Lopend vuurtje (8), 6 oktober-12 oktober

Het achtste ‘Lopend Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 16 oktober.

  • Na de wedstrijd van ASC tegen SJZ nam interim-voorzitter Mark Melzer het woord in het volgepakte clubhuis. Mark bedankte Matthijs voor tien jaar voorzitterschap van ASC. Terecht werd opgemerkt dat de afgelopen tien jaren, waarschijnlijk de meest roerige jaren waren in de clubgeschiedenis. Namens de hele club overhandigde Mark een mooie kist vol met unieke ASC attributen. Vervolgens was het de beurt aan KNVB ambassadeur Floris Thoolen. De heer Thoolen was speciaal naar Oegstgeest afgereisd om namens de voetbalbond de zilveren KNVB-speld uit te reiken aan Matthijs. Deze eervolle onderscheiding ontvang je niet zomaar en Matthijs was dus ook zichtbaar aangedaan door de mooie verrassing.
  • ,,Wat later dan gepland, maar daar is hij dan toch echt. De vrijwilligersavond. Op vrijdag 16 november 2018 zijn de deuren van de kantine geopend voor onze vrijwilligers. Om 19.00 uur zal er een welkomstdrankje klaar staan om vervolgens met de rest van het avondprogramma verder te gaan. Tipje van de sluier: neem uw parate kennis mee!”Het gaat hier om een avond om de vrijwilligers bij Koudekerk eens flink in het zonnetje te zetten.
  • De Kikkers zijn de allerjongste voetballers bij LVV Lugdunum. Jongens en meisjes van 4, 5 en 6 jaar kunnen bij onze club kennismaken met voetbal. Er wordt 1 keer per week getraind op de donderdagavond van 18.00- 19.00 uur. Het doel is om plezier te maken en de bal je vriend te laten worden. Vanaf 7 jaar schuiven de kikkers door naar onze jeugd onder de 8 (JO8). Vanaf deze leeftijd  worden er echte KNVB thuis- en uitwedstrijden in competitieverband gespeeld.
  • Elk jaar looft de de 3 Oktober Vereniging drie geldprijzen (de Joppensz Prijzen) uit voor de verenigingen die zich van hun een beste kant laten zien. Kung Fu school Hong Ying werd tot winnaar van de taptoe 2018 uitgeroepen. Gymsport Leiden (tweede) en voetbalvereniging Lugdunum (derde) vielen net als vorig jaar ook in de prijzen. De groenwitten werden vorig jaar tweede.
  • Albert Heijn is voor drie jaar de hoofdsponsor van Warmunda geworden. Voor deze gelegenheid is voorzitter Matthieu van Winsen naar de AH winkel in Warmond gegaan, waar hij in AH tenue is gestoken, Hans Oudshoorn van Albert Heijn heeft voor deze gelegenheid het nieuwe Warmunda shirt aangetrokken.
  • De RCL Supportersvereniging RCL komt in actie voor de Dirk Kuyt Foundation, in samenwerking met de studenten Hogeschool Leiden. Op vrijdag 2 november is er een Darttoernooi van 19:30u tot 23:30 uur. Zorg dat je er bij bent!
  • Bij Stompwijk gaan ze klaverjassen om de stichting Amigos te ondersteunen. Amigos ondersteunt de hulp aan ontwikkelingslanden.
  • Omdat er bij DoCoS volop aandacht is voor de jeugd wordt er op donderdag 25 en vrijdag 26 oktober een geweldig voetbalevenement verzorgd door de Jeugdvoetbalopleiding: de jeugdvoetbaldagen! Alle kinderen van de jeugd onder 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 en 15, dus van 6 tot en met 15 jaar, kunnen hier aan deelnemen. Van keeper tot spits, iedereen is welkom! Voor de keepers is er een speciaal programma, onder leiding van professionele keeperstrainers. Je hoeft geen lid te zijn van een bepaalde vereniging, iedereen kan zich aanmelden!
  • Na het grote succes van onze glamourbingo organiseert UVS op vrijdag 23 november DE FOUTE SINTERKLAAS BINGO. Deze avond zal in het teken staan van spanning,  humor en satire. De prijzenzak van de Sint is dan ook weer rijkelijk gevuld met o.a. dagje welness, high tea, weekend weg en zelf een reisje naar een Europese bestemming. De Sint zal voor deze avond ook nog een special guest meenemen naar Leiden.