Ook dit jaar zal er wekelijks een Krakerrr van de Week worden gekozen. Dat kan gaan om ploegen die om de koppositie spelen, een degradatieduel uitvechten of er staat een onvervalste derby voor de deur. En zo zijn er nog wel een aantal redenen te bedenken om te kiezen voor een speciale wedstrijd. Alle clubs gaan wekelijks mee in de voorbeschouwing en daarnaast komt een club dus in aanmerking voor extra aandacht middels deze bijdrage. Deze week is de keuze gevallen op een ontmoeting in de tweede klasse zaterdag. TAVV reist als nummer vier af naar de vrijwel zekere kampioen Die Haghe. Onze redactie polste de stemming in Ter Aar met jongeling Bjorn Valentijn.

In de tweede klasse C heeft TAVV na een zeer matige competitiestart de weg omhoog gevonden. Door de 3-1 zege van afgelopen zaterdag op Lugdunum, de nummer twee van de ranglijst, klom de formatie van coach Niels Slottje al naar de vierde plek. Komend weekend gaat blauwwit op bezoek bij koploper Die Haghe. Rechtsback Bjorn Valentijn blikt vooruit.

Bij de vorige ontmoeting, medio oktober, tussen de twee teams maakte de 19-jarige Ter Aarder nog geen deel uit van het standaardteam. ,,Ik speelde destijds in het tweede en heb die wedstrijd als toeschouwer bijgewoond. We hadden kunnen winnen, maar Die Haghe maakte in blessuretijd nog 1-1”, herinnert Valentijn zich. Twee weken later maakte hij voor het eerst zijn opwachting in het keurkorps van Slottje. ,,Dat was bij Valken’68. Dieter Vreeken viel geblesseerd uit en ik viel voor hem in. Sindsdien sta ik in de basis. Ik speel  rechts achterin. Op die plek stond ik vroeger bij de e-tjes ook. Toen we op een groter veld gingen voetballen werd ik centrale verdediger. Dat was ik ook in het tweede. En nu ben ik dus weer terug op de positie waar ik destijds ben begonnen. Ik vind het een mooie plek om zo in te stromen bij het eerste. Als back hoef je eigenlijk maar één kant op te kijken, terwijl je als centrale verdediger bij wijze van spreken een blik van 180 graden moet hebben. Ik zet me altijd voor honderd procent in en sta ook zeker m’n mannetje. Maar ik moet natuurlijk ook nog wel het een en ander leren. Je moet je ten opzichte van je tegenstander de ene keer anders opstellen dan de andere keer. Tegen Lugdunum stond ik bijvoorbeeld tegenover een heel handig mannetje. Dan moet je geduldig zijn en hem voor je zien te houden.”

,,Als er veel ruimte ligt kom ik ook graag als back mee naar voren”, vervolgt Valentijn. ,,Al moet ik er dan wel op letten wat ik achterlaat. Maar gelukkig hebben we spelers in het elftal, zoals aanvoerder Lars van der Pijl, die me dan wel coachen. Net als onze trainer Niels Slottje. Jammer dat hij na dit seizoen weggaat. Ik ken hem natuurlijk nog niet zo lang, maar ik vind hem een topgast. En dat hoor ik eigenlijk van iedereen bij de club. Hij is heel sociaal, kijkt overal rond en geeft de jeugd een kans. En tijdens de wedstrijden houdt hij je scherp. Als we er in het veld organisatorisch niet uitkomen, lost hij het op en dan staat het weer goed. Daarnaast ben ik hem natuurlijk dankbaar dat hij mij heeft door laten stromen naar het eerste.”

Terwijl veel van zijn huidige ploeggenoten, veelal in hun jeugdjaren, een uitstapje maakten naar de hoger spelende teams van Alphense Boys en ARC, bleef Valentijn altijd TAVV trouw: ,,Ik heb het hier steeds naar mijn zin gehad. Het is een echte dorpsclub, heel gezellig. Ook het eerste elftal bestaat voornamelijk uit Ter Aarders. De samenhang is ook ons sterke punt. Als we een wedstrijd verliezen is het een kwestie van vergeven en gauw vergeten. En als we winnen is het feest. En zo hoort het wat mij betreft ook te zijn. De ambitie om naar een andere vereniging te gaan heb ik niet. Ik speel hier voorlopig nog wel een aantal jaartjes. Bovendien heeft mijn studie prioriteit. Ik studeer Sportkunde aan Hogeschool Inholland in Haarlem. Ik ben derdejaars. Als ik deze studie heb afgerond wil ik nog wel een jaar of twee doorleren, waarschijnlijk de kant van de fysiotherapie op.”

Sinds Valentijn zijn opwachting als basisspeler maakt, gaat het TAVV voor de wind. Van de acht duels wonnen de Ter Aarders, die de jaargang met drie punten uit de eerste zes duels pover startten, er zes en eindigde één ontmoeting in een remise. Alleen tegen HVC’10 gingen de bewoners van sportpark Aardam West onderuit. ,,Dat was vlak voor de winterstop. Daarna hebben we een aantal goede oefenwedstrijden gespeeld, onder andere tegen eersteklasser CSW. Die hielden we op 2-2. En vervolgens hebben we het ook in de competitie weer prima opgepakt. We wonnen bij RCL en dus ook van Lugdunum.  We staan nu vierde, maar de verschillen zijn nog maar klein. Het kan elke week anders zijn. Alleen Die Haghe staat ver voor. Het zou mooi zijn als we tegen die ploeg kunnen laten zien dat we in het seizoen zijn gegroeid. Ik verwacht dat het heel spannend wordt”, besluit Valentijn.