Het 34ste ‘Lopende Vuurtje’ van dit seizoen is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 15 mei 2018, voor 20 uur.

 • Bij veel clubs, zo niet alle, worden de vrijwilligers aan het eind van het seizoen eens flink in het zonnetje gezet, en volkomen terecht natuurlijk. Bij Meerburg gebeurt dat op 1 juli met een barbecue.
 • Op 31 mei 2018 om 20.30 uur vindt de ALV van ASC plaats in het clubhuis aan de Overveerpolder. Deze avond viert ASC ook dat de club een nieuw levensjaar ingaat. U bent als lid van harte uitgenodigd om bij deze gelegenheid aanwezig te zijn.
 • Nog meer over de aloude vereniging uit Oegstgeest: ,,Het was één van de hoogtepunten van het eerste half jaar op het nieuwe complex: het ASC pop-uprestaurant. Geheel georganiseerd door de ASC voetbalselectie, heeft deze avond ons laten zien wat voor mogelijkheden ons nieuwe clubhuis ons biedt. Nog tijdens het dessert werd er al gesproken over herhaling van dit spektakel. Wij zijn blij u te kunnen aankondigen dat er inderdaad een tweede editie aan zit te komen, en wel op zaterdag 19 mei!”
 • De eerste kampioenen dienen zich aan. Op de site van Meerburg lazen wij: ,,Deze week werd met 0-4 in Delft duidelijk wat al het hele seizoen in de lucht hing. Meerburg Dames 1 zijn ongeslagen kampioen geworden. Toppers!”
 • Ook dit jaar zullen de overige senioren van Voorschoten’97 het seizoen traditioneel afsluiten met het Koning Voetbal Toernooi. Dit jaar zal het toernooi plaats vinden op zaterdag 9 juni vanaf 13.00 uur. Hierbij willen we alle overige senioren, 7×7 voetballers, ouders van jeugdelftallen, tweede jaar A-junioren en de dames uitnodigen om zich in te schrijven voor dit afsluitende toernooi.
 • De lintjesregen ging dit jaar RCL niet voorbij. RCL-coryfee Dick de Haas werd geridderd. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de club. Een zeer terechte onderscheiding. De Haas heeft veel betekend voor RCL. Met een korte onderbreking was hij bijna 20 jaar voorzitter van onze supportersvereniging. Daarnaast maakte hij een periode deel uit van het bestuur en was hij een tijdlang jeugdsecretaris
 • Op vrijdag 18 mei 2018 is er weer een Old Stars Café in de gezellige Businessruimte bij Lugdunum. Alle Old Stars uit Leiden en regio zijn natuurlijk van harte uitgenodigd om, onder het genot van een drankje en hapje, bij te praten over het Leidse voetbal en natuurlijk over de nabije toekomst. Aanvang 18.00 uur tot . . . . . . uur.
 • We zullen het nogmaals vermelden hoewel de ware Leidse voetballiefhebber het al lang in de agenda heeft staan: zondag 20 mei wordt de strijd om de Katercup gespeeld  bij FC Rijnland.
 • Van 2 op 3 juni gaat ASC op Duinrellkamp. Deelname hieraan staat open voor JO13 spelers. Er zijn nog ongeveer 5 plekken vrij, dus wil nog mee? Geef je dan snel op.
 • Het is nauwelijks te bevatten wat er allemaal bij komt kijken bij de fusie tussen VV Oegstgeest en VV UDO. De volgende fase breekt aan las de redactie op de site van beide verenigingen: ..De komende weken zal de technische commissie starten met de selectieprocedure voor de jeugdgroepen. Op dit moment zijn er momenten gepland en gecommuniceerd met de betrokken ouders. De komende weken zullen ook de andere groepen een uitnodiging ontvangen.
 • Op de website van Meerburg wordt nog eens haarfijn uit de doeken gedaan wat het begrip ‘vrijwilliger’ nu precies kan inhouden: ,,Er is geen vrijwilliger zoals jij. Niemand met precies dezelfde leefsituatie, precies dezelfde motivatie en precies dezelfde vaardigheden. Wie zich vrijwillig inzet voor de vereniging, of dat overweegt, kan niet anders dan vanuit die startpositie vertrekken. Het meiden- vrouwenvoetbal sluit hierbij dan hopelijk aan waar jij je nu bevindt.” Alle details volgen na dit citaat op de website van de Rijndijkers.
 • VV Zwammerdam speelt in op de komende regels wat betreft de privacywetgeving zoals de Europese Unie die voorschrijft. Rondom Facebook was er een heleboel te doen om wat organisaties wel en niet mogen met uw persoonlijke gegevens. Ook voor voetbalclubs heeft dit gevolgen. Uiterst lezenswaardig mogen we wel zeggen. We verwachten ook publicaties hierover bij de andere verenigingen.
 • FC Rijnvogels start een actie waar leidenamateurvoetbal vanzelfsprekend van harte achter staat: ,, Op 12 mei start de verkoop van MonKi’s op de Kooltuin. Wat is een MonKi denkt u misschien. MonKi is een handgemaakte sleutelhanger in de vorm van een poppetje. Met de verkoop van MonKi’s steunen wij Stichting Juul en Kika. De MonKi’s zijn te koop in de jeugdkantine voor €3,50 en komt geheel ten goede voor het goede doel.”
 • Wat staan er weer prachtige, spannende en mogelijk beslissende wedstrijden op het programma dit weekend. Jammer dat de voetbalfan maar op een plaats tegelijk kan zijn. Op de site van LeidenAmateurVoetbal natuurlijk wel een verslag van alle wedstrijden! Vanaf zondagochtend volgt weer een waar ‘bombardement’.