Het 21e ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 13 februari 2018, voor 20 uur.

 • Op woensdag 7 maart 2018 organiseert UVS een talentendag waarbij plezier, vriendschap én talent centraal zullen staan. Deze dag zal onder leiding staan van gediplomeerde voetbaltrainers en ook zullen er scouts aanwezig zijn om jullie talenten te beoordelen. Deze dag is bedoeld voor spelers die nog geen lid bij UVS zijn. De talentendag wordt mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Kooilaan.
 • Roodenburg gaat in samenwerking met stichting Legolas en Kandidatennet voetbaltraining voor meisjes geven op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.
 • De bereikbaarheid van het terrein van de club uit Leiden-Noord wordt in het Laatste Nieuws nog eens haarfijn uit de doeken gedaan. Dit geldt vooral voor het openbaar vervoer.
 • Aan het eind van het seizoen stopt Erik Diks na 17 jaar vrijwilligerswerk gedaan te hebben bij DoCoS. Diks was hoofd bestuurslid commerciële zaken. Een opvolger is op dit moment nog niet bekend.
 • Eindelijk is het zover. Na een aantal jaren van lobbyen en procedures is deze week begonnen met de aanleg van het nieuwe parkeerterrein voor FC Rijnvogels. Eerst wordt het nieuwe gedeelte waar de uitbreiding plaats vindt bouwrijp gemaakt en aangelegd en daarna zal het bestaande parkeerterrein worden opgeknapt. Geduld is een schone zaak maar wordt uiteindelijk toch beloond.
 • Belangrijk binnen een (grote) vereniging is dat alle trainers op een lijn zitten. FC Rijnvogels beseft dat: ,,Woensdag 21 februari zal er weer een trainersbijeenkomst plaatsvinden op De Kooltuin. Alle trainers zijn hiervoor van harte uitgenodigd en er wordt weer een grootse opkomst verwacht. Tijdens deze avond zal er een gastspreker vanuit bvo Sparta aanwezig zijn.
 • Bij de grootste Leidse club beseffen ze dat ook gezien de cursus die net is afgelopen: ,,Bij DoCoS is de interne jeugdtrainerscursus als zeer positief ervaren. Met name het coachen van de jeugd stond centraal. De seniorenteams bestaan grotendeels uit zelf opgeleide spelers. De cursisten waren bijzonder gemotiveerd en leergierig. De praktijkgerichte en interactieve werkwijze van www.jeugdvoetbalopleiding.nl zorgde voor een ideaal leerklimaat binnen deze collectieve scholing van de jeugdtrainers bij DoCoS.
 • Drie jubilarissen worden tijdens de winterbbq bij DoCoS van zaterdag 10 februari alsnog gehuldigd. Rinus Gravekamp is 50 jaar lid en dus een gouden jubilaris. Jos van Meegen is 40 jaar lid en Dick van Paridon wordt ook gehuldigd omdat hij meer dan 50 jaar lid is, om precies te zijn 56 jaar lid.
 • Bijna is het moment daar! Het splinternieuwe onderkomen van RCL nadert de voltooiing en dat was voor Leidenamateurvoetbal.nl een geschikt moment om drie betrokkenen aan het woord te laten over hoe een en ander verlopen is, wat de club te wachten staat en nog veel meer. Te beluisteren via de website van de Leiderdorpse club.
 • Floris Italianer, directeur van de Hartstichting, en Ton van Emmerik, voorzitter van Voorschoten ’97, hebben zaterdag 3 februari de aftrap gegeven voor een unieke samenwerking. Ze tekenden een overeenkomst waarbij de Hartstichting drie jaar op de shirts van de zaterdagselectie staat. En het betekent de start van een bijzondere sponsoractie. Het sportterrein is grotendeels zo rookvrij gemaakt, dat jongeren tijdens het sporten niet meer met roken in aanraking komen. En er zijn ook steeds meer gezonde producten te koop in het clubhuis.
 • Vanaf woensdag 7 februari kunt u bij Jumbo gaan sparen voor v.v. Leiden. Bij elke besteding van €10,­ ontvangt u een sportpunt. Deze sportpunten kunt u toekennen aan v.v. Leiden. Wij willen u natuurlijk vragen ze aan v.v. Leiden te geven. Van de punten die we ophalen kunnen wij namelijk extra sport­ en spelmaterialen voor onze club aanschaffen! Vorig jaar was de spaaractie een enorm succes en hebben wij jeugd- en seniorenteams kunnen voorzien van nieuw trainingsmateriaal. Ook dit jaar hopen we weer op veel spaarders.
 • Woensdagavond j.l. was de afsluitende avond van de KNVB Academie scheidsrechterscursus bij Rijnsburgse Boys. Namens vv Meerburg zijn 3 cursisten de afgelopen maanden de uitdaging aangegaan om KNVB Verenigingsscheidsrechter te worden.
 • Nick van Leeuwen heeft aangegeven te stoppen als wedstrijdsecretaris voor Oegstgeest. Frans Bekkerin is bereid gevonden om per direct het wedstrijdsecretariaat over te nemen van Nick tot het eind van het seizoen.
 • Hoewel we bij ASC altijd al één club waren hebben we tot nu toe een aparte voetbal- en cricket website gehad. Op dit moment werken we hard aan een geïntegreerde website. We proberen dit zo te doen dat jullie er niets van merken. Mocht je toch iets niet kunnen vinden dan horen we dit graag via secretarisasc@gmail.com. Frisse ideeën, opmerkingen en ander commentaar ontvangen we graag! Wil je meehelpen? Dat kan natuurlijk ook! Neem vooral contact op via bovenvermeld e-mailadres.
 • Aanmelding voor de 2018 editie (dit is de 7e editie!!) van Enige Echte Warmunda Voetbal Kwis op zaterdag 24 maart 2018 is vanaf heden mogelijk via de website.
 • Ruhrgolder van vorige week, Boris Müller, heeft de uitslag van zijn mri onderzoek binnen: meniscus en voorste kruisband beschadigd. De operatie vindt eind maart plaats en daarna gaat hij keihard werken om snel zijn comeback te maken.