Het tweede ‘Lopend Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 4 september

 • Om sneller tot behandeling van sportblessures over te gaan, hebben Boot en Broersen Fysiotherapie uit Lisse en Warmond besloten te gaan samenwerken. Fysiotherapeut Vasco Esman, bekend bij de Warmunda, en voorzitter Matthieu van Winsen tekenden woensdag 22 augustus een overeenkomst. Naast snelle diagnose en behandeling van blessures richt de samenwerking zich ook op preventie.
 • Voorschoten’97 meldt: ,, Hierbij nodigen wij je graag uit voor een eerste bijeenkomst in Voorschoten over de introductie van Walking Football, speciaal voor 60 plussers, georganiseerd door Voorschoten´97 en het Nationaal Ouderenfonds. Deze bijeenkomst staat in teken van het kennismaken met het opkomende fenomeen Walking Football, speciaal voor geïnteresseerden in Voorschoten en omgeving.” Op 19 september zijn alle geïnteresseerden welkom.
 • Op vrijdag 26 oktober 2018 organiseert Sporting Leiden de Jonger Oranje Masterclass samen met Juventus op het terrein van Sporting Leiden. Schrijf je snel in voor de Juventus voetbalclinic, want vol is vol!
 • Het bestuur en de Technische Commissie van ASC hebben voor het seizoen 2018 – 2019 een nieuwe Hoofd Jeugdopleidingen vastgelegd in de persoon van Rob Gieben. De ervaren Haagse oefenmeester (56), in bezit van het UEFA-A diploma, heeft zijn sporen reeds ruim verdiend. Gieben, momenteel tevens werkzaam als Hoofdtrainer bij eersteklasser BVCB. Meer informatie op de website van de club.
 • Op 28 september 2018 is het 90 jaar geleden dat de voetbalvereniging Rkvv Meerburg is opgericht. In het kader van het jubileum worden er in dat weekend 28-29 september verschillende feestelijkheden georganiseerd waaronder een receptie, een jeugdtoernooi een jublieumwedstrijd en een feestelijke reünie. Iedereen met een warm hart v oor Meerburg zal deze datum onmiddellijk in zijn of haar agenda noteren.
 • LSVV ’70 is overweldigd door de instroom van nieuwe leden vanuit de EL CID. Ze doen er alles aan om iedereen een mooi plekje in de club te geven, maar zijn daarbij gebonden aan teaminschrijvingen bij de KNVB. Op dit moment betekent dat de ruimte voor de heren met name op de zondag ligt.
 • Valken’68 2 zoekt voor haar wedstrijden een grensrechter. Gezellig met de talenten van Valken’68 op stap. Wedstrijden vangen meestal aan op zaterdag tussen 11.00 uur 13:00 uur. Er is een vervanger voor de wedstrijden die u niet kunt. Interesse, neem contact op met Jaco Staalduinen(06-12879999) of Henk van der Nagel (06-29227340)
 • ,,Op maandag 24 september 2017 wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden. Aanvang is 20.00 uur in de DoCoS-kantine. Een unieke kans om mee te praten over de kansen en bedreigingen waarmee we binnen de voetbalvereniging DoCoS in de komende periode te maken krijgen. Heb je ideeën, wees er dan bij! We kunnen dan in een open discussie van gedachten wisselen over de middelen en de financiën. We zien jullie graag op deze vergadering.” Aldus de website van de roodwitten
 • Nog meer nieuws van DoCoS: ,,Eindelijk is het zover! De gemeente gaat beginnen met het opknappen van onze accommodatie. Wanneer precies is nog niet helemaal duidelijk maar de verwachting is in de week van 10 september aanstaande. Wij zullen u via de site op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Wat gaat er nu precies gebeuren? Vervangen van het gras van veld 2 in kunstgras, aanleggen van nieuwe verlichting op veld 2, plaatsen van 2 nieuwe kleedkamers bij veld 2.
 • Het nieuwe seizoen van FC Rijnvogels begint. Traditiegetrouw verschijnt er gelijktijdig de nieuwe presentatiegids. Deze wordt zo snel mogelijk aan de leden gepresenteerd. De kantine van de Katwijkse vereniging  heeft een geweldige metamorfose ondergaan. Een aantal leden, sponsors en supporters hebben dit al kunnen ervaren maar er komt ook nog een moment dat de heropening een officieel tintje krijgt. Dit gebeurt op zaterdag 1 september om 13.00 uur voorafgaand aan de wedstrijd FC Rijnvogels- FC ’s-Gravenzande.
 • Afgelopen week werd er veel geoefend, zo ook door LVV Football Factory. De Leidse ploeg speelde tegen HVV Football Factory, ofwel de Haagse tak. Na een 0-2 ruststand werd het uiteindelijk maar liefst 0-8 voor 071. De doelpunten kwamen op naam van Tobias Jones, Walid Amin (2), Floris Hooghiemstra, Stefano Voltan, Sam Drewes en Pieter van Schie (2). Laatstgenoemde was toch al lang gestopt? Nee hoor, Pieter van Schie stopt nooit en verleert ook niet te scoren zoals u ziet.