Het 28ste ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 3 april 2018, voor 20 uur.

 • Roodenburg start met meisjesvoetbal volgend seizoen. Er wordt geprobeerd te starten met twee teams. Meiden kom kennismaken met de club en geef je op.
 • RCL organiseert op 7 april een wandelvoetbaltoernooi. Roodenburg gaat ook deelnemen, maar roept nog twee mannelijke  spelers op om het team te completeren. Voor het gemengde team zijn nog twee vrouwen nodig. Opgeven kan bij Renzo Scanu, telefoon 06 -10017089.
 • Op dinsdagavond 10 april a.s. is het weer zover, want dan zal de traditionele sponsorloop weer worden gehouden, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de jeugd van S.J.Z., 10% van de opbrengst van het team waar uw dochter of zoon in speelt gaat zelfs direct naar dat team! Wel wordt verwacht, dat alle jeugdleden meelopen, tenzij je een goede reden hebt om niet mee te doen. In dat geval moet je dit aan je leider/ leidster doorgeven.
 • Voetbalvereniging Kagia zoekt voor het seizoen 2018-2019 een ambitieuze en gedreven hoofdtrainer voor de JO19-1. v.v. Kagia is een groeiende vereniging met inmiddels 10 seniorenteams en 18 jeugdelftallen. De hoofdtrainer JO19 zal een belangrijke rol spelen in het opleiden van jeugdspelers voor de doorstroming naar de senioren selectie.
 • De Leiderdorpse club RCL verkoopt loten: ,,Met Pasen niet meer bij de club en kun je daardoor geen loten meer bestellen? Bestel dan je loten via internet. Er zijn fantastische prijzen te winnen tijdens twee trekkingen op 7 april. Steun je club, bestel en win!”
 • Op woensdag 11 april organiseert de jeugdcommissie wederom een gezellige bingomiddag! We starten om 14.00 in de kantine van TAVV. De kosten bedragen € 3,50 per kind. Iedereen mag een vriendje of vriendinnetje meenemen! Uiteraard zijn er weer leuke prijzen te winnen.
 • Trainen als een prof is niet voor iedereen weggelegd. Deze meivakantie kan jij gaan ervaren hoe dit voelt! Op 8 en 9 mei zal het schitterende UVS-hoofdveld decor zijn van een spectaculair en leerzame Voetbal 2-daagse. Ben jij een speler die uitdaging zoekt, graag wil leren en natuurlijk ook plezier wil beleven? Twijfel dan niet en schrijf je met al je voetbalvrienden in.
 • ,,Het bestuur van Voorschoten’97 heeft zich meerdere keren afgevraagd op welke wijze de grote waardering voor het vele vrijwilligerswerk binnen onze club kan worden uitgedrukt. In het verleden is dat op verschillende manieren geprobeerd, de ene poging was meer geslaagd dan het ander. Het idee van een groot feest voor alle vrijwilligers tegelijk werd in het verleden als gebaar wel gewaardeerd, het feest zelf was niet voor iedereen echt een feest. Feestjes voor kleinere groepen worden over het algemeen meer gewaardeerd, daar wil het bestuur dan ook bij aansluiten en wel op de volgende manier.” Hoe? Dat is op de site van de club te lezen.
 • De sponsorloop van FC Rijnvogels vindt dit jaar plaats op woensdag 11 april. Er is dit jaar, naast de prijs per leeftijdscategorie voor het hoogste sponsorbedrag, nog een hoofdprijs voor het team dat het hoogste sponsorbedrag ophaalt: een supercool teamuitje.
 • Valken’68 organiseert op 20 april 2018 een darttoernooi voor JO19,JO17 en JO15. Aanvang 20:00 uur.
 • UVS gaat naar ZZ Leiden! ,,Beste UVS Voetbalvrienden, Zaterdag 21 april 2018 gaan we met UVS naar een basketbalwedstrijd tussen Zorg en Zekerheid Leiden Basketball en Apollo Amsterdam. De wedstrijd begint om 20.00 uur en wordt gespeeld in de Vijf Meihal te Leiden. Uiteraard zijn familieleden en vrienden van harte welkom.” Leidenamateurvoetbal kan een bezoek aan dé basketball club van Leiden van harte aanraden.
 • Tijdens de PAASDAGEN wordt er bij verschillende clubs wat georganiseerd. Wij pikten het onderstaande op: Op zaterdag 31 maart en maandag 2 april organiseert RCL de vierde editie van het TOP toernooi voor O8, O9 en O10 hoofdklasse teams. Er hebben zich maar liefst 64 (!) teams voor dit toernooi aangemeld. Wilt u leuke TOP teams aan het werk zien, kom dan in het Paasweekend naar RCL.
 • Ook dit jaar gaan we met alle O9, O11 spelertjes en natuurlijk de Ukkies op UDO weer paaseieren zoeken. Op eerste paasdag (zondag 1 april a.s. – GEEN GRAPJE) zal de paashaas weer een groot aantal “eieren” op ons sportpark verstoppen.
 • VV Zwammerdam: ,,We spelen een Familie-snack-toernooi (voetbal-als-tussendoortje) op maandag Tweede Paasdag, 2 april vanaf 13.30 uur en we verzamelen op 13.00 uur bij de kantine: complete teams (4 tegen 4) op een kwart van het kunstgrasveld en met alle andere aanwezigen, dus kom, maken we gelegenheidsteams. Je hoeft geen lid te zijn van Zwammerdam. Iedereen kan zijn vriendje/vriendinnetje meenemen! We zijn per slot van rekening één grote groene familie.”
 • Tweede Paasdag: paastoernooi voor Jo-9 en JO-11  spelers bij Lugdunum.
 • ,,Zaterdag staat de Irish After op het programma. Na FC Rijnvogels- Hoek gaat het dak eraf met een gezellige feestavond. Door een blessure aan de stembanden heeft Lets Folk de hulp ingeroepen van Café de Melkboer. Twee voor de prijs van een dus, waarbij Ierse muziek wordt afgewisseld met andere genres. Een goed alternatief! Het Rad van Avontuur draait op volle toeren.” Voor de goede verstaander: het gaat hier om een feest op De Kooltuin.