Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften) moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken  om zijn artikelen te plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de nieuwe rubriek  ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. De LAV-sponsor van de maand december is Aannemersbedrijf Rumling Bouw.                                                                                                          

LeidenAmateurVoetbal ging in deze feestmaand op bezoek bij Justo Rumling, eigenaar van Aannemersbedrijf Rumling Bouw. Hij is sinds het begin van dit seizoen lid van de businessclub van LAV, een goed moment dus voor een nadere kennismaking met Justo.

 

 

Justo, een hoop mensen in het Leidse voetbalwereldje kennen jou als hoofdsponsor van Lugdunum, maar heb jezelf ook een voetbalverleden?

Justo: ,,Ik ben opgegroeid in Leidschendam en heb in mijn jeugd gespeeld voor SEV en RKAVV. Ik ben ook diverse keren uitgenodigd voor Haagse jeugdselecties, maar toen ik een jaartje  of 17,18 was ben ik gestopt met voetballen. Tsja, op die leeftijd is uitgaan soms toch effe wat belangrijker dan achter een balletje aanhollen. Het klinkt misschien een beetje raar om het over jezelf te zeggen, maar ik kon vroeger best een aardig balletje trappen. Bij Lugdunum zijn er trouwens niet veel mensen die dit geloven, heb ik gemerkt. Ik denk dat die gasten van De Cler over de grond rollen van het lachen als ze dit lezen, haha.’’

Hoe ben jij uiteindelijk vanuit Leidschendam bij Lugdunum terecht gekomen?

,,In die tijd , en dan hebben we het  over de midden jaren 90, ontmoette ik mijn vrouw Sara, die uit Leiden komt. De vader van Sara, Paul van Rijn, is een echte Lugdunum-man en ik ging met hem regelmatig mee naar de Kikkerpolder en van het een komt het ander. Rumling Bouw is inmiddels al 5 jaar hoofdsponsor van Lugdunum en ik heb zelf in de loop der tijd ook echt een groen-wit hart gekregen. Dit is trouwens mijn laatste seizoen als bestuurslid Sponsoring en PR en we zijn druk op zoek naar een opvolger vanuit de club. Ik heb goede hoop dat dit gaat lukken. De reden dat ik stop als bestuurslid heeft puur te maken met mijn drukke werkzaamheden. Ik blijf natuurlijk wel als hoofdsponsor bij de club betrokken en daarnaast ben ik ook nog trainer van het JO-17-team,waarin ook mijn zoon René speelt’.

Vervolgend: ,,We zijn de laatste twee seizoenen gastheer geweest voor ADO Den Haag in de voorbereiding en dat zijn twee geweldige happenings geworden. Het was jaren geleden dat er een eredivisieclub in Leiden op bezoek was geweest en we hebben daar veel positieve reacties, ook van ADO Den Haag zelf, op gekregen. De club heeft bewezen, met de steun van veel vrijwilligers, zo’n groot evenement te kunnen organiseren. Dat zegt wat over de club, vind ik. Die verbondenheid met de club is in het verleden ook altijd de kracht geweest van Lugdunum”, aldus Justo.

 

Volgend jaar bestaat Lugdunum 100 jaar. Op dinsdag 14 mei 2019,  op die dag bestaat de club precies honderd jaar, is er een wedstrijd tussen Lugdunum en het Leidse elftal. Daarnaast wordt er in het feestjaar ook een dartstoernooi en een jeugdvoetbaltoernooi georganiseerd. Op 1 juni 2019 is de grote feestavond.  Op 2 oktober 2019  zal Lugdunum niet alleen met de jeugd-, maar met alle leden meelopen met de Taptoe. De groen-witten sluiten het jubeljaar af met een Kerstloop op 2e Kerstdag.

Even over jouw bedrijf, hoe is Rumling Bouw begonnen?

,,Ik ben in 1999 als zelfstandige voor mezelf begonnen en inmiddels bestaat het bedrijf uit 12 medewerkers. In de bouw is het vaak hollen of stilstaan. Het gaat momenteel weer beter in de bouwsector, maar iedereen weet dat de bouw de laatste jaren ook mindere tijden heeft gekend. Gelukkig heeft Rumling Bouw nooit veel last gehad van de crisis, onze vaste klanten zijn ons ook in die tijd trouw gebleven. Dat werkt beide kanten op, onze klanten weten dat wij ook loyaal aan hen zijn en dat ze altijd op ons kunnen rekenen. ’’

Waarom hebben  jullie besloten om LeidenAmateurVoetbal te steunen?

,,Als Rumling Bouw steunen we Lugdunum, maar we dragen het gehele regionale amateurvoetbal een warm toe. Daarom vind ik de Rabobank LAV Cup ook zo mooi. Clubs die elkaar normaal  in de competitie niet treffen, spelen dan tegen elkaar. LAV heeft een belangrijke rol bij het belichten van het wel en wee van de voetbalclubs in de Leidse regio”, aldus Justo tot besluit.

Aannemersbedrijf Rumling Bouw is gespecialiseerd in:

 

Voor meer info zie: https://www.rumlingbouw.nl

Zie hier een promotiefilmpje met dank aan Kleef & Koop Producties

https://www.youtube.com/watch?v=2mQYWk-evrc