Het 37ste ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 5 juni 2018, voor 20 uur.

 • LSVV’70 organiseerde het Leids Studenten Kampioenschap. Gezelligheid en sportiviteit stonden hoog in het vaandel, maar het goede doel werd niet vergeten: ,, Met trots kunnen we zeggen dat er door JULLIE deelname (en bierconsumptie) aan het Leidsch Studentenkampioenschap 2018 maar liefst €900,- is opgehaald voor onze partner UNICEF! Dit jaar gaat het geld naar een specifiek doel van alle studententeams van UNICEF: de bouw van 3 basisscholen in Syrië. Heel veel dank voor jullie bijdrage en tot volgend jaar!”
 • Op 25 mei 2018 is de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangen door een privacywetgeving die geldt in de gehele Europese Unie (EU): de AVG. Deze wet versterkt de positie van de mensen van wie persoonsgegevens worden verwerkt. Organisaties die persoonsgegevens verwerken, waaronder dus voetbalclubs, krijgen meer verplichtingen om op een juiste manier om te gaan met deze gegevens. Concreet houdt dit in dat verenigingen moeten opschrijven hoe zij omgaan met persoonsgegevens van hun leden, vrijwilligers en fans en krijgen zij meer verplichtingen om op een juiste manier om te gaan met deze gegevens. Op veel websites van onze regioclubs wordt uit de doeken gedaan wat dat betekent voor u en uw voetbalvereniging.
 • Met ingang van het komende seizoen 2018/2019 heeft TAVV in de persoon van Thomas van der Loo een nieuwe Jeugdvoorzitter gevonden. Thomas is al sinds zijn jonge jaren lid bij TAVV en heeft al diverse functies binnen TAVV verzorgd. Sinds kort heeft hij al zitting genomen in de jeugdcommissie en nu is hij op verzoek van de overige leden van de jeugdcommissie doorgeschoven naar de rol van jeugdvoorzitter.
 • RCL staat aan de vooravond van een wel zeer spectaculaire afsluiting van het seizoen: ,,De slotdag is op zaterdag 23 juni. Deze dag is een combinatie van jeugd, huldiging kampioenen, een wedstrijd tussen de beste regionale spelers, prijsuitreikingen, de Rabobank LAV Cup en het ODIT toernooi. Een echte feestdag met o.a. een funpark, bumpervoetbal en live muziek.” Over het jaarlijkse LAV event binnenkort natuurlijk veel meer op de website van leidenamateurvoetbal.
 • Op zaterdag 30 juni 2018 is Lugdunum wederom gastheer van ADO Den Haag. In navolging van de vorig jaar zo succesvol verlopen dag, wordt er, ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, weer een oefenwedstrijd gespeeld in de Kikkerpolder tegen de ploeg van Alfons Groenendijk.
 • Roodenburg Actueel komt met een extra bulletin in verband met het overlijden van Jan van Heek op 79-jarige leeftijd. In de jaren zestig was hij de veel scorende en dus bij de tegenstander zeer gevreesde aanvaller van de blauwzwarten. In deze uitgave een in memoriam van de vader van Hein en de schoonvader van Nico van der Salm.
 • Er kan nog steeds ingeschreven worden voor het 24 uurs toernooi van UDO. Ga de uitdaging aan en surf naar de website.
 • ,,VV Zwammerdam beschikt nu al drie jaar over een kunstgrasveld en niet alleen in de winter pluk je daar de vruchten van. In de maand juni kun je onbezorgd nog toernooitjes en bijzondere wedstrijden spelen en het (af-)trainen kan rustig nog doorgaan tot de echte zomervakantie begint. Of het trainen en oefenen in de nieuwe samenstellingen. VVZwammerdam heeft alvast de volgende evenementen op de kalender staan! Er komt zeker meer, maar dat laten we zo spoedig mogelijk weten.” Geplukt natuurlijk van de site van ‘Damme’.
 • Valken’68 bestaat vijftig jaar en het feest is inmiddels losgebarsten. Er stal tal van festiviteiten op het programma. Alle details op de site van de club uit Valkenburg.
 • Zaterdag staan er nacompetitiewedstrijden op het programma. Het leuke, en spannende, is dat er tegen volkomen onbekende ploegen wordt gespeeld. Soms is er een pittige reis voor nodig. Zo gaat UVS naar Hellevoetsluis. Voor de aanhang is er zelfs een bus beschikbaar. Opgeven kan bij Michael Lamers. Vanzelfsprekend doet leidenamateurvoetbal verslag van deze wedstrijden!
 • Volgende week zullen de Jaarelftallen van LeidenAmateurVoetbal worden gepubliceerd! Plus de eindstanden na verwerking van het aantal gespeelde wedstrijden.
 • Ook de eindstand van het topscorersklassement zal dan volgen, nu opgemaakt met enkel de clubs onder de tweede en derde divisie.
 • Op zaterdag 2 juni is het Finaledag bij RCL met uiteenlopende wedstrijden van jong tot oud v.w.b. de bekercompetitie. Ga gerust een kijkje nemen in de Bloemerd!