Het 36ste ‘Lopende Vuurtje’ is daar, we naderen het einde van deze rubriek voor dit seizoen. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 29 mei 2018, voor 20 uur.

  • Op de website van UDO en Oegstgeest een artist impressie van het nieuwe en prachtige clubhuis. De beelden zeggen voldoende…. Ga voor meer beelden naar de website van www.fcoegstgeest.nl. Jawel, dat is de splinternieuwe website van de fusieclub!
  • DoCoS houdt op zaterdag 16 juni 2018 zijn traditionele huldigingsavond aan het einde van het seizoen. Beker- en prijswinnaars, kampioenen en vrijwilligers worden gehuldigd. Ook wordt de jeugd in het zonnetje gezet. Tevens zal er aandacht zijn voor het overlijden van “ome Co” Henzing.
  • Nog meer nieuws van de roodwitten: ,,Onze 83-jarige Piet van de Raadt, de oudste vrijwilliger van DoCoS, had vandaag voor de laatste keer officieel bestuursdienst bij een thuisduel van het eerste elftal. Na zeven jaar trouw deze bestuursdienst te hebben vervuld voor het eerste elftal op zaterdag gaat Piet er mee stoppen, op de zaterdag.” Foto’s en een uitgebreider betoog op de site.
  • Komende zaterdag 26 mei  mogen we wel spreken van een Supersaturday bij TAVV met een bomvol programma op Aardam-West! 14.30 uur staat uiteraard de kraker tegen SV Nieuwkoop op het programma. Lukt het de mannen van Niels Slottje om de nacompetitie te ontlopen? Ze gaan er in ieder geval alles aan doen! Er is nog veel meer en het eindigt met een feest met DJ.
  • In de zomervakantie organiseert ADO Den Haag een voetbalkamp bij UVS Leiden. Het ADO Den Haag Voetbalkamp vindt plaats in de eerste week van de zomervakantie op donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 juli, dagelijks van 9:00 uur t/m 15:00 uur. De ADO Den Haag Voetbalkampen zijn voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 6 t/m 15 jaar. Alle details zijn te vinden op de website van de club uit de Kikkerpolder.
  • Aanstaande zaterdag speelt Valken’68 de laatste competitiewedstrijd thuis tegen SVC”08.  De fusieclub is geen onbekende tegenstander voor Valken’68, maar het is al wat jaren terug dat er op het Duyfrak competitief tegen SVC’08 werd gespeeld. In het seizoen 2013/ 2014, Valken’68 werd dat jaar kampioen in de tweede klasse, was dat voor het laatst. Het werd op 8 maart 2014 2-0 voor Valken’68.  Er staat heel wat te gebeuren zaterdag. In het meest ideale geval wordt er zelfs een kampioenschap gevierd…..  Hoe dan ook, aan het eind van de middag is er een feest met een  DJ.
  • 9 juni 2018 organiseert v.v Leiden weer het traditionele 7-tallentoernooi en zal het laatste toernooi onder de naam v.v. Leiden zijn. Volgend jaar zal het toernooi georganiseerd worden door Sporting Leiden.
  • Warmunda: ,,Langzamerhand kleurt het groen-geel van ADO Den Haag een beetje blauw-wit. Na 6 jaar voetbal met de jongens bij Warmunda gaat Fien Leijdekker een grote stap maken. Vanaf volgend seizoen maakt ze deel uit van de selectie ADO Den Haag Vrouwen onder 14. Lizzy Mastemaker maakte eerder al een dergelijke stap en speelt bij de Jong ADO Den Haag Vrouwen. We zijn als vereniging blij dat we kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van talent in brede zin. We wensen Fien heel veel succes en blijven haar volgen natuurlijk.”
  • Wie vergeet eens iets niet? ASC meldt het volgende: ,,Het is tot 4 juni mogelijk gevonden voorwerpen op te halen, onder aan de trap bij de kleedkamers. Na deze datum zullen de voorwerpen uitgezocht en aan een goed doel gedoneerd worden. Iets kwijt? Kom nog snel even kijken!”
  • Het komend weekend staat in het teken van ALS, met hoofdletters. Als Die Haghe verliest in de tweede klasse C en als Valken’68 wint, dan is de club uit Valkenburg kampioen. Als Honselersdijk verliest van Lugdunum,  dan zou Voorschoten’97 kunnen profiteren, als deze ploegen wint. Als vv Leiden in de derde klasse A wint van LSVV’70 en als Zwammerdam dan wint….. Als VVSB in de vierde klasse A verliest, dan kan Oegstgeest kampioen worden als de club wint bij KSDMarine.  In der derde klasse A kan SJZ of Stompwijk’92 een periodetitel winnen als…….  Het is te veel om op te noemen. Ga bij uw favoriete club langs de lijn staan en lees intussen de twitterberichten van leidenamateurvoetbal.nl.