Elke week plaatst onze redactie een overzicht van de overschrijvingen voor het seizoen 2018-2019. Het was de voorbije week redelijk stil, maar het begint weer aardig ‘onrustig’ te worden. Onze redactie kreeg van diverse clubs informatie over komende spelers. Een en ander zetten we nu even op een rijtje. De spelerscarrousel wordt bijgewerkt en nog deze week ververst.

FC Boshuizen meldt de komst van Redouan Boutachekourt. Dit is een rechtervleugelverdediger, die een groot deel van zijn opleiding heeft doorlopen bij Alphense Boys. De jongeling is tevens inzetbaar als rechtsbuiten. De aanwinst van de Leidenaren speelde ook enige tijd in de jeugd bij Heerenveen.

Tweedeklasser RCL meldt de komst van de 28-jarige Charlie Windhorst, woonachtig in Amsterdam. De speler meldt het volgende: ,,Mijn eerste voetbalclub was BSC’68 in Benthuizen, omdat mijn beide ouders hier allebei keeper waren (!). Na in de jeugd voor ADO Den Haag en DSO te hebben gevoetbald maakte ik mijn debuut bij de club uit Zoetermeer in de hoofdmacht op mijn zeventiende. Na drie jaar kwam Voorschoten’97 zich melden en dat niveau wilde ik graag aan kunnen. Een jaar later kreeg ik de kans om met mijn broer Daley te voetballen bij Nootdorp. Drie jaar hebben we daar gezeten, toen vervolgens Frank Bloemheuvel contact zocht om te vragen of ik bij ARC wilde komen spelen. Dat avontuur duurde maar een jaar. Nootdorp promoveerde naar de Hoofdklasse en zo keerde ik daar terug. De reistijd is me echter tegen gaan staan en zo kwam RCL op mijn pad. Ik heb zin in dit avontuur. Er staat een leuke groep, er komt een nieuwe trainer en de club spreekt ambitie uit. Ik wil met mijn ervaring voetbalgogme toevoegen aan de huidige groep. Ik heb er veel zin in.”

Ook Voorschoten’97 is blij met de komst van een speler die eerder zijn sporen verdiende op sportpark Adegeest. Qualid Maatoug keert terug van De Krom. Katwijk was een fraai avontuur, maar bij Voorschoten’97 gaat Maatoug voor betere kansen voor het eerste elftal. Daags na deze mededeling laat de club weten nog twee versterkingen binnen te hebben in de persoon van Matthijs de Jong, een multifunctionele speler die nu nog uitkomt voor Forum Sport uit Voorburg en Sergio Vrede van Lugdunum. Laatstgenoemde kwam eerder al uit voor de geelgroenen.

Ook vierdeklasser Alphia roert zich. De ploeg uit Alphen speelt komende zaterdag een uitwedstrijd bij Koudekerk met als inzet om door te kunnen richting de finale voor een plek in de derde klasse. Angelo Leverock is verheugd te kunnen melden dat Daniël Buijnink overkomt van eersteklasser ARC en Pascal Hellingerwerf verlaat Rohda’76 uit Bodegraven voor de club uit Alphen.

Warmunda heeft in de zoektocht naar een nieuwe doelman beet. Bij de ‘buren’ van Teylingen werd Joran Kret opgehaald, een jonge en talentvolle sluitpost die enige tijd werd teruggeworpen door een slepende blessure.

Meerburg  laat weten deze week te komen met zeer positief nieuws. De vierdeklasser ziet diverse spelers vertrekken, maar lijkt er uiteindelijk verre van minder op te worden. Wordt vervolgd deze week!! Nog even DoCoS: Steven Knijnenburg stopt bij de Leidse tweedeklasser (binnenkort meer daar over).

Meer te melden? Dat kan via redactie@leidenamateurvoetbal.nl