Het vierde ‘Lopend Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 18 september.

 • Cengiz Domnez is door het bestuur van Roodenburg aangesteld als technisch manager. Cengiz is geen onbekende in het Leidse voetbalwereldje. Hij is trainer geweest bij diverse verenigingen. Cengiz keert nu terug op het oude nest, want Cengiz heeft in de jeugd en in de senioren gespeeld voor Roodenburg.  Als speler werd hij gevraagd om jeugd te gaan trainen en vanuit Roodenburg is hij de wijde wereld in gegaan. Naast hem treffen we Nourdin Essaoui aan. Nourdin heeft jarenlang ervaring met het trainen van senioren en jeugd bij Roodenburg. Tot de staf behoren eveneens Youssef Bourazma, oud speler van FC Boshuizen en Roodenburg en Yahua Dkhissi. Laatstgenoemde is aangesteld als keeperstrainer. Ramon Paardekooper maakt met zijn inbreng de staf compleet.
 • Afgelopen week werd er geoefend en de uitslagen en doelpuntenmakers werden gepubliceerd op de website. Er ontbrak nog wel een uitslag. Vierdeklasser Meerburg was met 6-4 te sterk voor tweedeklasser RCL! Vorig seizoen klopten de Rijndijkers de Leiderdorpers ook al in de strijd om de Rabobank LAV Cup. Uiteindelijk werd RCL wel winnaar.
 • Op zondag 30 september vindt de Open Dag van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball– businesspartner van LAV- plaats. De uitgelezen kans voor de jeugd om nader kennis te maken met de helden van het nieuwe team. Het festijn begint om 13.00 uur en duurt ongeveer drie uur. Coach Rolf Franke en de spelers van het vlaggenschip geven een gratis clinic voor kinderen. Niet alleen een gratis clinic, want alle kinderen krijgen een hapje en een drankje aangeboden. Dat is nog niet alles, want alle kinderen die aan de clinic meedoen krijgen ook een gratis kaartje voor eerste thuiswedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden tegen Feyenoord Rotterdam. Dat duel vindt namelijk plaats op zaterdag 20 oktober. Op de Open Dag worden natuurlijk ook de coaches en spelers voorgesteld. Wil je op de foto met je favoriete speler of een handtekening van een van de spelers of alle spelers, dan is dit je kans. Heb je altijd al iets willen vragen aan een van de spelers of de coaches? Dan is dit het geschikte moment om je vraag te stellen. Tot slot is er ook nog een kwisje waar weer allerlei leuke prijsjes te winnen zijn. Dus pak je agenda en zet daarin dat je op zondag 30 september tussen 13.00 en 16.00 uur aanwezig moet zijn in de Vijf Meihal. De zaal gaat al om 12.30 uur open.
 • Van de website van VV Koudekerk: ,,Vanaf seizoen 2018-2019 hanteert onze club een aanvullend “rookbeleid. Dit betekent dus een helder beleid over de omgang met roken. Naast de bestaande afspraken met betrekking tot het niet roken in het clubgebouw, geldt met ingang van het seizoen 2018-2019 het volgende: ,,We roepen al onze leden en bezoekers op om op alle wedstrijddagen tot 13.00 uur en bij jeugdactiviteiten (wedstrijden, trainingen, evenementen etc) uitsluitend te roken op het zijterras. Het zijterras is het deel waarop de overkapping aanwezig is. Roken langs de lijn wordt niet gewaardeerd. Dit zal natuurlijk even wennen zijn, maar we hopen dat we met elkaar een gezonde sportomgeving kunnen creëren voor onze kinderen. En we hopen dat een ieder zijn/haar verantwoordelijkheid in neemt. We zullen geen politieagentje gaan spelen, maar zouden het op prijs stellen als u er rekening mee probeert te houden. Geef het juiste voorbeeld aan onze kinderen!
 • Meer VVK: de algemene ledenvergadering van de club zal plaatsvinden op maandag 18 september.
 • En nog eens een bericht van de Gruttolaan: Kenan Cetinkaya, overgekomen van ARC, heeft tegen RVC/Celeritas een middenvoetsbeentje gebroken. Naar verwachting zal de nieuweling zes tot acht weken niet kunnen spelen.
 • Hou jij van voetballen en een gezellige derde helft? Dan zijn wij bij DoCoS op zoek naar jou! Wij zijn een gezellig team die één keer in de week trainen en een wedstrijd spelen op zaterdag. Kan je niet elke zaterdag, maar wil je wel graag voetballen? Dat is geen probleem, daar vinden wij wel een oplossing voor. Wil je bij ons komen voetballen? Stuur dan even een berichtje naar manon1708@hotmail.com
 • Komende vrijdag bij RCL. Teamkoppel klaverjassen. Aanvang 20 uur, inloop vanaf 19.30. Inschrijven kan via sv@rcl.nl of zie voor nadere informatie de clubwebsite van de Leiderdorpers.
 • Meer dan de moeite waard komende zaterdag: de ‘burenruzie’ tussen TAVV uit Ter Aar en Altior uit Langeraar. Aanvang 14.30.
 • Valken’68 zou dinsdag 18 september oefenen tegen LSVV’70. Deze tweestrijd gaat echter niet door. Een combinatieteam van de Valkenburgers speelt nu op die datum tegen FC Oegstgeest. Om 20 uur wordt er afgetrapt.
 • Meedoen aan de Juventus Masterclass bij Sporting Leiden? Zie https://sportingleiden.nl/juventus/ voor de mogelijkheden.
 • VV Zwammerdam en de districtsbeker is doorgaans een gelukkig huwelijk. Ook nu staan de groen-witten op het punt de tweede ronde te bereiken. Een gelijkspel tegen Nieuwerkerk komende zaterdag is voldoende. Ware cupfighters die ‘Dammers’.
 • LSVV’70 moet ‘vrezen’ voor de tweede ronde van de districtsbeker. De Leidenaren hebben net als Quick Boys 2 zes punten, maar wel een beter doelsaldo. Een gelijkspel tegen de Katwijkers volstaat komende zaterdag. Of zetten Jansen en co de deur open voor de kustbewoners? Immers; van bekervoetbal is LSVV’70 eigenlijk niet gediend.
 • Voor de agenda en de liefhebber: ,,Na het succes van de eerste pubquiz in 2016, hebben we besloten deze dit jaar te herhalen, We hebben weer een aantal nieuwe vragen bedacht in 4 categorieën: Algemeen, Sport en Stompwijk 92, Muziek, Stompwijk (en omgeving). De pubquiz wordt gehouden op zaterdagavond 13 oktober in de kantine van De Meerhorst. De kantine is om 20.00 open; de quiz start om 20.30 precies. Je kunt deelnemen in teams van 2 tot 4 personen; de kosten bedragen €10 per team.” Je kunt je nu inschrijven via een formulier op de website van de kersverse tweedeklasser of door een mail te sturen naar marcel@bocxe.eu.
 • ASC: Het bestuur en de Technische Commissie van ASC hebben voor het seizoen 2018 – 2019 een nieuwe Hoofd Jeugdopleidingen vastgelegd in de persoon van Rob Gieben. De ervaren Haagse oefenmeester (56), in bezit van het UEFA-A diploma, heeft zijn sporen reeds ruim verdiend. Gieben, momenteel tevens werkzaam als Hoofdtrainer bij eersteklasser BVCB, loopt inmiddels zo’n dertig jaar mee in de voetballerij, waarvan veertien jaar als hoofdtrainer op amateurniveau en zes jaar als assistent/techniektrainer binnen het betaalde voetbal en de top van het amateurvoetbal. Als trainer heeft hij binnen diverse jeugdopleidingen in het betaalde voetbal en op 1e/2e divisie niveau gewerkt. Daarnaast is hij voor de KNVB als Technisch jeugdcoördinator werkzaam geweest en heeft diverse jaren als Hoofd Jeugdopleidingen gefunctioneerd. Zo heeft hij onder andere gewerkt bij HBC, Quick, Utrecht, Ajaccio, SVV, Alphense Boys en Topklasser Scheveningen.
 • Rick Arnoldus heeft het bijltje erbij neergegooid. De middenvelder komt niet meer uit voor FC Boshuizen. Of de speler nog terugkomt is onduidelijk, maar trainer Marcel IJzendoorn sluit een terugkomst niet uit. ,,Het was zijn keuze. De deur staat nog steeds open.”