Het vijftiende ‘Lopend Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak kunnen we door ruimtegebrek niet het hele bericht overnemen. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected] De deadline voor de volgende versie: dinsdag 4 december.

 

 • ,,Er is de laatste jaren veel discussie over talentontwikkeling. Voorbeelden van vragen die voorbij komen zijn: Op welke leeftijd moet je starten met selecteren? Hoeveel uur in de week moet er op welke leeftijd getraind worden? Moet de nadruk worden gelegd op het individu of op het team?” Deze intro troffen we aan bij een zeer lezenswaardig stukje van Hajo Laman op de Meerburg site. Aanrader!
 • We stappen over op de categorie ‘clubhelden’: ,,Na een werkweek van vijf of zes dagen kiest de 22-jarige Maikel van der Ploeg er niet voor om op zaterdag eindeloos in bed te liggen of achter de PlayStation te kruipen. De inwoner van Ter Aar staat liever achter de bar van zijn TAVV. En omdat dit nog lang niet het enige is, werd hij genomineerd als clubheld. ,,Ik wil gewoon iets terug doen voor de club.’’ Een prima reden om de handen uit de mouwen te steken.
 • Nog eentje, dit keer bij RCL: ,,Op vrijdag 23 november vond in de Burgerzaal van het Leidse Stadhuis de uitreiking plaats van de jeugdlintjes. We zijn bijzonder trots te mogen melden dat Shahroch Ramez, voetballer, trainer en scheidsrechter bij RCL een lintje heeft ontvangen.” In beide gevallen wordt op de website een en ander nog toegelicht.
 • De club uit Leiderdorp doet ook een oproep: ,,Wij zijn op zoek naar leden en ouders/verzorgers van leden, die “professioneel” wil leren fluiten. Dit leer je door een korte opleiding van vier avonden te volgen en een aantal wedstrijden te fluiten onder begeleiding. Wil jij graag leren hoe je een wedstrijd kan leiden of fluit je regelmatig maar wil je toch een officieel papiertje? Geef je dan snel op! We nodigen iedereen uit, maar vooral ook de oudere jeugd en de meiden/dames.”
 • In de Algemene Ledenvergadering van Warmunda van maandag 26 november zijn Ada en Kees Schuiling benoemd tot erelid van de club. Voorzitter Matthieu van Winsen stond stil bij de grote verdiensten van beiden.
 • ,,Vanmiddag hebben zo’n 80 kinderen van Meerburg JO8 en JO9 meegedaan aan een clinic van ADO Den Haag. Onder leiding van een echte ADO trainer werden negen voetbalonderdelen afgewerkt waaronder penalty schieten, rondo etc. met als hoogtepunt een partijtje spelen met twee heel enthousiaste eerste elftal spelers van ADO, Bas Kuipers en Wilfried Kanon!” Verslag plus foto’s op de website van de voetbalclub Meerburg.
 • Het is nog ver weg, maar je opgeven kan al snel en vol = vol: ,,Begin 2010 werd de eerste v.v. Koudekerk Voetbalquiz georganiseerd. Op vrijdag 18 januari 2019 staat alweer de 9e editie van de v.v. Koudekerk voetbalquiz op het programma. Lees snel door hoe je direct aan kan melden.”
 • G-voetbal en FC Rijnvogels zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het waren de Rijnvogels dat destijds het G-voetbal naar Katwijk bracht. Hedentendage kan je bij vrijwel elke vereniging terecht om daar een balletje te trappen. Maar geen enkele vereniging heeft zoveel ervaring en bagage in huis als FC Rijnvogels! Momenteel is er één G-team actief op De Kooltuin en dat moeten er weer meer worden. Een promofilmpje moet meer enthousiaste G-voetballers trekken.
 • LSVV’70 speelt morgen een thuiswedstrijd tegen Kickers’69. Dit in de vierde klasse A. Maar…met wie? Er is sprake van een diepterecord in de beschikbaarheid van spelers. Zeventien (!) krachten zijn om uiteenlopende redenen niet inzetbaar. Trainer Freek Jansen: ,,En die redenen van absentie zijn nog allemaal te billijken ook. Mochten we alsnog winnen dan is er sprake van een heroische overwinning.”
 • Voor in de agenda-een aankondiging volgt spoedig- de LAV VoetbalQuiz zal in 2019 weer worden georganiseerd en plaatsvinden op zondagmiddag 31 maart!!
 • Onze redactie heeft weer een nieuwe columnist aan zich weten te binden! Het gaat om niemand minder dan Laurens Mouter, een meer dan bekende trainer in het regionale voetbalcircuit! Welkom, Laurens!
 • December is feestmaand. Bij elke club staan er de nodige festiviteiten op het programma. In een Lopend Vuurtje special geven we binnenkort een overzicht.