Voorbeschouwing-  Na een wisselvallige, en ook wel teleurstellende, eerste helft van het seizoen volgde een uitstekende en ijzersterk tweede deel van het seizoen voor Voorschoten’97 (zaterdag). Uiteindelijk resulteerde de sterke slotserie in een prima vijfde plek in de eindrangschikking. De derde periodetitel werd maar net gemist en ging uiteindelijk naar Honselersdijk. Hamza Chikhi verwacht minimaal een vergelijkbaar resultaat: ,,De groep is niet alleen voor een groot deel bij elkaar gebleven, maar er is ook in elke linie versterking gekomen. Waarom zouden we niet verder gaan waar we vorig seizoen gebleven waren?”

De rappe vleugelaanvaller stond zich naar zijn zin veel te vaak aan de zijlijn te verbijten: ,,Ik heb lang last gehad van een knie- en hamstringblessure. Het was zware periode voor me. Voor het eerst in mijn voetballoopbaan was ik zo lang uit de roulatie. En voor het laatst wat mij betreft. Logisch dat ik er nu extra veel zin in heb. Ik ben helemaal pijnvrij, maar moet nog wel wat aan spierkracht zien te winnen. Dat gaat zeker op korte termijn lukken. Eerst krijgen we zoals bekend een paar bekerwedstrijden. Het is niet alleen leuk om onze krachten te meten met clubs waar je normaal niet tegen speelt (in dit geval bijvoorbeeld Stompwijk’92, Forum Sport en RKDEO) maar het zijn ook wedstrijden waarin je als groep naar elkaar toe kunt groeien. We hebben een selectie van een man of zeventien, achttien die qua voetballend vermogen dicht bij elkaar zit. Concurrentie maakt een ploeg sterker. Wil je vaste basiskracht worden dan moet je er niet alleen op zaterdag staan, maar ook in de trainingen.”

André Lourens, de trainer van de zaterdagtak van Voorschoten, kan tevreden terugkijken op de transferperiode. Richard Bakker vertrok weliswaar naar ARC, maar hij zag erkende krachten als Sergio Vrede (Lugdunum) en Ronnie Verplancke (Ter Leede) daarvoor terugkomen. Voorschoten lijkt zelfs aan kracht gewonnen te hebben. ,,Chikhi nogmaals: ,,Het is  lastig om een voorspelling te doen. Ik kan niet of nauwelijks inschatten hoe sterk andere ploegen zijn. Wat kun je van bijvoorbeeld  DSO of HVC’10 zeggen? Hoe sterk zijn nieuwelingen als Soccer Boys of Berkel? Te Werve, UVS en Valken’68 zullen zeker in de top gaan meedraaien, maar een echte kampioenskandidaat kan ik niet aanwijzen.” Een plek vlak onder de absolute top is voor zijn club niet onmogelijk denkt Chikhi: ,,Laat ik eens optimistisch zijn: wij worden derde dit seizoen.” Het lijkt een zonnige voorspelling, maar laat niemand Voorschoten onderschatten.

Dit interview vond vorige week plaats. Ondertussen bewees Voorschoten’97 afgelopen zaterdag dat er muziek zit in de selectie van de groen-gelen. Eersteklasser Forum Sport werd met 1-0 verslagen (zie ook het geplaatste verslag), en de overwinning kwam de Adegeest-bewoners meer dan toe. De Voorburgers mochten zelfs niet mopperen met de nipte nederlaag.

Voorschoten’97 (za)

Gebleven: Alex Reijnierse, Alexander Meyers, Bart Vonk, Bas van den Berg, Benjamin Beumer, Djiri Michel, Donovan Valies, Dylan Victory, Hamza Apyadin, Hamza Chicki, Ilias Absalem, Ilias Bahri, Jasper Moll, Jeffrey Abspoel, Jessin Kharbouch, Jordy Manuputty, Justin Tuit, Justin van Dijk, Kai Vijlbrief, Kevin Koek, Lesley van Hemert, Marcel Quax, Martijn Hogenboom, Maurice Fransen, Nathan Broughton, Nick Guijt, Patrick Vergeer, Peer van Paasen, Robbert Vonk, Robin Diets, Ruben Nijman, Sem Simonis, Shemiel Constancia, Stan Rijsbergen, Stephan van der Niet, Thom de Koning, Tim Koning, Victor Quax, Yannick Lampo.

Gekomen: Alex Iliopoulos (Bernardus), Ronnie Verplancke (Ter Leede), Ian Baggerman (Forum Sport), Oualid Maatoug (Katwijk), Matthijs de Jong Forum Sport), Sergio Vrede (Lugdunum), Justin van Look (Vitesse Delft), Jesper Kloeke (Voorschoten’97, zo).

Vertrokken: Richard Bakker (ARC), Kai Vijlbrief (RCL), Oussama Abed, Rivelino Reemnet, Jessin Kharbouch.

Programma eerste drie competitieduels:

22/09: SVC’08 (thuis)

29/09 : Berkel (uit)

06/10: TAVV (thuis)