Het veertiende ‘Lopend Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak plaatsen wij een deel van de tekst. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 27 november

 • Derdeklasser Kagia won tot nu acht wedstrijden ofwel alle competitieduels. Hulde. Maar ook opmerkelijk: Tijs van der Schinkel scoorde in alle duels minimaal eenmaal. De handen van LAV gaan bij deze op elkaar.
 • In het laatste Nieuws gaat Roodenburg icoon Jan Lovink in op de hartenkreet van Peter van der Heijden van Meerburg: waar is het verenigingsleven gebleven? Teruggeblikt wordt naar het verleden waarin voor menig jeugdlid voetbal centraal stond. Die tijden hebben we voorgoed achter ons gelaten zo lijkt het. Hoe de jeugd (en ouders) weer en meer bij de club te betrekken? Lovink noemt als voorbeeld een fantastisch initiatief van de moeder van Aymin Mizab die voor veertig selectiespelers van Meerburg een heerlijke maaltijd kookte. Hoe betrek je meer allochtone en autochtone ouders bij een club? Een vraagstelling die veel meer verenigingen bezig houdt. Een eenduidige oplossing is vooralsnog niet voor handen.
 • Op maandag 26 november is de Algemene Ledenvergadering van Warmunda. Uitnodiging namens het bestuur om aanwezig te zijn bij de ALV maandag 26 november 2018, aanvang 19:45 uur in het clubhuis van de club. Het plotselinge vertrek van Ayhan Gargili zal ongetwijfeld ter sprake komen.
 • Geruime tijd geleden, op vrijdag 14 september, hebben 14 vrijwilligers van SJZ de cursus Reanimatie en EHBO met positief resultaat gevolgd. Zondagmiddag 18 november zijn door SJZ-voorzitter Tom van der Meer de certificaten uitgereikt aan: Fie van Schooten, Cees van Bohemen, Marielle van der Geest, André de Boer, Marco Vaartjes, Michel Goemans, Jeffrey van der Poel, Corno Loos, Ludo Pistorius en Michel Pieterse.
 • Nog eens SJZ. De club heeft er drie Leden van Verdienste bij. Tijdens de Algemene Vergadering, gehouden op dinsdag 13 november, stemden de leden van SJZ in met het voorstel van het bestuur om André de Boer, Peter Bos en Arie de Jong te benoemen tot Lid van Verdienste. Het drietal, al was Arie de Jong niet aanwezig wegens aantrekkelijke andere verplichtingen, heeft totaal verschillende functies binnen de vereniging. Waarom juist deze drie werden gekozen is op de website te lezen.
 • ,,In de nieuwe voetbal visie van ASC is de ambitie beschreven om de jeugdopleiding op een hoger plan te trekken. Daarvoor is een eerste stap geweest dat we Rob Gieben als HJO hebben aangetrokken om meer structuur en kwaliteit te brengen in de jeugdopleiding. Daarnaast zijn we er in geslaagd om aan elk team in de jeugd een trainer te koppelen. Een volgende stap die we al dit seizoen kunnen maken is dat er in de onderbouw techniek training wordt gegeven aan de selectie teams van de ASC jeugd/onderbouw, aangevuld met spelertjes uit andere teams die hier ook voor in aanmerking komen.” Het lijkt erop dat er met een nieuw complex ook een nieuw elan  is geboren bij de club.
 • ,,Drieëntwintig kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking stalen tijdens de UEFA Nations League wedstrijd Nederland-Frankrijk de show. Voor het eerst gingen G-voetballers bij een wedstrijd van het Nederlands elftal aan de hand van de spelers mee het veld op. n een uitverkochte Kuip werden zij toegejuicht door 47.000 toeschouwers. Ruim 560 kinderen schreven zich in. Aidan Koolmoes, G-voetballer bij VV Meerburg, was één van de gelukkigen. Hij liep hij aan de hand van Jasper Cillissen het veld op als een echte held. Samen met het Nederlands elftal zong hij het Wilhelmus, een moment om nooit te vergeten. We zijn ongelofelijk trots.” We denken dat bij menig kijker de beelden op het netvlies gebrand staan.
 • Het Algemeen Dagblad looft een prachtprijs uit: ,,Wie wordt de Clubheld van 2018? Wordt het de held van jouw sportvereniging? Mooi, want dan is jouw club € 10.000,- rijker! Meedoen dus! Breng je stem uit, en maak zelf kans op een reis naar Liverpool met 2 tickets voor Liverpool FC – Chelsea FC.” Bij Zwammerdam weten ze wel een kandidaat! ,,Toen het voetballen na twee zware blessures op zijn zeventiende niet meer te doen was, ging Rien van Harselaar (54) verder als vrijwilliger bij VV Zwammerdam. Inmiddels is hij secretaris, leider van het eerste elftal en als er iets geregeld moet worden, springt hij in de bres.” Zo begint het artikel over deze onmisbare en fantastische vrijwilliger bij de club. Wie Rien en/of de club een warm hart toedraagt stemt via de website van ‘Damme’.
 • Zonder scheidsrechters geen wedstrijd! Ook bij TAVV zijn we dankbaar dat we een grote groep trouwe vrijwilligers hebben die ons helpen om de wedstrijden op Aardam-West elke zaterdag in goede banen te leiden. Om wat terug te doen aan deze groep vrijwilligers heeft het bestuur van TAVV besloten om, in samenspraak met de Sponsorcommissie van TAVV, deze toppers in het nieuw te steken. Hiervoor zijn de free goods ingezet die de Sponsorcommissie heeft gerealiseerd in de deal met de nieuwe kledingleverancier Voetbalshop die ook verantwoordelijk zijn voor de prachtige nieuwe tenues.
 • Gerrit Ouwehand van FC Rijnvogels is er blij mee. ,,De man die de coördinator is van onze clubscheidsrechters kwam in het begin van het seizoen in gesprek met Wijnand Kuijt en liet toen doorschemeren om iets met de tenues van onze clubscheidsrechters te willen doen. Wijnand benaderde Jaco Spaargaren van de stichting Het Rijnvogelsgevoel en deze reageerde positief. Het resultaat is er. De stichting trok de knip en er konden 30 tenues worden aangeschaft.”
 • Het zal niemand ontgaan zijn: de Sint is weer in het land. Natuurlijk komt hij naar diverse clubs om samen met de spelertjes een feestje te vieren. Kijk op de site van uw favoriete club wanneer dat gaat gebeuren!
 • Er staan nog veel meer festiviteiten bij de verenigingen op het programma. In het kader van December Feestmaand komt er volgende week een special uit van Lopend Vuurtje. Wij staan open voor al het nieuws wat deze bijzondere uurtjes betreft. Stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.
 • België heeft er een, Duitsland heeft er een, Frankrijk heeft er een, maar Nederland nog niet: een nationaal team blindenvoetbal. Als het aan Gehandicaptensport Nederland ligt, komt daar zo snel mogelijk verandering in. De sportbond benadert sinds deze week Nederlandse profclubs om te vragen of ze hun eigen teams willen opzetten voor een Nederlandse competitie blindenvoetbal. ,,Met een beetje geluk spelen over een paar jaar de blindenvoetbalteams van bijvoorbeeld Vitesse en FC Twente tegen elkaar”, zegt directeur Dos Engelaar. Hij hoopt dat zo’n competitie ook gaat helpen bij het opzetten van het eerste nationale blindenvoetbalteam van Nederland.