11 juli- De wekker ging woensdagochtend al vroeg voor de selectieleden van Football Factory die uitverkoren waren om met de club naar China af te reizen. Ook dit jaar mag de studentenclub de universiteit vertegenwoordigen op het World Elite University Football Tournament. Na een prima verlopen vliegreis van ongeveer 15 uur is de selectie aangekomen in het in Zuid-China gelegen Wuhan. De eerste paar meters in de buitenlucht werd meteen duidelijk hoe zwaar de wedstrijden gaan worden, we liepen echt tegen een muur van warmte en smog op. Maar tegen die omstandigheden zijn we dankzij de pittige trainingen van Gregory Limon en Youcef Boukhedmi prima opgewassen.

Een paar uur nadat we naar ons verblijf waren gebracht konden we meteen aan de bak voor de eerste training. Dat was vooral lekker om even aan de temperatuur, het veld en de ballen te wennen. Vooral met de twee laatstgenoemde factoren hebben de studenten nog wel wat moeite, het kunstgrasveld is keihard en de ballen gaan letterlijk als stuiterballen over het veld. Altijd handig om een excuusje achter de hand te hebben. Na de training zijn we lekker met de groep gaan eten en een klein rondje gaan maken over de campus waar we zitten. Daarna was het tijd voor onze eerste welverdiende uurtjes slaap, wat voor de meesten in vliegtuig helaas niet gelukt was.

De volgende dag hebben we lekker getraind, even een paar uurtjes voor onszelf gehad en straks gaan we ons klaarmaken voor de openingsceremonie en het welkomstdiner. Het schijnt dat ze een heerlijk Gon Bao recept gaan serveren, wij kunnen niet wachten. Na het diner gaan we vroeg tussen de lakens want morgen staat de eerste wedstrijd op het programma, en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait!

We spelen onze eerste poulewedstrijd tegen The University of South China, een tegenstander die we niet kennen van vorig jaar. Het is voor ons dus zaak om ons goed voor te bereiden want we hebben geen enkele reden tot onderschatting. Vorig jaar hebben we gemerkt dat de arbitrage enigszins in het voordeel van de Chinezen fluit en de weersomstandigheden zijn ook niet in ons voordeel, dus we moeten flink aan de bak morgen. We hebben er in ieder geval heel veel zin in en gaan jullie op de hoogte houden!

Thom Derks, Football Factory