Het 32ste ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected] De deadline voor de volgende versie: dinsdag 1 mei 2018, voor 20 uur.

 • In het ‘Laatste Nieuws’ van Roodenburg een mooi stuk van Jan Lovink over de teloorgang van het zondagvoetbal en een zoektocht naar de oorzaken. Uitstekende analyse Jan!
 • Verder meldt het nieuwsblad  dat Roodenburg weer een leerbedrijf wordt voor MBO studenten van verschillende richtingen die er stage kunnen gaan lopen.
 • Na een spetterende eerste editie van de ASC Voetbaldag organiseert de ASC selectie op dinsdag 8 mei een nieuw voetbalfestijn. Onder leiding van hoofdtrainer Mo Bougrine, bijgestaan door spelers van ASC 1, zullen er tal van voetbalspelletjes gedaan worden.
 • UDO nodigt alle leden, oud-leden en mensen die UDO een warm hart toedragen uit voor de reünie op 3 juni aanstaande. Scan de QR-code of klik op de afbeelding van de QR-code en vul het formulier op de website in.
 • Er gebeurt veel in Zwammerdam. In de rubriek ‘Van de Voorzitter’ veel informatie over het nu en de toekomst van de club. Zwammerdam is en blijft springlevend en vitaal blijkt uit het verhaal.
 • Roerige tijden vragen soms om improvisatie: LSVV ’70 zag zich dit seizoen genoodzaakt de bijna veertien jaar durende prettige samenwerking met buurman Lugdunum te beëindigen. Dat betekende een aantal fikse uitdagingen, die het bestuur in de afgelopen vier maanden te lijf is gegaan. De voorlopige kroon op die worsteling? Een geïsoleerde witte zeecontainer. Het metalen gevaarte mag gezien worden als symbool voor een nieuw tijdperk. Met foto’s natuurlijk op de site van LSVV.
 • Veel reuring naar aanleiding van het plotse aftreden van RCL voorzitter Kees van der Burg. De club meldt: ,,Naar aanleiding van het aftreden van Kees van der Burg en Bert de Kroon (penningmeester), zijn er aanvullende mededelingen vanuit het RCL bestuur. Ten aanzien van de heer Bert de Kroon was al bekend dat hij per einde seizoen 2017 – 2018 zijn taken als penningmeester zou neerleggen en overdragen aan de nieuwe penningsmeester binnen RCL, de heer Arnold Staal. Daarnaast was de heer De Kroon ook mede verantwoordelijk voor het horecamanagement en ook deze taken zijn per direct overgedragen aan de heer John van Overloop. Het RCL Hoofdbestuur begrijpt en respecteert de beweegredenen van Kees van der Burg, maar betreurt zijn terugtreden bijzonder.” Veel meer, onder andere over de taakverdeling, op de website van de Leiderdorpers.
 • ,,ln de meivakantie van 2018 organiseert voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek weer voetbaldagen voor jeugdspelers. Er is een 2-daags programma op 3 &4 mei in Nieuwkoop. Er wordt 5 uur per dag getraind. Inschrijven kan via de website decompletetechniek.nl”, aldus de  TAVV site.
 • ,,Op 27 mei 2018 van 12:00 tot ca. 16:00 organiseren we de E-Talents Cup bij UVS voor de jeugd JO13, JO15 en JO17. Dit is het landelijke FIFA clubkampioenschap van Nederland mogelijk gemaakt door de Dutch Game Masters. We gaan tijdens deze fantastische dag een FIFA Toernooi in de kantine en op het veld spelen. Er zijn dus 2 toernooien waar je aan meedoet.” Aldus een fragment van een bericht van de UVS website.
 • Valken’68 bestaat op 30 mei vijftig jaar. Dit wordt op 2 juni gevierd met een groots feest naast alle andere activiteiten die ook worden georganiseerd. Om al deze activiteiten en het boek 30 jaar Valken’68 te financieren organiseert Valken’68 een jubileumloterij. Hoofdprijs is een reischeque van 1000 Euro, daarnaast nog vele andere prijzen.
 • Bij FC Rijnvogels staan weer de familiedagen in juni gepland. Vele festiviteiten voor jong en oud: ,,Een nieuw onderdeel tijdens de Familiedagen 2018. Met een team van vijf personen ga je de strijd aan met andere teams en aan het eind van de avond staat het beste team op het hoogste schavot! Maak een team met je vriendjes, vriendinnetjes, ouders (als begeleider) en teamgenoten (vooral tussen de tien en zeventien jaar) en doe gezellig mee!”
 • Rob Jonkman, trainer van VVSB zaterdag en koploper in 4A, is deze week geslaagd voor zijn Oefenmeester 2. Proficiat!
 • Deze week wordt de tweede voetbaltafel van LAV TV uitgezonden. Deel 3 wordt opgenomen op maandag 28 mei en daarvoor worden de volgende clubs uitgenodigd en benaderd: FC Rijnvogels, Voorschoten’97 (za), RCL, VV Leiden, Meerburg, FC Rijnland, SJZ en Warmunda.
 • Inschrijving voor de Rabobank LAV Cup seizoen is reeds mogelijk. Aanmelden kan via [email protected] of stuur een app aan Arie Koeman of Hennie Kanbier. Het toernooi zal bij de nieuwe editie eerder beginnen en kan mogelijk een (onder)deel vormen van de voorbereiding op een nieuw seizoen. De eerste clubs hebben zich aangemeld inmiddels: FC Boshuizen en RCL. Welke clubs volgen?