Eerder berichtte onze redactie dat het slotevent van Leidenamateurvoetbal.nl georganiseerd zou worden op zaterdag 16 juni. Na ampel beraad met gastheer RCL is besloten om het evenement te verplaatsen naar een week later. De redenen worden hieronder aangestipt. Op deze dag zal de finale worden gespeeld van de Rabobank LAV Cup waarvoor twee clubs zich al hebben geplaatst en vandaag bekend wordt welke club daarbij komt. Op dit moment zijn Ter Leede 2 en UVS al zeker en daar komt Voorschoten’97 of RCL bij. RCL moet met twee goals verschil winnen om een strafschoppenserie af te dwingen. Wint RCL met meer dan twee doelpunten verschil dan zijn de Leiderdorpers uiteraard door. In alle andere gevallen plaatst competitiegenoot Voorschoten’97 zich voor de finaledag. Op die dag zullen ook de beste regionale spelers, volgens onze klassementen, worden uitgenodigd om een (verkorte) wedstrijd te spelen als blijk van waardering voor hun optreden dit seizoen. De dag wordt verder ingevuld met tal van andere activiteiten, daarover binnenkort meer.

Beweegredenen voor de verplaatsing naar 23 juni:

  • De KNVB had de nacompetitie aanvankelijk laten lopen tot en met 9 juni, maar dat werd later 16 juni.
  • Diverse bij Leidenamateurvoetbal.nl aangesloten clubs staan op dit moment op een nacompetitieplek. Dat kan nog veranderen, maar wanneer de beslissing zou worden opgeschoven in tijd levert dit organisatorische problemen op.
  • Inmiddels heeft UVS zich geplaatst voor de Rabobank LAV Cup, maar het is goed mogelijk dat die club ook nacompetitie speelt. Dit kan ook nog het geval zijn voor Voorschoten’97 of RCL.
  • Op 23 juni is op zeker elke club uitgespeeld en de organisatie is uit op een zo groot mogelijke opkomst als slotstuk van het seizoen en als teken van samenwerking tussen de clubs en LAV dit seizoen.
  • LAV zal de nacompetitie van de regioclubs volgen in woord en beeld en zal dus ook 16 juni moeten reserveren voor werkzaamheden

Dus noteer svp 23 juni in de agenda, want u bent van harte welkom!!!!!!!!!!!!!