Het negentiende ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 30 januari 2018.

 • Niet alleen de senioren kunnen bij Roodenburg terecht voor bijvoorbeeld het Walking Football, maar ook de kleintjes kunnen er plezier hebben. Op woensdagmiddag kunnen de kids voetbalspelletjes spelen en een partijtje doen. Ook de sportieve vrouwen zijn op woensdagmiddag welkom. Alle details staan in het ‘Laatste Nieuws’ van de club.
 • De ledenraden van UDO en Oegstgeest hebben met grote meerderheid van stemmen de plannen voor de fusie goedgekeurd. Daarmee is de fusie onomkeerbaar geworden. Met de goedkeuring van beide ALV’s is het mogelijk geworden om sportpark De Voscuyl te gaan verbouwen, waarvoor FC Oegstgeest 816.000 euro heeft gereserveerd. De gemeente zal zorgen voor de rest van het benodigde geld, bijna 2 miljoen euro. Met die investeringen zal sportpark De Voscuyl gereed worden gemaakt voor FC Oegstgeest, dat onder andere twee extra kunstgrasvelden en een nieuw kleedkamergebouw nodig heeft. De bouwtekeningen zijn in de kantines te zien. Wij kunnen stellen dat het een subliem complex gaat worden!
 • Ook SJZ gaat natuurlijk met de tijd mee: ,,Nu beschikbaar voor alle Android en IOS apparaten; de gratis VoetbalAssist ClubApp. Volg S.J.Z. op de voet met mobiele app. Altijd en overal op de hoogte van de ontwikkelingen van onze club. Zoek in de Store op Clubapp en download hem!”
 • De volwassenen gaan in de winter op trainingskamp. De jeugd gaat in de zomer op kamp…..Zwammerdam: ,,Het voetbalseizoen is in volle gang en voorlopig nog niet afgelopen, maar wij van het Jeugdkamp willen jullie alvast informeren over het Jeugdkamp 2018 van VV Zwammerdam. Dit doen wij omdat het een kamp wordt die je niet wilt missen! We blijven dit jaar niet op ons eigen voetbalcomplex maar gaan weg. We gaan dit jaar naar Camping en Groepsaccommodatie “De Eskamp” te Lemele (Ommen), waar we jullie een sportief, leuk, uitdagend en verrassend programma zullen aanbieden.”
 • Meerburg: ,,Ook in 2018 gaan we met een afvaardiging van Meerburg pupillen naar een boerderij in de Achterhoek. Dit jaar is wederom gekozen voor de Ooymanhoeve in Doetinchem.”
 • De KNVB heeft besloten dat verenigingen met een goedgekeurd kunstgrasveld vanaf 20 januari verplicht zijn om bij een incidentele afgelasting van het natuurgrashoofdveld met het eerste mannenelftal (organisatie KNVB district West I en West 2) uit te wijken naar kunstgras. De argumenten zijn logisch: het aantal beschikbare inhaalmomenten is beperkt, het zoveel mogelijk voorkomen van midweekse wedstrijden, de laatste twee programma’s zo mogelijk gelijktijdig laten spelen, het verschil in wedstrijden binnen de poules zo klein mogelijk houden.
 • Valken’68 gaat proeven: ,, whisky proeverij Een kijkje in de wondere wereld van whisky tijdens een virtuele rondleiding door de meest bekende distilleerderij van Schotland. Leer alles over het eeuwenoude ambacht van het distilleren van whisky. Met aanstekelijke passie neemt Glenfiddich’s eigen whisky ambassadeur Tony van Rooijen liefhebbers van de Schotse lekkernij mee op reis langs prachtige beelden en persoonlijke verhalen. Ontdek, tijdens de proeverij, aan de hand van de verschillende smaken, kleuren en geuren de mystiek van Schotland en de drank waarmee het land wereldberoemd is geworden. Slàinte Mhath!
 • Op vrijdag 9 februari vindt de verkiezing van de sportman, sportvrouw én de sportploeg van het jaar plaats. Lugdunum is genomineerd als sportploeg, wat de laatste jaren uniek is voor een voetbalteam. Ook kan men kiezen voor de publieksprijs. Het gebeurt echter niet vaak dat dat een voetbalploeg wordt genomineerd. De knappe prestaties van de afgelopen jaren en in het bijzonder in 2017, heeft de jury doen besluiten ook de herenselectie van Lugdunum dit jaar te nomineren.
 • Op woensdagmiddag 7 februari organiseert DoCoS van 13:30 – 16:30u een Carnaval spelletjesmiddag voor alle jeugd vanaf de JO07 t/m de JO11. Ben je lid van DoCoS, geef je dan snel op!!
 • Voetbalvereniging Kagia zoekt voor het seizoen 2018-2019 een ambitieuze en gedreven trainer/coach voor het 2de selectie elftal. De trainer/coach zal een belangrijke rol spelen in de doorstroming en ontwikkeling van (jeugd)spelers naar het eerste elftal en heeft hierover regelmatig contact met de Hoofdtrainer en de Voetbal Technische Commissie.
 • TAVV zoekt een nieuwe hoofdsponsor getuige dit bericht van de club uit Ter Aar: ,,Helaas moeten we mededelen dat Lek Printing ons heeft geïnformeerd aan het einde van dit seizoen te zullen stoppen als hoofdsponsor van TAVV. De sponsorcommissie zal komende tijd gebruiken om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdsponsor. We doen graag een beroep op iedere TAVV’er om mogelijke geïnteresseerden bij ons aan te melden zodat wij het gesprek met hen aan kunnen gaan. Mail ons op info@sctavv.nl!
 • Wat een doelpuntenfeest tijdens deze ronde van de LAV cup afgelopen dinsdag weer en wat een leuke wedstrijden! Er werd maar liefst 64 keer gescoord! Negen clubs zijn inmiddels zeker van de volgende ronde.
 • Het contract met Joop Lankhaar als Hoofd Jeugdopleiding bij vierdeklasser Alphia is met twee jaar verlengd.
 • Ook volgend seizoen gaat hoofdklasser Alphense Boys spelen met Raychelo Fecunda, Thijs Hoogenboom, Pepijn Kooij, Thom Nouwens, Arjan Ouwendijk, Milan, Stiphout, Patrick Krop, Tim van der Linden, Cristian Cabrera Ortega en Bas van Zoest. Al deze spelers tekenden bij.