De Europese velden zijn gewaarschuwd: de Adidas Predator is terug aan de top. Na een tijd van het toneel te zijn verdwenen, is de iconische voetbalschoen van Adidas terug om de voeten van de allerbesten in het spel, en straalt deze vol trots in de Sportshowroom. Spelers uit toonaangevende competities spelen wekelijks voor het hoogst haalbare op de nieuwste uitgave van het model.

Complete balbeheersing is de kracht van Mesut Özil. Dit seizoen is hij gewapend met de Adidas Predator. Spel verdelen zit in zijn bloed: snel in de bal komen, draaien, kijken, de Predator naar de bal en een scherpe pass. Handelsmerken die hij tot uiting laat komen op zijn favoriete voetbalschoen. Dominantie op het veld is zijn doel, bij zijn Arsenal. Het bovenwerk van de schoen, bestaande uit Primemesh en Controlskin, brengt de bal aan een touwtje voor de Duitser. Adidas Predator zet hem in zijn kracht, zijn energie kan naar het zoeken van de ruimtes en het vinden van de creatieve oplossing.

Engeland heeft nog een Predator-adept op haar velden. Een wereldkampioen. Op het middenveld van Manchester United loert Paul Pogba op zijn kansen om door te stoten naar de voorste linie. Pogba houdt overzicht en slaat toe wanneer niemand het verwacht. De sokachtige, stretch constructie van de schoen geeft de Fransman ideale ondersteuning voor zijn dadendrang. Met een loopzool voor de stevige ondergronden is hij uitgerust met het beste materiaal voor zijn lange, dreigende passes richting het doel. Pogba is een beest.

De pasvorm van het model geeft Ivan Rakitić bijna geen benul van een voetbalschoen. Als natuurlijk slijt hij de meters op het middenveld van FC Barcelona. Gevreesd om zijn beslissende passes en vermogen om linies over te slaan. Zijn Adidas Predator schoenen imiteren de vorm van zijn hiel met het ondersteunende bovenwerk van mesh. Vetersluiting op de bovenkant om de schoen zo aan te trekken als hij het zelf. Na de verloren WK-finale is de Kroaat gebrand om clubtitels te pakken en met de Adidas Predator heeft hij zijn partner in crime.

De Italiaanse Serie A kent ook een roofdier. Miralem Pjanić is zijn naam en Juventus is zijn huidige club. De club overheerst de competitie. Pjanić haalt het beste uit zijn loopacties met de hybride noppunten van de schoen. Uit het niets versnellen en net die seconde eerder bij de bal zijn dan zijn tegenstander. In de diepte ligt zijn kracht. De zwart-witte schoenen van Adidas ruiken bloed zodra de kleine middenvelder zijn blik op het doel van de tegenstander richt. Hij ziet een medespeler met bal aan de voet, ruimte tussen twee verdedigers, de kans om erin te duiken en weg is ie. Wendbaar en pijlsnel beweegt hij zich over de Italiaanse en Europese velden.

De Predator is een begrip op zich. En Adidas brengt haar spelers op deze schoen nog vaster aan de top. Domineren en verslinden door doelgerichte, creatieve spelers. Is jouw honger nog te stillen?