Het 29ste ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 10 april 2018, voor 20 uur.

 • Op 18 april is er een algemene ladenvergadering bij FC Rijnland en wel een heel belangrijke. Alle leden worden dringend gevraagd naar de kantine in de Mors te komen om te stemmen over de fusie en de verkoop en verhuur van de kantine.
 • Twee dagen later, op vrijdag 20 april, kan uw voetbalkennis getest worden in dezelfde kantine van FC Rijnland.
 • Op zondag 22 april vindt op de velden van ASC het Appel-valt-niet-ver-van-de-boomtoernooi plaats. De inschrijving is reeds geopend! Het toernooi is bedoeld voor de ouders voor de allerkleinsten en de C, D, E en F jeugd.
 • De vrijwilligers in het zonnetje bij ASC: ,, Op vrijdag 1 juni is er weer de jaarlijkse vrijwilligers BBQ. Omdat jij ook dit jaar weer hebt bijgedragen aan een mooi voetbal- en cricketjaar willen wij je daar graag hartelijk voor bedanken.”
 • ,,Op 16 en 17 juni gaan de Dames- en Herenselectie van vv UDO 24 uur voetballen! Met een mixteam van heren en dames gaan wij 24 uur lang voetballen, met elk half uur een andere tegenstander.”  De redactie heeft nog even gekeken of het bericht op 1 april geplaatst is, maar nee, het is serieus. Wat een moed daar in Oegstgeest!  Veel meer informatie op de website van UDO.
 • Na het succes van vorig jaar organiseert voetbalacademie Play2Improve aanstaande zomer weer een Voetbal 3-daagse bij VV Kagia! In drie leerzame, maar bovenal gezellige dagen train je onder begeleiding van enthousiaste en gekwalificeerde trainers. Van woensdag 25 juli t/m vrijdag 27 juli is VV Kagia het decor van een waar voetbalfestijn! Alle spelers tussen de 6 en 14 jaar kunnen zich via de site opgeven.
 • ,,Nu de heerlijke lentezon is doorgekomen en zelfs Arjen Robben zijn winterlegging in de kast heeft opgeborgen is het tijd om aan ‘mooi weer-voetbal’ te denken. Laat dat nu net zijn waar we bij LSVV’70 in excelleren. Het bestuur dacht terug aan vroeger, toen er voor ons pupillen prachtige toernooien georganiseerd werden. Je kent het wel: doorgebruinde kantinejuffrouwen, feestelijke volksmuziek, aangeschoten clubscheidsrechters, een poffertjeskraam en een penaltybokaal. Voetbalstudenten zijnde bij de enige echte cultclub van Nederland gaan wij na het doorslaand succes van vorig jaar, opnieuw het mooiste toernooi van het jaar organiseren. En dit jaar gaan we nog een stapje verder! Enz enz.” In gewoon Nederlands en in het kort: LSVV organiseert een toernooi.
 • Op woensdag 4, 11 en 18 april organiseert DoCoS open trainingen voor pupillen. ,,Wij zorgen voor enthousiaste trainers en een leuke training, zodat jij kunt ontdekken of voetbal wat voor je is! De pupillencoördinatoren zijn aanwezig, om meer informatie te geven over onze gezellige vereniging. Je kunt je ook gelijk inschrijven voor het nieuwe seizoen 2018/2019, en dan ben je verzekerd van een plekje in een van de teams! Dus ben je geboren in 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 of 2013? Kom dan naar (een van) de open trainingen!”
 • Er is opnieuw goed nieuws vanuit de sponsorcommissie: Voetbalshop.nl heeft zich als nieuwe kledingleverancier en subsponsor aan TAVV verbonden!! Voetbalshop.nl wordt met ingang van volgend voetbalseizoen voor 3 seizoenen de exclusieve kledingleverancier voor alle wedstrijd- en trainingskleding van TAVV. Het wedstrijdshirt zal volledig intact blijven met de ‘skyline’ van Ter Aar en we hebben ervoor gekozen om alle overige kleding van het merk Nike te selecteren.
 • Valken’68 organiseert de komende tijd vele activiteiten in het kader van het 50 jarig bestaan. Noteer als lid in ieder geval het Jubileumfeest op 2 juni, aanvang 20:00 uur. Dit mag uw als lid van Valken’68 niet missen. Een grandioze band, een verrassingsartiest en de trekking van de jubileumloterij.
 • ,,En wéér is een flinke voorraad van onze afgekeurde kleding goed terecht gekomen! Nu via het lijntje Hans Toor – Menno Geltink – Marga de Vries – Sarah van Werkhoven. Deze laatste heeft veel en goed vrijwilligerswerk in Zuid Afrika gedaan zodat ze in veel sloppenwijken nu ook in de Zuid-Afrikaanse kleuren rondlopen!” aldus het bericht, met foto’s op de website van Voorschoten’97.
 • Een tijdperk is ten einde: de sportwinkel van Wijnand Sloos op het Vijfmeiplein heeft zijn deuren gesloten. De sympathieke oud-keeper van UVS vindt het genoeg geweest. Sportminnend en kooplustig Leiden zal je missen Wijnand!