Ook dit jaar brengt eredivisieclub ADO Den Haag een bezoek aan de Leidse voetbalvereniging LVV Lugdunum. Op zaterdag 30 juni start om 14.30 uur de wedstrijd in de Kikkerpolder (Oegstgeesterweg 2, Leiden). Vorig jaar was het voor het eerst in bijna twintig jaar dat er een profclub op bezoek kwam in Leiden. De oefenwedstrijd eindigde toen in een 0-6 overwinning voor ADO. Het bezoek beviel de Hagenezen goed en daarom is Lugdunum ook dit jaar opgenomen in het oefenprogramma. Na afloop kunnen mensen met spelers van ADO op de foto en is er live muziek. Vorig jaar trok het evenement meer dan duizend toeschouwers.

Leids onderonsje

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As van ADO Den Haag: ,,Het is ons vorig jaar zeer goed bevallen bij Lugdunum”, zegt de geboren Leidenaar. ,,Een mooie, sportieve wedstrijd en alles was heel goed georganiseerd. Daarom komen we ook dit jaar weer graag langs.” De ontmoeting wordt weer een Leids onderonsje want ADO staat onder leiding van Leidenaar Alfons Groenendijk en ook spelers Erik Falkenburg Mats van Kins komen uit Leiden.

Muziekfestijn met onder andere Wesley Klein

Na afloop van de wedstrijd vindt er in de Kikkerpolder weer een groot muziekfestijn plaats waar Wesley Klein zal optreden. Ook Ray Benjamin, Wesly Bronkhorst, Rein Mercha en Robert van Heemert verzorgen een optreden.

Kaarten

Kaarten kosten in de voorverkoop 7,50 euro en zijn te koop bij Hendo (Marnixstraat) en De Zwarte Wolf Sport (Lange Mare). Op de dag zelf kosten kaarten aan de kassa 10,00 euro.

Er zijn ook VIP-pakketten beschikbaar. Deze bestaan uit vijf VIP-kaarten. Daarvoor krijgt men een mooie plek op de tribune, een buffet en drank en toegang tot de speciale VIP-ruimte waar na afloop ook de spelers, trainers en begeleiders van zowel ADO Den Haag als Lugdunum rondlopen. Kosten hiervoor zijn 500,- euro. Aanmelden kan via Justo Rumling (j.rumling@lugdunum.nl)