Het zestiende ‘Lopend Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak kunnen we door ruimtegebrek niet het hele bericht overnemen. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 11 december.

 • ,,Heracles deed het. Juventus deed het. FC Barcelona gaat het doen. En ook VV Koudekerk heeft iets leuks op de planning. We gaan namelijk ons logo vernieuwen! En dat doen we niet alleen. We willen namelijk iedereen van onze mooie club betrekken in het verzinnen en kiezen van ons nieuwe logo. Daarom hebben we jouw hulp nodig!” Hoe? Lees het op de website van de club. We kunnen wel verklappen dat er een prijs van €100,00 aan verbonden is.
 • Zaterdag 1 december vond de kampioenswedstrijd plaats tussen Roodenburg JO 11-1 tegen Sporting Leiden 1 op sportpark Noord. Maar, dat ging met horten en stoten. De trainer van Sporting Leiden was blijkbaar zo gespannen, dat hij pardoes op de Pieter Bothstraat rechtdoor reed en met zijn auto in de sloot belandde. Alles kwam gelukkig wel goed en niemand raakte gewond.
 • Sporting Leiden: ,,Wat doe je met goede en bruikbare tenues welke na de fusie niet meer gebruikt worden? Die geef je een goed en nuttig tweede leven! In Gambia spelen de toekomstige toppers in fantastische v.v. Leiden tenues.”
 • ,,Zaterdag 22 december is het nog 1 keer feest bij TAVV! Het eerste elftal speelt om 14:30 uur een thuiswedstrijd voor de beker tegen Poortugaal. Een mooie gelegenheid om nog een klein feestje te bouwen vlak voor de Kerst! In de rust hebben we overheerlijke gluhwijn en erwtensoep voor de inwendige mens en na afloop bouwen we nog even een feestje in de kantine! In de ochtend organiseert de Activiteitencommissie een FIFA toernooi voor onze jeugd van 8 t/m 16 jaar.”
 • Nog meer pret bij de club uit Ter Aar: ,Zaterdag 5 januari staat weer het traditionele Snerttoernooi voor onze oudste jeugd en senioren op het programma bij TAVV. Inschrijven hiervoor kan vanaf 11:30 bij TAVV. Na het Snerttoernooi staat er een grote veiling gepland waarvan de opbrengsten geheel ten goede komen aan onze vereniging. Na afloop van de veiling staat de Nieuwjaarsreceptie gepland waarna er, na een kort woordje van onze voorzitter Ruud Zonderop, met elkaar geproost kan worden op het nieuwe jaar.”
 • De Jeugdcommissie van SJZ wil als eerste alle scheidsrechters bedanken voor hun inzet bij het fluiten van de jeugdwedstrijden. Het is daarom dat de Jeugdcommissie op 15 december 2018, om 15.00 uur, onder het genot van een hapje en een drankje alle scheidsrechters wil bedanken. Een prima initiatief vinden wij.
 • Zondag 2 december is het gloednieuwe magazine SJZ in Beweging gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens een korte, informele bijeenkomst in het clubhuis. Op de cover van het kleurenmagazine staan twee heel enthousiaste meisjes die bij SJZ voetballen: Sarah van der Geest en Nine van der Poel. Meer details op de website van de Zoeterwoudse club.
 • Voorschoten’97: ,,In navolging op de quiz, welke sinds enkele jaren georganiseerd wordt in het hetzelfde weekend, is nu ook de inschrijving van het oliebollen toernooi geopend. Het oliebollentoernooi wordt in 2019 dus gehouden op 5 januari en is toegankelijk voor spelers en speelsters vanaf 17 jaar, dit betekend dat ook de 7×7 teams vrouwen teams en ouders van jeugdspelers welkom zijn om deel te nemen..  wedstrijden ( 6 vs 6 ) worden gespeeld op kwart veldjes zonder keepers en met kleine doeltjes. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar .
 • Vrijdag 14 december aanstaande is er een Algemene Ledenvergadering (ALV) van Meerburg. Alle leden of hun vertegenwoordigers zijn van harte uitgenodigd voor deze belangrijke bijeenkomst. Voorzitter Michiel Cuijpers is aan het einde van zijn bestuurstermijn. Hij stelt zich niet herverkiesbaar. Hij heeft aangegeven dat hij gedurende de rest van het seizoen aan zal blijven zodat zorgvuldig gezocht kan worden naar een nieuwe kandidaat voorzitter van het bestuur.
 • De gemeente Zoeterwoude heeft afgelopen week besloten om veld 1 en 2 bij Meerburg te vervangen voor kunstgras velden met kurk. De vervanging van de velden staat voor komend seizoen op de planning. De velden zijn aan het eind van hun levensduur. De vraag was of welke infill voor de nieuwe velden gebruikt zou worden. Werd dat weer SBR of kurk? Het besluit is gevallen dat het kurk wordt. Het bestuur is tevreden met dit besluit. Komende week spreken wij met de gemeente verder over de planning.
 • Begin 2010 werd de eerste v.v. Koudekerk Voetbalquiz georganiseerd. Op vrijdag 18 januari 2019 staat alweer de 9e editie van de v.v. Koudekerk voetbalquiz op het programma. Lees snel door hoe je direct aan kan melden.
 • ,,De regiowinnaar van de Clubheldenactie van het Algemeen Dagblad is Rien van Harselaar. De 54-jarige vrijwilliger zet zich al 37 jaar in voor VV Zwammerdam. Rien van Harselaar is verrast dat zoveel mensen op hem stemden. ,,Ik kreeg zowel op de club als op mijn werk veel positieve reacties, toen ik clubheld werd”, vertelt de Zwammerdammer. ,,Deze hartverwarmende waardering doet mij wel wat. Mensen spraken mij aan op straat en ik kreeg ontzettend veel telefoontjes en appjes. Nu ik naar de landelijke finale ga, zal het opnieuw schouderklopjes ‘regenen’. Wat ik allemaal doe voor de club vind ik normaal.” Een verdiende winnaar en misschien zit er meer in het vat.
 • Op maandagavond 10 december wordt er bij RCL een Feyenoord keepersclinic georganiseerd voor keepers vanaf JO-10 t/m JO-16. Heb je interesse om deze unieke ervaring mee te maken en trainen op de Feyenoord manier, schrijf je dan direct in via keepersclinic@rcl.nl, want vol is vol.
 • UVS: ,,De jaarlijkse Indoor Voetbaldagen van Voetbalacademie Play2Improve staan weer op het programma! Op 2/3 jan (Sporthal Duinwetering, vv Noordwijk) en 3/4 jan (Sporthal De Tulp, Voorhout) barst dit voetbalspektal los! Ben jij tussen de 6 en 13 jaar? Bezeten van voetbal? En wil jij samen met de Play2Improve trainers het maximale eruit halen?”