Freewheelend leek Die Haghe op weg naar de titel in 2C, maar de laatste weken begint de koploper toch serieus te choken. Slechts vier punten behaalden de zwartwitten uit de laatste vijf wedstrijden. Kunnen achtervolgers Valken ’68 en UVS, die dit weekend tegen elkaar spelen (zie de Krakerrr van de Week), nog verder in de buurt komen of rechten de Hagenaars tijdig de rug?

Dit weekend speelt Die Haghe tegen de nummer vier van de ranglijst, Honselersdijk. Voorschoten ’97 kan wel eens baat hebben bij een Haagse zege, want – net als de ploeg van André Lourens – wonnen ook de Westlanders hun eerste drie wedstrijden in de derde en laatste periode. De Voorschotenaren versloegen afgelopen zaterdag het taaie CVC Reeuwijk: 2-3. De overwinning was weliswaar verdiend, maar kwam moeizaam en met het nodige fortuin tot stand. De winnende treffer kwam, diep in blessuretijd, van een Reeuwijkse voet. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd had invaller Bart Vonk de bezoekers vanaf de stip al op gelijke hoogte gebracht. Lourens: ,,Het zat ons nu in de slotfase eindelijk eens een keertje mee, daar waar we in andere wedstrijden wat ongelukkig waren.’’

Komend weekend speelt Voorschoten weer een uitwedstrijd, en wel tegen de ploeg waarmee het de zesde plek deelt. SVC ’08 verzamelde eveneens dertig punten uit twintig wedstrijden. Op Adegeest werden de Wassenaarders eerder dit seizoen eenvoudig aan de kant gezet: 3-0. Een wedstrijd overigens die, door een blessure van de scheidsrechter, in twee ‘etappes’ – op 30 september en 7 november – gespeeld werd.

Lugdunum heeft al een periode op zak, maar wisten uit de laatste twaalf duels slechts zes schamele punten bijeen te sprokkelen. Zaterdag ging het nog mis tegen DSO: 2-3. De Leidenaren moeten toch serieus gaan oppassen dat de vrije val op de ranglijst niet nog verder wordt doorgezet: als de ploeg van Henk de Cler en Jan Wansink de reguliere competitie afsluit op de twaalfde of dertiende plek moet er toch echt nacompetitie gespeeld worden om lijfsbehoud in plaats van promotie. De groenhemden hebben nog maar drie punten voorsprong op DoCoS, dat de eerste p/d-plek bezet en bovendien een wedstrijd minder speelde. Kortom, Lugdunum heeft de punten hard nodig. Zaterdag dient zich een uitgelezen mogelijkheid aan. Met CVC Reeuwijk doet de nummer voorlaatst de Kikkerpolder aan. In de tweede wedstrijd van het seizoen was Lugdunum nog veel te sterk voor de Reeuwijkers: 0-3. De thuisploeg moet het dit keer wel zonder Adam Atif doen: de spelmaker, nota bene net terug na lang blessureleed, kreeg in de slotfase van de wedstrijd tegen DSO een rode kaart.

De Zoetermeerders zijn komende zaterdag overigens gastheer voor het geplaagde TAVV. De ploeg van Niels Slottje verkeerd, mede door het nodige blessureleed, niet in de allerbeste vorm, getuige de zes nederlagen die ‘Taffie’ op rij leed. De voorbij speelronde ging het flink mis tegen UVS, dat in de slotfase nog ruim wegliep bij de Ter Aarders: 1-5. Slottje: ,,We missen er op dit moment teveel en het vertrouwen is broos. We lopen als club tegen onze beperkingen aan. En dat is niet erg en komt voort uit de keuzes die de club heeft gemaakt. Zijn we daarmee dood en begraven? Nee, zeker niet. Natuurlijk staan we er niet best voor, maar ons resterende programma biedt wel hoop. We spelen tegen concurrenten en dat zijn ploegen waar tegen we eerder resultaten konden boeken. Dat is geen enkele zekerheidje voor nieuw succes, maar de wedstrijd tegen UVS heeft mij het gevoel gegeven dat we de dans nog kunnen ontspringen. En mocht dat onverhoopt niet lukken dan gaan we er alles aan doen om ons te handhaven via de nacompetitie. TAVV is geen club van paniek zaaien en dat gaan we nu ook niet doen. De voorbije jaren hebben we vaak de polonaise gelopen en nu moeten we ook bij elkaar blijven. Pessimisme is niet nodig.’’

Note redactie: elders op deze website een voorbeschouwing over Valken’68-UVS en RCL-DoCoS.