline voor de volgende versie: dinsdag 23 januari 2018.

 • Bij Roodenburg startte op dinsdag 16 januari de training voor het loopvoetbal weer. Van 19.30 tot 20.30 uur kunnen de spieren weer los gegooid en aangesterkt worden.
 • Almere City gaat weer terug naar natuurgras. De eerste betaald voetbalclub, wie volgt? Het mollenprobleem, waar sommige clubs met natuurgras soms danig mee te maken hadden lijkt opgelost en wel volgens een geheel nieuwe methode: ze worden gevangen en vervolgens levend begraven.
 • Er werd ook nog geoefend deze week. Een paar uitslagen: Kagia-SJZ 1-0, FC Rijnvogels-Forum Sport 1-1, Oegstgeest-FC Boshuizen 4-3 (!!), Nieuwkoop-ROAC 1-0, Lugdunum-Juventud de Torremolinos 2-1.
 • FC Rijnland kan het niet laten: er wordt weer een feest georganiseerd: op 3 februari staat er een après-ski avond op het programma met onder andere DJ Pablo.
 • UDO doet vrolijk mee: Zaterdag 27 januari organiseert de vereniging een geweldige feestavond ondersteunt door een drive-in discotheek! Tevens zal er diverse vormen van “vermaak” geboden worden.  Dit feest zal zijn voor alle leden vanaf de JO13/MO13 tot en met de senioren! Meer info op de website van UDO.
 • ASC geeft op hun site een overzicht van alle jeugdtoernooien van de club. De vereniging probeert een toernooi voor alle teams te regelen, maar is afhankelijk van de uitnodigingen van andere clubs.
 • Zoals al eerder is aangekondigd organiseren UDO en Oegstgeest voor maandag 22 januari op beide locaties de oprichtings ALV’s van de fusieclub! De avond start om 20.00 uur dus zorg dat je erbij bent. De agenda publiceert het bestuur zo spoedig mogelijk op de site, dus bezoek de site. Het uur ‘u’ nadert voor de clubs!
 • VV Zwammerdam vraagt aandacht voor het volgende: ,,Wij vragen onze lezers om het wedstrijdprogramma voor deze week en de komende weken extra goed in de gaten te houden in verband met ingelaste vriendschappelijke wedstrijden tijdens de winterstop. U vindt de wedstrijden via de site van VV Zwammerdam onder “wedstrijden” in de menubalk. De Clubapp kan helaas niet voorzien in deze service. Het eerste elftal speelt op zaterdag 27 januari zijn eerste competitiewedstrijd, maar voor bijna alle andere teams start de competitie pas op 10 februari. Daarom wordt er driftig invulling gegeven aan het inplannen van vriendschappelijke wedstrijden en zal het programma regelmatig aanvulling krijgen.” Dit geldt natuurlijk voor meer clubs!
 • Nog meer VV Zwammerdam. De ploeg van Rob de Lange speelde afgelopen zaterdag een oefenzaak. Bijzaak. Meer opvallend; in de laatste tien minuten speelden de groenwitten enkel met zelf opgeleide spelers. En dat voor een betrekkelijk kleine club. Er werd met trots over gesproken en dat noemt onze redactie meer dan terecht.
 • Uw kind is in no time uit zijn kleding gegroeid? Kagia bedacht een creative oplossing: ,,Voordat de tweede helft van het seizoen van start gaat kun je je wedstrijdkleding nog komen ruilen. Op maandag 22 en donderdag 25 januari tussen 19:00 en 20:00 uur vinden de Kagia Kledingruilavonden weer plaats.”
 • Op de diverse sites ook verslagen van de trainingskampen in binnen- en buitenland. De foto’s en verslagen maken duidelijk dat onze clubs met nieuw elan en optimisme de strijd aangaan in de tweede helft van de competitie.
 • Op 17 februari is er een FIFA 18 toernooi bij DoCoS, het sportieve spel op Playstation. Schrijf je snel in, want het maximum aantal deelnemers is veertig.
 • Woensdag 24 januari zal er weer een trainersbijeenkomst bij FC Rijnvogels plaatsvinden op De Kooltuin. Alle trainers zijn hiervoor van harte uitgenodigd en er wordt weer een grootse opkomst verwacht. Tijdens deze avond zal er een  gastspreker vanuit bvo Sparta aanwezig zijn.
 • Het gata goed met ex-Meerburger en Leidenaar Gustavo Hamer bij FC Dordrecht. De middenvelder stond deze week in het weekelftal van de Jupiler League alsmede zat het grote talent bij de beste elf spelers van de tweede periode!
 • De spelerscarrousel draait verder. Dit keer nieuws van hoofdklasser Alphense Boys. Patrick Krop, Tim van der Linden, Christian Cabrera Ortega en Bas van Zoest blijven de club trouw. De club nam per direct afscheid van Djazz Manusama.
 • Naar verwachting komen eersteklasser FC Boshuizen en tweedeklasser TAVV snel naar buiten met de naam van hun nieuwe trainer. Onze redactie zal daar uiteraard terstond melding van maken.
 • Het trainingskamp van VV Leiden is de derdeklasser prima bevallen. Hoewel, veel spelers kwamen ziek terug. Wesley Schreuder is zelfs geveld door een longontsteking en besmetting met legionella.
 • Volgende week maandag staat er een LAV-TV productie op stapel. De beelden zullen later in die week zichtbaar worden op onze website. Zeven regionale en bij LAV aangesloten clubs zullen daarin in de schijnwerpers staan. Na loting zijn dat geworden: LSVV’70, UVS, FC Boshuizen, ASC, DoCoS, Oegstgeest en Lugdunum. Met een speler of trainer wordt achterom gekeken en bovenal vooruit in aanloop naar de herstart van de competitie.
 • Nogmaals voor de agenda: woensdag 21 februari loting LAV Cup bij ASC. Betrokkenen worden weldra uitgenodigd. Nog een voor de agenda en voor alle regionale voetballiefhebbers: zaterdag 16 juni Event LAV bij RCL. Met onder meer diverse wedstrijden met aansprekende namen. Later meer over deze highlights!
 • Lugdunum is genomineerd voor de Leidse sportploeg van 2017. Op zich niet heel vreemd, want de kikkers werden kampioen van de derde klasse en de hoofdmacht staat bijna halverwege het seizoen in de tweede klasse op de tweede plaats. Op 9 februari aanstaande vallen de beslissingen voor de sportman, sportvrouw en sportploeg.