Het 26e ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 27 maart 2018, voor 20 uur.

 • De oplettende ASC volger heeft gemerkt dat de naam Sean Goebel de laatste week ontbreekt in de opstelling. De aanvoerder moest een blindedarm operatie ondergaan, maar is gelukkig weer op de weg terug.
 • Rowin Peet behoort ook tot de pechvogels. De linksback liep een sleutelbeenbreuk op bij de wedstrijd zijn club DoCoS tegen Voorschoten’97. Beterschap Rowin!
 • Roodenburger Jan Lovink volgt de ontwikkelingen van het Duitse voetbal op de voet. In de eerste twee artikelen heeft hij de persoonlijkheidsontwikkeling van de jeugdspeler besproken en daarna de richtlijnen die voor alle spelers gelden. In het laatste Nieuws van deze week  gaat het over de richtlijnen als een ploeg de bal niet heeft. Opnieuw zeer lezenswaardig voor trainers en spelers!
 • Op de site van Warmunda de jeugdtoernooien kalender van de club.  Op 9 juni is het roemruchte thuis-toernooi met de JO8/9 teams in de ochtend en de JO10/11 teams in de middag. Even de agenda erbij pakken!
 • Vrijdagavond 16 maart was er, na een aantal jaren weggeweest, weer eens een echte voetbalquiz in de kantine van SJZ. Om 20.30 uur gingen er 19 koppels met elkaar de strijd aan. Mannen en vrouwen, vaders en dochters, SJZ-ers en Stompwijkers… een mooie gemengde deelnemersgroep. Voetbalkenner als geen ander Ludo Pistorius stond aan de basis van de vragen. Een gedegen kennis was nodig om hoog te eindigen. Winnaars van de SJZ Voetbalquiz 2018 waren Tim van Rijn en Rob de Jong.
 • Tot sportbestuurder van Oegstgeest is voormalig ASC-voorzitter Hans Schiphorst gekozen. Onze felicitaties aan naar deze echte clubman!
 • Welke clubnaam gaat het worden? Zoals bekend gaan vv Leiden en FC Rijnland fuseren. Op 28 maart worden de nieuwe naam en de clubkleuren bekend gemaakt. Leidenamateurvoetbal is er natuurlijk bij. Houd onze Twitter berichten in de gaten! En uiteraard ook onze site.
 • Op 3 juni 2018 houdt voetbalvereniging UDO haar reünie ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan. Vanaf 12.00 uur bent u welkom aan de Van Houdringelaan 15 te Oegstgeest. Om 14.00 uur zal het destijds succesvolle “oud UDO1” aftrappen voor een wedstrijd tegen de huidige selectie! Aansluitend is er om 16.00uur een borrel met een barbecue. Eindtijd 20.00 uur.
 • Na afloop van de wedstrijd Zwammerdam-Be Fair is er een rad avontuur. De opbrengst gaat naar het jeugdkamp.
 • Wij lazen op de website van Kagia het volgende: ,,Op 24 maart steken we de handen uit de mouwen en in de sloot. Op de Landelijke opschoondag wil de Werkgroep Duurzaam Lisserbroek Samen Meer zoveel mogelijk zwerfafval verzamelen. Ook Kagia wil deze actie graag promoten. Dit past volledig in de “groene” verenging die wij willen zijn. Wij hopen dan ook, dat als je op het sportpark loopt het vuil in de vuilcontainers stopt en we juichen toe dat je ook voor of na je wedstrijd gaat helpen om de Lisserbroek zo schoon mogelijk te houden op de Opschoondag en alle dagen daarna.”
 • Valken’68 heeft oog voor de zieke medemens: ,,Cystic Fibrosis ( CF ) is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening met een beperkte levensverwachting. Wij zijn Gerard, Cobi en Vincent Zuiderwijk, opa, oma en oom van Jari en Puck. Wij zetten ons met hart en ziel in om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek Geld voor onderzoek, want onderzoek draagt bij aan een langer en beter leven van mensen met CF! Aanstaande zaterdag zijn er knuffelaapjes te koop voor 8 euro. De helft gaat naar het goede doel.”
 • Natuurlijk gaat de jeugd van RCL ook op kamp: ,,Het jaarlijkse E-kamp gaat dit jaar naar weer naar Het Zwaluwnest in Ter Aar. Een prachtige locatie met uitgebreide mogelijkheden om er een onvergetelijk weekend van te maken. Inschrijven kan via de website van RCL.
 • Co Henzing (81) is overleden. Voetbalkenner Co Henzing, een bekende verschijning langs de velden bij DoCoS, maar ook bij andere Leidse voetbal- en sportclubs, had oog voor het voetbalspel en was tot op hoge leeftijd een actieve tennisser. Het volledige in memoriam staat op de website van de Leidse club.
 • Een leuke actie bij Rijnvogels: ,,WIN een professioneel wedstrijdverslag. Laat Hoogvliet in een gek, gaaf enthousiast of ontroerend filmpje zien waarom juist jouw team dit verdient. Wie weet wordt jullie wedstrijd met camera’s opgenomen en krijgen jullie een mooie compilatie van je wedstrijd, ingesproken door een echte sportverslaggever. Meedoen kan tot 2 april.” Wij zijn benieuwd met welke leuke, creatieve inzendingen de jonge Rijnvogels aan komen.