Lopend vuurtje (38), 5 – 11 juni

Het 38ste ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Ofwel nog twee te gaan voor de zomerstop! Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 12 juni 2018, voor 20 uur.

 • vv Oegstgeest en vv UDO houden  op maandag 18 juni a.s. om 20.00 uur beide voor het laatst afzonderlijk een bijzondere algemene ledenvergadering (balv) waarin de leden gaan besluiten over de fusie van vv Oegstgeest en vv UDO en over de oprichting van FC Oegstgeest. In feite is dit een formaliteit daar de leden in een eerder stadium al akkoord waren gegaan. Zij doen dit ieder afzonderlijk in het eigen clubhuis op dezelfde tijd met dezelfde agenda voor de pauze. Als deze besluiten zijn genomen, is FC Oegstgeest een feit. Als …….. tenminste de gemeente via een raadsbesluit de plannen zou goedkeuren. Dat is inmiddels gebeurd en ook de handtekening van de burgemeester prijkt op de papieren. Een fusie vraagt een enorme hoeveelheid rompslomp, maar dan heb je ook wat. Bij de club zullen zo’n 1200 leden hun sport op recreatief en prestatief niveau gaan beoefenen. Alles bij elkaar zullen er ongeveer 750 jeugdspelers, 220 seniorspelers, 2 damesselectie teams, 2 heren selectieteams, G-voetbalteams en 150-200 tennisleden wekelijks op het sportpark actief gaan zijn! Daarbij is de vereniging dan meteen een van de grootste meiden/dames verenigingen in de regio!
 • Afgelopen vrijdagavond is, tijdens de afsluiting van het seizoen van Kagia met de selectie 2017 – 2018, afscheid genomen van Anton Wijsman, Doby Wullems en een aantal spelers die stoppen of naar een andere club gaan. Ook werden er een aantal mensen in het zonnetje gezet en werd de beste speler en het talent van het jaar bekend gemaakt.
 • ASC zoekt bestuursleden: ,,Afgelopen donderdag 31 mei tijdens de ALV hebben onze voorzitter Matthijs Huizing en onze commissaris Communicatie & Evenementen Hein Greven aangekondigd geen gebruik te maken van een nieuwe termijn als bestuurslid van ASC. Het bestuur en de ALV vinden het zeer spijtig dat beide heren zich niet herkiesbaar stellen maar bedanken beide bestuursleden hartelijk voor hun bewezen diensten voor ASC. Zij zullen worden gemist! Er zijn hiermee twee vacatures beschikbaar gekomen in het bestuur.” ASC nodigt geïnteresseerden van harte uit te solliciteren.
 • Na vijf seizoenen vertrekt trainer Rob de Lange bij Zwammerdam. Op vrijdagavond 15 juni speelt “Robs keuze’ tegen de huidige selectie een afscheidswedstrijd.
 • De Rabobank Bollenstreek draagt de lokale verenigingen en stichtingen een warm hart toe. Met de Rabobank Clubkas Actie kunnen verenigingen en stichtingen in de bollenstreek een financiële bijdrage van de bank ontvangen. De hoogte van de bijdrage hangt af van het aantal stemmen.  De stemperiode is in oktober 2018. Hoe er gestemd kan worden is op de site van Kagia te lezen.
 • Sponsornieuws vanuit Valkenburg: ,,Na de laatste competitiewedstrijd Valken’68 – SVC’08 werd in een druk en gezellig sponsorhome het sponsorcontract tussen Valken’68 en Zuijderduijn & Vlieland installatietechniek vernieuwd.”
 • Met veel plezier introduceert UVS in samenwerking met Voetbalshop.nl de nieuwe kledinglijn voor het seizoen 2018/2019. Voetbalshop.nl wordt met ingang van aankomend voetbalseizoen de exclusieve kledingleverancier voor alle wedstrijd- en trainingskleding van UVS. De gehele UVS-kledinglijn is vanaf nu maandag 18 juni 2018 online te bestellen. Op de website van UVS en Voetbalshop.nl wordt de gehele kledinglijn van UVS gepresenteerd. UVS organiseert speciale pasdagen voor alle leden voor het passen en aanschaffen van wedstrijd- en trainingskleding.
 • Onder het motto ‘vele handen maken licht werk’ het volgende op de website van TAVV: ,,Vrijdag 29 juni zal de grote schoonmaak plaatsvinden op ons complex. Dan wordt alles nog eens goed onder handen genomen voor de zomerstop. Denk hierbij aan de kantine, bar, kleedkamers, terras, commissiekamer en bestuurskamer. Hier kunnen we uiteraard altijd extra handjes bij gebruiken. Vele handen maken licht werk zoals bekend. We starten om 19.00 en uiteraard staat er na afloop een versnapering klaar. Hopelijk zien we u vrijdag 29 juni rond de klok van 19.00!”
 • Een zevental DoCoS-jeugdtrainers is geslaagd voor de junioren trainerscursus van de KNVB. Vijf maanden lang hebben deze zeven jeugdtrainers de lessen gevolgd van en naar de aanwijzingen en tips geluisterd van KNVB-jeugdtrainersopleider Mario Koswal.
 • FC Rijnvogels: ,,We zijn weer aanbeland bij de Familiedagen 2018 en het Veilingtoernooi is inmiddels een traditie tijdens de slotweek.” Wat er verder te doen is, en dat is veel, is te vinden op de site van de club.
 • Juni = toernooi tijd. Bij veel clubs zijn er (jeugd)toernooien georganiseerd. Volg alles op de website van uw favoriete club.
 • De echte liefhebber van het regiovoetbal heeft in zijn of haar agenda natuurlijk op 23 juni met grote letters ‘Finaledag Leidenamateurvoetbal’ genoteerd. Alle verzoeken om te barbecueën, uitjes, trouwpartijen, recepties en wat dies meer zij hebben zij natuurlijk afgewimpeld.