Het dertiende ‘Lopend Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak maken wij de keuze om niet het gehele bericht te delen. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 20 november

  • Op zaterdag 17 november is er bij TAVV een poker night. Het is alweer de vierde keer dat de club zoiets organiseert. Overbodig te zeggen dat het voor 18+ is dus dat vermelden we ook niet.
  • De algemene ledenvergadering van Sporting Leiden is akkoord gegaan met de aanstelling van het nieuwe bestuur, zijnde: Wim Pikaar ‪(Voorzitter), ‪-Ed Immink ‪(Vicevoorzitter), Casper Stuivenberg (Secretaris) ,Marcel Dongelmans ‪(Penningmeester), ‪Henk Fokkema ‪(Hoofd Voetbalzaken).
  • ASC en nostalgie: ,,Als toeschouwer zie je het niet, als voetballer wel. We hebben het over het scorebord in de spelerstunnel. Ons oude scorebord welteverstaan. Dat nostalgische bord met houten cijfers en handmatige bediening dat decennia lang dienst deed op De Kempenaerstraat. Dat moest meeverhuizen vonden een paar “ouwe getrouwen” en zij restaureerden het bord. Dank aan iedereen die daarbij geholpen heeft!”
  • Onder de titel Voetbalbolwerk Roodenburg een overzicht van de vele bekende voetballers die de club heeft voortgebracht: ,,Sportpark Noord is de kweekvijver van veel voetbaltalent uit Leiden en dat moeten we zo houden. Meer jeugd, meer trainers is daarvoor een eis. De voetbalkennis is aanwezig en als u straks langs de namen loopt, kijk dan eens hoe lang spelers vaak voor de jeugd van Roodenburg uit zijn gekomen. Welke voetballers van Roodenburg zijn tot nu toe actief geweest of voetballen nog in het officiële betaalde voetbal?” Ondertoon is een pleidooi voor het voortbestaan van de club uit Noord.
  • Op de Meerburg website een verhaal over de betrokkenheid van ouders en de dilemma’s waar een coach van een jeugdteam komt te staan: ,,Afgelopen zaterdag mocht ik vlaggen bij het elftal van mijn zoon. Het was een derby tussen twee subtoppers in de hoofdklasse. Vanuit de mooie kantine van de tegenstander bekeek ik de warming up van ons team. De coach had er voor gekozen om drie van de in mijn ogen betere spelers op de bank te laten starten. Nu weet ik dat hij er voor probeert te zorgen dat iedereen evenveel minuten maakt, maar…..”
  • Hebbie ouwe krantuh? Ouderen onder ons herinneren deze (Leidse) uitspraak nog. Rubberen Robbie weidde er zelfs een nummer aan. FC Oegstgeest verzamelt nog steeds oud papier en de opbrengst komt ten goede van de club. ,,Twee maanden geleden werd er door de oud-papier ophalers een record gevestigd. Het is niet nieuw, UDO haalde al heel lang oud papier op. En nu doet FC Oegstgeest dat. Elke eerste maandag van de maand wordt er met drie vuilnis-pers-wagens in heel Oegstgeest papier opgehaald. In de ophaalmaand september werd een record gevestigd, liefst 17.420 kilogram papier. In september werd ook het papier van augustus opgehaald.”
  • Nieuws van deze club, maar dan van een heel ander chapiter. Nieuws waarvan je bloed gaat koken: ,,Wie op ons sportpark rondloopt kan met eigen ogen zien dat er van alles gebeurt op ons sportpark. Er zijn nieuwe voetbalvelden aangelegd bij het Rijnlands Lyceum. Er zijn nieuwe kunstgrasvelden gekomen. Er zijn tennisbanen aangelegd en er wordt volop gebouwd aan de nieuwe kleedkamers. Het clubhuis is grondig verbouwd. Kortom, we doen er alles aan om het zo mooi mogelijk te maken. Het is dan heel triest om te ervaren dat er leden zijn die het allemaal niet zo nauw nemen. In de afgelopen week zijn wij tot tweemaal toe geconfronteerd met molest in de huidige kleedkamers. Op donderdag zijn er na de trainingen vernielingen aangebracht in de doucheruimtes van kleedkamers 3 en 4. En afgelopen dinsdag vonden wij rommel en gebroken glas in kleedkamer 2. Ook hier was er schade gemaakt aan het plafond. Het is duidelijk, we zijn het zat. Gelukkig hebben we een beeld bij welke teams we moeten zoeken.” FC Oegstgeest is duidelijk: vandalisme wordt niet getolereerd en daders kunnen een royement tegemoet zien. Helaas staat Oegstgeest niet alleen wat vernielingen betreft. Treurig, maar waar.
  • Een mijlpaal bij DoCoS: ,,Leiden, 9 november 2018 – Het nieuwe kunstgrasveld op veld 2, achter de hoofdtribune, is klaar om op te voetballen en te trainen. De gemeente Leiden heeft het bestuur van DoCoS donderdagavond geïnformeerd dat het nieuw aangelegde kunstgrasveld beschikbaar is voor de voetballers van DoCoS. ,,Wij zijn erg blij dat de gemeente conform afspraak het vernieuwde kunstgrasveld klaar heeft”, zegt voorzitter Jasper van Marwijk. Met ingang van maandag 12 november is het nieuw aangelegde kunstgras op veld 2, achter de tribune, beschikbaar voor trainingen. Daarmee vervalt het tijdelijke trainingsschema dat van kracht was tijdens de aanleg van het kunstgras. Het basis trainingsschema van het begin van het seizoen is weer van kracht, inclusief enkele aanpassingen.
  • UVS doet een oproep: ,,Omdat een aantal vrijwilligers na jarenlange inzet het stokje graag te wil overdragen aan nieuwe (ouders/verzorgers van) leden zoekt de KidsClub met spoed nieuwe vrijwilligers die willen helpen om de UVS jeugd een leuke tijd te bezorgen door het organiseren van evenementen. Denk hierbij aan: Taptoe, Sinterklaas, Sportdag, wedstrijdbezoek ADO, E-talentendagen en Pupil van de Week.” Wie helpt blauwwit uit de brand?