Er was op bijna alle velden wat te doen afgelopen zaterdag. RCL en LeidenAmateurVoetbal vermengden diverse activiteiten en zo werd het een dag vol beleving en plezier. De gastheer organiseerde onder meer een seniorentoernooi, duels tussen ouders en kinderen, een penaltybokaal en een huldiging voor de kampioenen van het afgelopen seizoen. LAV pakte uit met de Mini Rabobank Cup, een wedstrijd tussen de beste spelers uit de regio en de grote finale van de Rabobank LAV Cup. Daarnaast waren er tal van prijsuitreikingen en het geheel werd afgesloten door een feestavond. We staan nog eenmaal stil bij de dag middels een kort verslag.

Tussen 11 en 13 uur kon de jeugd zich uitleven. Om meer specifiek te zijn: de O12 formaties van RCL, Ter Leede en UVS speelden een toernooitje tegen elkaar en uiteindelijk presteerden de Leiderdorpse roodwitten het beste en zo ging de eerste prijs van de dag naar RCL. Zou het een voorproefje zijn van wat later op de dag zou plaatsvinden bij de grote versie van de Rabobank LAV Cup? Het team kreeg in elk geval een beker en daar waren de jongelingen zichtbaar blij mee. Aan alle deelnemers werd een medaille uitgereikt en een drankje en een hapje hadden de talenten uiteraard ook wel verdiend.

Daarna werden de spelers en trainers ontvangen voor de wedstrijd tussen de beste regionale spelers. Bijna iedereen was er. Enkel Lyndon de Bruijn van TAVV had zich ziek moeten afmelden en Brian Thong van Football Factory haalde het tijdstechnisch niet. Alle andere spelers waren er maar al te graag bij en maakte er onderling een leuke pot voetbal van onder de bezielende leiding van enerzijds Paul van der Zwaan en Nico van der Salm en anderzijds Fons Groenendijk en Patrick Heijmans. Uiteindelijk trok het team van Van der Zwaan en Van der Salm aan het langste eind met een 2-1 zege. De winnende treffer werd gemaakt door Daniel van Leeuwen van VV Zwammerdam. Zijn opponent Dave Plooij had genoten van het onderlinge potje en gaf de aanvaller een compliment. ,,Ik had nooit verwacht dat hij met zijn 37 jaar nog zo snel zou zijn. Daar heb ik me op verkeken. Maar goed; het gaat natuurlijk niet om winnen in zo’n pot. Alle spelers vinden het een ontzettende eer om te worden uitverkoren. Leuk man dit.”

De hieronder vermelde spelers (in willekeurige volgorde) speelden mee en verdienen nog eenmaal genoemd te worden: Sven Tourné (Woubrugge), Andy van der Meulen (VV Leiden), Vincent Solleveld (Warmunda), Nick van den Bosch (Stompwijk ’92), Dave Plooij (SJZ), Roy Hogewoning (Kagia), Sjoerd Winkelman (FC Boshuizen), Nordin Oudshoorn (Bernardus), Mike Slottje (TAVV), Robbert Susan (Katwijk, gastspeler),Wout Adriaanse (Voorschoten’97,zo), Kevin Koek (Voorschoten’97, za), Enrico Geus (Stompwijk’92), Nick Ammerlaan (Stompwijk’92), Chris van Empel (DoCoS) Laurent Coopmans (ASC), Huib Oversloot (ARC), Ronald Mink (FC Rijnland), Arash Latifi (Lugdunum), Stefan van der Plas (Valken’68), Daan van der Zwaan (Meerburg), Lex Heemskerk (Oegstgeest), Cem Isitir (Lugdunum), Daniel van Leeuwen (Zwammerdam), Ozan Isitir (Lugdunum), Stefan den Horder (ARC), Chris van der Mijn (Voorschoten’97,zo).

Na de wedstrijd werden de allerbesten in het zonnetje gezet en zij ontvingen hun welverdiende prijzen. De winnaars nog eens op een rij:

Beste spelers eerste-en tweede klasse

1 Stefan van der Plas, Valken’68

2 Stefan den Horder, ARC

3 Tom Bleijswijk, Foreholte

Derde klasse

1 Ronald Mink (FC Rijnland)

2 Lars Verdel (WVC)

3 Andy van der Meulen (VV Leiden)

Vierde klasse

1 Sven Tourné (Woubrugge)

2 Fabian Uiterwijk (Alphia)

3 Twan van der Geijn (Woubrugge)

Topscorers

1 Nick Ammerlaan (Stompwijk’92, foto hieronder)

2 Enrico Geus (Stompwijk’92, idem)

3 Marco Pellegrom (Altior)

 

Om even over half vier was het de beurt aan de drie finalisten van de Rabobank LAV Cup om uit te maken wie de Cup omhoog mocht houden na drie verkorte wedstrijden. Onder leiding van Allard Lindhout remiseerden Ter Leede 2 en UVS (2-2) en pakte RCL de winst tegen Ter Leede door een treffer van Melvin van Gent. Uiteindelijk had RCL dus de beste papieren voor de laatste wedstrijd en daarin bleek de formatie van Stefan Luykx, Henk Buyn en Ron Sinteur nog de meest frisse te zijn. Het werd 3-0 door twee doelpunten van Tommy Sinteur en Mark van der Tak zette de blauwwitten op onoverbrugbare achterstand. Zo werd RCL winnaar, Ter Leede 2 tweede en UVS derde. RCL werd zo de opvolger van FC Rijnvogels en FC Boshuizen, die de eerste twee edities wonnen van dit regionale toernooi. Op dat moment nog onder de naam Koetshuis De Burcht Cup.

Priscilla Meeder deelde na de laatste balomwentelingen de beker uit namens hoofdsponsor Rabobank en het team van LAV zorgde voor de bloemen (met dank aan ‘Hoffie Bloemen en Planten) en de andere prijzen voor de drie beste ploegen van het toernooi. Daarna was het tijd voor ontspanning en zo werd na een geslaagde dag het seizoen afgesloten!

De redactie van LeidenAmateurVoetbal dankt alle belangstellingen op deze dag, gastheer RCL met alle vrijwilligers, alle spelers, trainers en de arbitrage en vanzelfsprekend de Rabobank en andere sponsoren voor het feit dat dit alles mogelijk kon worden gemaakt. Nu op naar de vakantie en daarna een nieuw seizoen. Ons team kijkt er al naar uit!