Het 26e ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 20 maart 2018, voor 20 uur.

 • In het Laatste Nieuws nummer 9 weer talloze feitjes en weetjes over Roodenburg. Meer dan ooit interessant voor iedereen met een warm hart voor de club uit Noord. Te vinden op de website van Roodenburg natuurlijk.
 • Zaterdag speelde VV Oegstgeest 3 een erewedstrijd voor hun teamgenoot Willem Jan Bouwman die ernstig ziek is. De wedstrijd werd gespeeld tegen oud-leden van VV Oegstgeest. Willem Jan is van jongs af aan lid van de club. Om Willem Jan en zijn gezin en familie een hart onder de riem te steken werd deze wedstrijd georganiseerd door enkele van zijn teamgenoten. Voor deze wedstrijd hadden ze oud-teamgenoten door de jaren heen uitgenodigd om in een gelegenheidsteam tegen het 3e te spelen. Oud-leden die jaren niet meer op de club geweest waren trokken nog een maal de voetbalschoenen aan. Onder grote belangstelling van zijn teamgenoten, oud-teamgenoten, familie, kennissen en clubleden kwam Willem Jan en zijn vrouw Kitty het veld op terwijl het lied “You’ll never walk alone” werd gespeeld. Het was een hartverwarmende en ontroerende middag.
 • Zwammerdam bestaat eerdaags 70 jaar: ,,In de week van 19 t/m 27 oktober van dit jaar zijn er verschillende activiteiten in het kader van ons 70-jarig bestaan. Lees het komende Dorpssignaal, maar zet in ieder geval 27 oktober ‘s avonds alvast in je agenda. Je weet wel waarom!”
 • Bij diverse clubs zijn er acties en kunnen de (jeugdige) fans voetbalplaatjes sparen. Bij FC Rijnvogels, Lugdunum en Valken’68 bijvoorbeeld: ,,Nog 1 week.. dan kun je bij Hoogvliet gaan sparen voor de enige echte voetbalplaatjes van de genoemde clubs!” De albums kunnen inmiddels worden opgehaald.
 • En dan wat aandacht voor diverse festiviteiten en feesten al dan niet ter gelegenheid van Pasen. Wij geven hier slechts summiere informatie. Surf naar de website van uw club voor alle details.
 • Zaterdag 21 april: ,,Back to the 80s and 90s Party bij Rijnvogels! Alle klassiekers komen uiteraard voorbij. Van happy hardcore tot aan de blonde pruiken rock, van Madonna tot aan de Venga Boys en van de Backstreet Boys naar The Fresh Prince of Bel Air.”
 • In navolging van de super gezellige knutselmiddag van vorig jaar organiseert de evenementencommissie van FC Rijnvogels op woensdag 28 maart een zelfde middag met als thema Pasen. Super leuk voor onze jeugdleden tot en met 10 jaar. En ze mogen ook nog hun vriendje of vriendinnetje meenemen! Wat gaan doen? Wat dacht je van knutselen, paaseieren zoeken,
 • Paaskoppelkaarten: 24 maart bij DoCoS
 • Op vrijdag 30 maart organiseert de activiteitencommissie van TAVV wederom een gezellig bingo bij TAVV. Inloop is mogelijk vanaf 19.30 en om 20.00 zal er gestart worden
 • UVS organiseert op vrijdag 13 april een hilarische, foute glamourbingo.
 • Joke Vijlbrief-Bosman en Dick de Haas hebben om verschillende redenen hun taken als bestuurslid van de supportersvereniging van RCL neergelegd. Het vertrek van Dick betekent het einde van een tijdperk; een man met een enorme staat van dienst voor RCL. Claire Vreeburg zal intern de vacature van secretaris opvullen, Danny Jansen is bereid gevonden om toe te treden tot het SV bestuur.
 • Het RCL-terrein heeft een nieuwe hoofdingang gekregen. De afgelopen periode was er een toename van fietsen, brommers en scooters bij de entree, tegen de sporthal, voor de ingang van de sporthal  en bij de hekken van ons complex. Wij verzoeken iedereen om zijn fiets, brommer en/of scooter te plaatsen in de fietsenrekken!! De entrees van zowel de sporthal als het RCL complex moeten vrij blijven voor hulpdiensten!!  Alvast dank voor jullie medewerking.
 • De sponsorcommissie van UVS is verheugd u te kunnen mededelen dat Voetbalshop.nl zich als nieuwe sponsor aan UVS heeft verbonden. Voetbalshop.nl wordt met ingang van volgend voetbalseizoen de exclusieve kledingleverancier voor alle wedstrijd- en trainingskleding van UVS. Het sponsorcontract gaat in op 1 augustus 2018 en loopt voor een periode van vijf jaar.
 • In het sponsorhome werd na de wedstrijd Valken’68-SV Nieuwkoop het sponsorcontract ondertekend met Marco Roerade van Vitaal Trainer. Vitaal Trainer is geen onbekende meer op sportpark ‘Duyfrak want vorig jaar organiseerde zij voor de oudere jeugd van Valken’68 een Bootcamp op het sportpark waarbij de opbrengst (inschrijfgeld) ging naar het Ronald McDonaldhuis Leiden. De Vitaal Trainer geeft personal training en kleinschalige groepslessen in Katwijk en omgeving.
 • VV Leiden biedt de leden het volgende aan: ,, Voor iedereen die zijn of haar voetbaltechniek verder wil ontwikkelen vormt deze training een mooie aanvulling op de basistrainingen. Inschrijven is mogelijk via de website, of stuur een mail naar…….”
 • Let op Zwammerdammers! Aanstaande zaterdag 17 maart is de laatste mogelijkheid je in te schrijven voor het vv Zwammerdam jeugdkamp!
 • De jeugdtrainers van Meerburg voor het komende seizoen zijn bekend: ,, Na het eerdere nieuws over Jelle Korbee die volgend jaar de JO19 selectie onder zijn hoede neemt kunnen we jullie een update geven van onze voortgang rondom de invulling van de jeugdtrainers voor de diverse selecties bij Meerburg.”
 • Op de site van ASC lazen wij: ,,Met veel plezier kunnen wij mededelen dat wij Coen Verdegaal binnen ons bestuur mogen verwelkomen als Commissaris Voetbal. Wij denken met Coen een goede opvolger van Hans Schiphorst te hebben gevonden en wensen hem veel succes in deze belangrijke functie. Een en ander moet nog wel bekrachtigd worden op de volgende ledenvergadering.”