In juni van dit jaar vond de finaledag van Leidenamateurvoetbal plaats bij RCL in Leiderdorp. Op deze dag waren er tal van activiteiten op sportief gebied. De club en de redactie van LAV besloten ook een loterij te houden waarvan de opbrengsten terecht zouden komen bij een goed doel. De keuze viel dit keer op de Hartstichting. Vorige week werd de cheque (van bijna 500 euro) overhandigd in de businessruimte van de club uit de Bloemerd. Uiteraard lieten we Lan May Khoe van de Hartstichting even aan het woord. Namens RCL was Ronald Nieuwenhuizen, voorzitter van de supportersvereniging, van de partij en Hennie Kanbier van LAV.

Vertel in het kort iets over de Hartstichting en jouw rol

,,Hi, ik ben Lan May, ik ben Event Coördinator bij de Hartstichting. Via mooie sportieve samenwerkingen tussen evenementen organisaties, individuele sporters en sportverenigingen, halen we samen donaties op voor wetenschappelijk onderzoek en oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te herkennen en op tijd te behandelen. Zodat iedereen het maximale uit zijn hart en vervolgens het maximale uit het leven kan halen.”

Wat is de band/ verhouding van de Hartstichting met sportclubs?

,,Sporten en bewegen in het algemeen is goed voor je hart. Lees meer over sport en voetbalverenigingen : https://www.hartstichting.nl/verhalen/voorzitter-volledig-rookvrije-voetbalvereniging

Wat vind je van het initiatief van RCL en LAV?

,,We zijn heel erg blij dat RCL en LAV in actie is gekomen voor de Hartstichting en zich inzet voor de Rookvrije generatie! We hopen ook dat we in de toekomst in aanmerking komen voor jullie acties.  We wensen iedereen alvast fijne feestdagen en een gelukkig & gezond Nieuwjaar!”