Het zesde ‘Lopend Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 2 oktober.

 • RCL: ,,Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering (ALV) op 27 juni jl. is door het bestuur medegedeeld dat er in oktober 2018 een nieuwe ALV zou worden gepland. In recente berichten op deze site hebben wij gemeld dat onlangs het hele jeugdbestuur en de secretaris van het hoofdbestuur is afgetreden. De hoogste prioriteit van het hoofdbestuur is nu om onze ‘normale voetbalbusiness’ te continueren. In het kader van te maken keuzes hebben wij daarom besloten de volgende ALV te verplaatsen naar december. Wij vragen om uw begrip in deze. ‘ Aldus het bestuur.
 • Vrijdag 9 november aanstaande is het zover, dan is de PUB-Quiz ism Triggr bij TAVV, zet het allemaal op de kalender en meld je aan voor een gezellige avond.
 • En nog eentje: ,,Na het succes van de eerste pubquiz in 2016, hebben we besloten deze dit jaar te herhalen. We hebben weer een aantal nieuwe vragen bedacht in 4 categorieën: Algemeen
  , Sport en Stompwijk 92, Muziek en Stompwijk (en omgeving). De pubquiz wordt gehouden op zaterdagavond 13 oktober in de kantine van De Meerhorst van Stompwijk.
 • UVS heeft zich sinds 1 september 2017 aangesloten bij veel verenigingen die op weg zijn een rookvrije vereniging te worden. Uiteraard blijft iedereen welkom bij UVS, rokers en niet-rokers. Het bestuur van UVS doet echter de dringende oproep niet op en rond de velden te roken, maar alleen op het terras.
 • Op woensdagmiddag en zaterdagochtend trainen de minioren van Valken’68. Het gaat om een grote groep jongens en meisjes in de leeftijd van 3 tot 7 jaar. Met veel plezier leren de kinderen hier de basis van het voetbal. Dribbelen, scoren en samen partijtje doen. U bent van harte welkom om te komen kijken en uw kind mag natuurlijk altijd een keer vrijblijvend meedoen. De tijden zijn woensdag van 14:00-15:00 op veld 3 en op zaterdag van 9:00-10:00 op het hoofdveld.
 • Voorschoten’97: ,,Woensdagmiddag 19 september jl. had een grote groep belangstellenden plaatsgenomen op het terras voor de kantine om kennis te maken met Walking Football. Deze vorm van voetbal, speciaal voor 60-plussers, wordt steeds populairder in heel Nederland. Voorschoten’97 wil daar graag bij aansluiten en ouderen in Voorschoten de gelegenheid bieden om ook het “wandelvoetbal” te gaan beoefenen.”
 • Nog een bericht van de tweedeklasser uit Voorschoten: ,,De club werkt samen met de hartstichting. De club wil een zo gezond mogelijke omgeving bieden tijdens de sportbeleving. Zo is het terrein rookvrij en verkoopt de kantine steeds meer gezonde producten.” Er staat natuurlijk veel meer hierover te lezen op de website van de club.
 • Het zal u niet ontgaan dat Zwammerdam een ludieke naamswijziging onderging. Het bericht ging viraal. Op de site van de gelijknamige voetbalclub lazen we: ,,Het is onverdraaglijk dat we in ons dorp nog vijf jaar moeten wachten op starterswoningen. Het ‘Comité Damme 70 jaar’ besloot in het kader van het gerucht dat een aantal speelsters en spelersvrouwen zwanger is tot een ludieke actie met rompertjes (Lyan: Is er budget? Nee, … wel geld) om nu alvast de aanstaande baby’s aan ons te kunnen binden. Het woord Zwangerdam was snel geboren (Rini) en in de week van onze verjaardag is er een Baby Shower Bingo op de clubavond. Een tweet naar onze 1.000 volgers is snel verstuurd en Studio Alphen pikte deze pass op en samen met Omroep West maakten ze een prachtig filmpje. En dat filmpje kwam zelfs terecht bij de NOS. Het hek was van de dam.” Hoe? Dat is te lezen op de site.
 • Zoals vorige week al gemeld is de Grote clubactie van start gegaan. Steun uw club door loten te kopen.
 • Als u probeert via amateurvoetbalwest2 op de site van FC Oegstgeest te komen komt u terecht op de oude site. Hier staat wel een link naar de gehaal vernieuwde site van de fusieclub!
 • Op 23 september 2018 was het 90 jaar geleden dat de voetbalvereniging Rkvv Meerburg is opgericht. In het kader van het jubileum worden er in het weekend 28-30 september verschillende feestelijkheden georganiseerd waaronder een receptie, een jeugdtoernooi een jubileumwedstrijd en een feestelijke reünie. De receptie is op 28 september, aanvang 18.30 uur. De volledige feestwijzer is op de site van Meerburg te vinden.
 • Jumbo heeft het bestuur van ASC benaderd voor een lokale plaatjesactie waarin onze eigen leden nu eens de toppers zijn waarvan een plaatje gemaakt is. In overleg met Jumbo is ervoor gekozen om binnen onze club de volgende leden/teams mee te laten draaien in deze plaatjesactie: alle jeugdteams, voetbal en cricket. Het volledige bericht is vanzelfsprekend op de website van deze aloude club te lezen.
 • Jochem Myjer heeft een prachtig lied over Leiden, ‘Mijn stadje’ gemaakt. Natuurlijk ook een paar regels over 2 en 3 oktober. De Leidse clubs (en ook bijvoorbeeld ASC) hebben trainingen aangepast. Let daarop!