Krakerrr van de Week- Ook dit seizoen wordt er wekelijks een Krakerrr van de Week gepubliceerd. Soms zelfs twee. Dat kan gaan om een stadsderby, streekderby, burentwist, topper, een kelderwedstrijd of er wordt om een andere reden gekozen voor schijnwerpers op 1 of 2 (of dus meerdere) regionale clubs. Onze redactie begrijpt dat er elk weekend meer wedstrijden van formaat op de rol staan, maar er moet nu eenmaal een keuze worden gemaakt. In elk geval wordt er door onze redactie rekening gehouden met het door de club gekozen pakket en daaraan gekoppelde mogelijkheden. De derde keuze is gevallen op een wedstrijd in de tweede klasse C op zaterdag: Voorschoten’97-TAVV.

Ondanks een ogenschijnlijk versterkte selectie staat Voorschoten’97 in de tweede klasse C na twee duels nog op nul punten. Streekgenoot TAVV kende een iets betere start. De Ter Aarse formatie won en verloor een keer. Aanstaande zaterdag ontmoeten beide teams elkaar op sportpark Adegeest. Goalie Justin van Look (V’97) en Donny van der Neut (TAVV) blikken vooruit.

De 23-jarige Van Look kwam de afgelopen zomer over van Vitesse Delft: ,,Bij mijn vorige vereniging ontbrak de klik met de trainer en op een gegeven ogenblik ben ik via Matthijs de Jong, die bij Voorschoten speelt en een vriend van me is, in contact gekomen met de club. Ik heb toen een gesprek gehad met André Lourens, de coach, die ik overigens al kende omdat hij directeur was van de school waar ik op zat. Enfin, ik hield daar een goed gevoel aan over. De ambitie van de club, het organisatorisch verbeteren en de kwaliteit van de spelers, van wie ik er een aantal kende: het sprak me allemaal aan. Zodoende heb ik voor Voorschoten’97 gekozen.”

Afgelopen zaterdag stond de in Wateringse Veld woonachtige Hagenees voor het eerst in competitieverband onder de lat bij de groengelen. Een week eerder verdedigde Stefan van der Niet, vorig seizoen vaste waarde, nog het doel. ,,Wij hebben allebei de kwaliteiten om in het eerste te keepen, vindt onze trainer. We moeten het met elkaar dus maar uitvechten. In mijn ogen is er nog geen definitieve keuze gemaakt. In ieder geval had ik zaterdag tegen Berkel wel weer het goede gevoel. Ik heb zelfverzekerd gekeept. Voor rust speelden we te slap en kwamen we met 2-0 achter. In de rust kregen we een donderspeech te horen en in de tweede helft ging het ook een stuk beter. Oualid Maatoug maakte al vrij snel 2-1 en daarna hebben we eigenlijk alleen maar aangevallen. We kregen nog een grote kans op de gelijkmaker, maar in de 91e minuut werd het uit een corner 3-1.”

Na de 0-1 nederlaag in de competitieouverture tegen SVC’08 opnieuw dus verlies voor de Voorschotenaren, die in de voorbije jaargang nog op de vijfde plek eindigden. Al met al een teleurstellend begin, zeker gezien het feit dat de selectie er met de komst van onder anderen Ronnie Verplancke (ex-Ter Leede), Ian Baggerman (Forum Sport) en Sergio Vrede (ex-Lugdunum) sterker op lijkt te zijn geworden. ,,Er is inderdaad kwaliteit bij gekomen en ik weet zeker dat een klassering bij de eerste vijf  ook nu weer haalbaar is. We willen natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen. Daar gaan we voor”, vertelt Van Look.

Alhoewel het nog niet duidelijk is of de goalie dit seizoen de vaste doelman gaat worden, heeft hij geen spijt van zijn overgang. ,,Ik heb het hier prima naar mijn zin en ben prettig opgenomen in de groep. Voorlopig zit ik hier goed. Ik heb eens gezegd dat ik ooit graag in de tweede divisie zou willen keepen, maar we zullen wel zien wat voor mij mogelijk is. Je weet nooit hoe het loopt. Vorig jaar had ik bijvoorbeeld bij Vitesse een zware knieblessure. Het kan ook opeens over zijn.”

Van Look, in het dagelijks leven schilder bij de vestiging van Vastbouw in Voorburg, hoopt dat Lourens hem zaterdag de gelegenheid zal geven zijn kunnen te tonen. ,,We zullen het wel zien. We moeten in elk geval van die hatelijke nul af. Zelf weet ik niet zo veel van TAVV, maar als wij als team spelen en de juiste instelling hebben, moeten we op eigen veld absoluut in staat zijn de punten te pakken”, besluit hij.

Ook de 19-jarige Van der Neut veranderde de afgelopen maanden van vereniging. De middenvelder acteerde de voorbije jaargangen bij Zwammerdam in het keurkorps van de nu bij vv Alphen actieve Rob de Lange. ,,Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik de stap hogerop zou wagen als die kans zich voor zou doen. En nadat wij vorig seizoen met 1-6 van Van Nispen verloren en er enige voorvalletjes waren, heb ik besloten om het elders te proberen. Het balletje is toen heel snel gaan rollen. Ik heb met een paar clubs gesproken en ook TAVV klopte aan. Aan dat gesprek hield ik een goed gevoel over. Daarnaast spelen ze natuurlijk ook een klasse hoger dan ik bij Zwammerdam gewend was. Al met al voldoende reden om te verkassen.”

De geboren en getogen Dammenaar, overdag werkzaam bij de commerciële binnendienst van het in Koudekerk gevestigde verhuurbedrijf voor bouwapparatuur Reco, maakte bij de Ter Aarse formatie aanvankelijk een moeizame voorbereidingsperiode mee. ,,Het was de bedoeling om met een ruimere selectie dan vorig jaar te gaan werken, maar omdat uiteindelijk verschillende spelers vertrokken is het tegenovergestelde het geval. Het ging dan ook niet allemaal zoals gepland. Desondanks is het tijdens de bekerwedstrijden wel een beetje gaan lopen. En er zijn nu toch ook voldoende spelers voor het eerste en tweede elftal. Voor wat mezelf betreft ben ik nog niet echt tevreden. Ik had er alle vertrouwen in: het wordt een mooi jaar, dacht ik. En als nieuweling wil je jezelf uiteraard graag laten zien, tonen dat je het niveau aan kan. Maar ik heb nog niet laten zien wat ik kan. En dat zal ook nog wel even duren, want afgelopen zaterdag tegen SVC’08 had ik het gevoel dat er iets scheurde in m’n hamstring. Ik kan dus de eerstvolgende wedstrijden niet meedoen.”

,,Ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk te laten zien dat ik m’n mannetje sta”, vervolgt Van der Neut. ,,Als ik fit ben beschik ik over een aardig loopvermogen en kan ik negentig minuten van box naar box gaan. Ik loop de honderd meter niet in negen seconden, maar ik kan toch wel aardig sprinten en zo snel opkomen vanuit het middenveld. Minder positief is dat ik gauw m’n kop laat hangen. Dat heeft misschien nog met mijn leeftijd te maken. Wat dat betreft heb ik bij TAVV goede gasten om mij heen. ,Kom op, kop op’ hoor ik dan, als het even slecht gaat. Ik zit hier sowieso op mijn plek. TAVV is net als Zwammerdam een dorpsclub met spelers die elkaar veelal van jongs af aan kennen. Aardige jongens, die mij bij alles willen helpen.”

Na een seizoen waarin de blauwwitten zich op de laatste dag door een 5-0 zege op het al gedegradeerde Nieuwkoop veilig speelden, zijn de verwachtingen in Ter Aar nu niet al te hoog gespannen. De equipe van oefenmeester Frenk van der Kleij opende de competitie met een 3-2 overwinning op Te Werve, waarna het bezoek aan SVC’08 in Wassenaar een 2-1 nederlaag opleverde. ,,We willen er zo snel mogelijk voor zorgen dat we geen degradatiezorgen hebben. Alles wat daar bovenop komt is mooi meegenomen. Voor de wedstrijd tegen Voorschoten ’97 ben ik hoopvol. Zij hebben nog geen punten en moeten dus winnen. Maar als wij als collectief spelen, onze taken uitvoeren en onze snelheid voorin benutten geef ik ons een goede kans”, aldus Van der Neut.

 

Archieffoto’s: met dank aan beide spelers