Het achttiende en laatste  ‘Lopend Vuurtje’ van 2018 is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected] De volgende editie zal rond medio januari worden geplaatst!

 • Kerstmis wordt volgende week gevierd en we staan al weer op de drempel van 2019. Zoals eerder gemeld zijn er bij veel clubs evenementen gepland. Surf naar de website van uw favoriete club om te kijken of daar ook wat op het programma staat. Hieronder vermelden wij willekeurig nog wat bijzonderheden voor de komende weken.
 • Sporting Leiden pakt uit met een kerstrad, oliebollen en klaverjassen. Géén oliebollen, maar wel klaverjassen en kerstrad bij Koudekerk. Klaverjassen en loterij bij FC Oegstgeest, Warmunda en Lugdunum. Vermeld moet worden dat voor zover ons bekend iedereen het op zijn Rotterdams doet….
 • Dan is er op 28 december ook nog oliebollenbingo bij FC Rijnvogels.
 • Bij Voorschoten’97 kunt u vrijdag 4 januari meedoen aan een voetbalquiz.
 • Op zaterdag 29 december organiseert Rijnvogels de eerste editie van het Oudejaarstoernooi en het wordt een geweldige happening. Er is dan tevens een familiedag gepland. Alles staat echter in het teken van de stichting Juul, de welbekende van oorsprong Katwijkse organisatie die zich inzet voor onderzoek naar kinderkanker. Er worden verschillende acties op poten gezet om aan het eind van het weekend een mooi bedrag bij elkaar te verzamelen.
 • Nieuwjaarsreceptie op 5 januari bij SJZ, Kagia, Voorschoten’97, ASC, Koudekerk. FC Rijnvogels gaat deze clubs vooraf op 3 januari.
 • Veel clubs gaan met de selectie op trainingskamp. Soms is dat heel bescheiden gewoon in Nederland maar ook Spanje is heel populair. Zo gaat Sporting Leiden (zaterdag) naar Portugal, Koudekerk naar Barcelona en Kagia naar Stadskanaal. Waar men ook heen gaat, het programma is hetzelfde: keihard en nietsontziend trainen, uitsluitend fris en bronwater en op tijd naar bed. Om de voetbalvaardigheden wat bij te slijpen wordt er  ook nog eens een oefenwedstrijdje gespeeld.  Leidenamateurvoetbal is gaarne bereid om hier aandacht aan te besteden. Stuur foto’s en verslagen naar [email protected]
 • Het aantal jeugdteams bij Roodenburg neemt gestaag toe. Na de winterstop komen er maar liefst vier teams bij en die hebben goede, stevige doelen nodig die uitsluitend gebruikt gaan worden tijdens de wedstrijden. Er is een crowdfundingsactie gestart. Kijk op de site van de club hoe u mee kunt doen.
 • Nog meer over materiaal bij deze Leidse club. Er zijn drie kledingpakketten te kopen met de officiële kleding. Ook hier: raadpleeg de site over prijs en inhoud.
 • He,he, eindelijk! : ,, Goed nieuws, de vergunningen voor de bouw van woningen op onze oude locatie aan de Duivenvoordestraat zijn definitief rond. Dat betekent dat ASC op korte termijn de grond zal verkopen aan Provast. De ontwikkelaar kan dan starten met de bouw van de 50 woningen. ASC kan met de opbrengst haar leningen aflossen en zal dan ook financieel weer geheel op eigen benen staan. Daarmee komt een einde aan ons verhuistraject dat vele jaren heeft geduurd.”
 • Rien van Harselaar van Zwammerdam kwam in de finale van de door het AD georganiseerde ‘Vrijwilliger van het Jaar’ trofee. Helaas geen winst, maar ook dit is een mooi resultaat.
 • In de nieuwe Voetbal International een schitterend verhaal over Garry Mendes Rodrigues. Hij speelde in het seizoen 2011-2012 bij FC Boshuizen en is nu uiteindelijk beland bij Galatasaray. Hoe wonderlijk een loopbaan kan zijn. Bij het artikel een fraaie foto van de speler in actie tegen UVS.
 • Aan alle festiviteiten komt vanzelfsprekend een einde en gaan we over tot de orde van de dag. Zie het bericht op de website van FC Rijnvogels: ,,De winterstop doet zijn intrede en ondanks dat er een druk programma is rond de feestdagen is het van belang om ons sportpark weer tiptop in orde te krijgen voor de tweede seizoenshelft. Daarom staat de klussenochtend weer ingepland. Op zaterdag 5 januari is het weer zover.”
 • Lopend Vuurtje gaat een korte winterslaap houden (berichtgeving volgt binnenkort), maar staat toch open voor kleine nieuwtjes en daverende nieuwsfeiten.